Am scris mai demult dar nu mi stiu pe unde este un articol despre lumea fictiunii ideale a unei carti. Asa cum doi oamnei care au locuit impreuna pe strada copilariei pastreaza in interior un spatiu virtual in care locuiesc in continuare desi au parasit de mult acel spatiu. Profa de romana ne vorbea mereu de lumea fictiunii ideale a unei carti ca de o lumea virtuala si este ca si cum doi oameni care au citit aceiasi sau acelesi carti locuiesc impreuna in acea lume virtuala. De multe ori senzatia de deja vu, te cunosc de undeva sau imi place de tine fara motiv exterior isi are originea in faptul ca cei doi au cateva lecturi de suflet comune sau locuiesc impreuna in lumea fictiunii creat de o carte de exceptie. In mod special cartile copilariei sau adolescentei pot crea acest efect. Se poate specula ca si filmele creaza acest efect dar filmul iti ofera lumea si tu asisti pasiv pe cand la carte tu esti creatorul ei, esti ca regizorul si actorul care creaza dupa un scenariu.



[continua sa citesti...]

Generatia, ∞ este o comunicare tinuta la Simpozionul: Progres in Stiinta Calculatoarelor, PROCOMP’89, Bucuresti, 28-29 septembrie 1989

Summary:

Generatia 5, infinit would suggest the necessity of creating a new technical accessory meant for achieving in a pragmatic and participative way, an anticipative philosophic vision approaching the latest possibilities of application in electronics and information . A comprehensive and interdisciplinary

conceptual background is compulsory in developing a new concept: the double-interface terminal, that attempt to realise the connection between the two different manners in approaching the real, the formal and the informal one, and finally leads to metadisciplinary definitions concerning human and natural sciences, as well. Implementation of a natural bio-feedback processor and of related test chains represents a second interface added to the usual one and implie mutual conditioning and cooperation.



[continua sa citesti...]

Multa vreme am crezut ca cel mai inalt standard de,  profesionalism in achizitii este sa ceri trei oferte.

Pana cand intro zi am vazut un demo Achizio  Am realizat ca eram in epoca de piatra a conceptiilor despre procurement. Cu Achizio poti crea in cateva minute o invitatie la negociere, in alte cateva minute, secunde daca furnizorii sunt deja in baza de date, trimiti invitatiile si restul este doar o supraveghere atenta a procesului care, daca nu sunt intrebari din partea furnizorilor este automat si transparent. De cele mai multe ori, dupa setarea extrem de simpla a unei licitatii, poti face economii in procesul de achizitii doar privind.



[continua sa citesti...]

Notabil acest demers al Google, Cauta in tine insuti, de a pune la dispozitie si un tool pentru cautarea neformala.

Google este destept prin asta deoarece realizeaza ca nici o cautare formala nu exista fara o referinta sau rapel la neformal.

Ce frumos spunea Constantin Noica acest lucru cu un citat “Nu m-ai cauta daca nu m-ai fi gasit deja”. Cand caut, eu stiu deja dar vreau sa fie mai clar. Cand caut, cunoasterea mea este in ghicitura, in parte si o vreau fata catre fata, deplina. Acest proces poate fi indelungat si complex si poate trece o viata pana cand sa ne punem cum spunea Mircea Eliade, intrebarea justa. Google apare abia la finalul acestui proces, este un varf de iceberg. As avea o sigura obiectie la admirabilul demers. Nu poti cauta neformalul cu o tehnica formala sau formalizabila. Aici vorbim de mindfulness, sa prescurtam MFN, care in opinia mea este formalizabila, poate fi pus intr-o schema logica cu cateva blocuri de decizie, cateva bucle de feedback si blocuri de operatie. E greu de crezut ca este usor sa trimiti dincolo de formal cu un proces formal. Din acest motiv as inlocui MFN cu MT care desi uneori se defineste ca mecanica deci formala evident nu este.



[continua sa citesti...]

Daca o imagine face cat o mie de cuvinte cate cuvinte fac 1000 de miliarde de fotografii?

Continutul este rege si batalia pentru continut ne pune astazi in fata unor cifre uluitoare care arata cantitatea si calitatea crescanda a fotografiilor ce se incarca in internet.

Ca si cum acest lucru nu ar fi suficient a aparut si o combinatie a imaginii si a cuvantului intr-o structurare superiaora, un fel de “materie superior organizata” a imaginii: aceasta este infograficul.  

Nu numai prezentarile, printul, BTL-ul absorb astazi imagini si fotografii dar un numar crescand exponential de Intraneturi si site-uri Internet absorb un numar fabulos de fotografii, imagini si filme. Cate poze sunt uploadate pe internet in fiecare minut? 200000 de imagini se incarca numai pe Facebook in fiecare minut si 27.800 pe instagram. 800 de miliarde de poze vor fi facute in lume in 2014 daca se va continua acest trend. Numai Yahoo Flickr a incarcat pe site-ul sau 8 miliarde de poze. Colectia de fotografii a Facebook’s contine 140 miliarde de poze, de 10,000 de ori mai mare decat cea a Library of Congress.



[continua sa citesti...]

Am redescoperit, traiasca scribd, un material pe care il citisem mai demult on paper. L-am cautat pentru ca ma interesa in special daca este corelat cu fenomenul blogurilor care este acum un trend de masa.

Acest materail cred ca a fost scris cu ceva timp inainte de aparitia blogurilor si trateaza jurnalul ca pe o excelenta tehnica spiriatuala. In mare ideea acestui text,

Tehnica jurnalului, spune  ca in momentul in care scrii, orice ai scrie, deschizi canalele de inspiratie si in acest fel jurnalul devine o modalitate de reconectare la sursa noastra de inspiratie. Se produce un fel de conditionare daca faci asta sistematic, regulat. Si Hemingway spunea ca scrisul este ca mersul la biserica deci trebuie facut sistematic regulat, muza vine la ora fixa. Deci e vorba de a crea un reflex conditionat pentru inspiratie.

Ceea ce nu intelegem in materialul Tehnica Jurnalului este faptul ca desi jurnalul este considerat ca cel care rezolva criza noastra de comunicare jurnalul aici este tratat ca ceva extrem de personal pe care nimeni nu-l vede si nici macar nu-l atinge. Atunci nu mai este decat o comunicare pe verticala intre noi si sursa noastra de inspiratie dar nu si o comunicare pe orizontala in care comunicam cu ceilalti pentru a ne confirma intuitiile, inspiratia, pentru avedea daca si ei simt la fel.



[continua sa citesti...]

Dreamstime va ofera azi o fotografie gratuita.

Explorati unul din cele mai mari portaluri de fotografie din lume.

Este locul ideal unde puteti gasi poze gratuite sau cumpara poze de calitate sau unde va puteti vinde propriile fotografii.

Stock Photo: Ko Pangnan Pool Resort Picture. Image: 192210
© Photographer Michael Guirguis | Agency: Dreamstime.com

O imagine face cat o mie de cuvinte dar cate cuvinte face un site cu milioane de imagini>

Search Free stock images on Dreamstime:

China leader in comertul online.cu 220 de milioane de cumparatori online in 2012.

Si cred ca pentru moment este o piata inchisa pentru ca site-urile sunt multe in chineza deci este destul de greu sa adresezi acest segment de piata.

number-of-online-buyers-in-selected-countries
You will find more statistics at Statista

Este o surpriza in acest grafic India. Graficul este in valori absolute si deci india care are cam tot un miliard de locuitori ca si China are de zece ori mai putini cumparatori pe online. Este probabil vorba de acea infrastructura care l-a speriat si pe Gates intr-o vizita in India. Stiu cum poate fi pentru ca atunci cand m-a conectat prima data la net prin dial-up aveam o infrastructura veche de cupru si de cate ori ploua apareau zgomote pe linie care faceau sa cada conexiunea. In acea perioada firma de telefonie era supranumita romtelezgom pe forumurile de la PCNet.  Probabil China a ars o etapa si a trecut direct la infrastructura pe fibra.



[continua sa citesti...]

Shop 4 Heaven este unul dintre conceptele cheie ale blogului nostru si recent am descoperit cateva argumente concrete pentru acesta.

Shop 4 Heaven este un concept conex cu Absolute Quality Management si Transnet care sunt teme de baza ale blogului.

Shoppingul este considerat de multi o pasiune feminina dar nu trebuie sa ne mintim spunand ca shoppingul este astazi doar o pasiune a femeilor. Doar stim cu totii cata pasiune si aplecare pune un barbat cand isi cumpara tehnologie. Se fac studii, se folosesc comparatoare de preturi si se sondeaza toate formurile majore. Shppingul e universal.

Am explorat zilele trecute teme de WordPress si plugin-uri cautand in special un plugin de membership. Complexitatea si galaxia de caracteristici oferite uneori chiar in varianta free sunt incredibile. M-a uimit concluzia pe care am tras-o incercand sa vad in ce trend se inscrie asta. Este evident ca de ex un CMS free ca WordPress nu putea fi obtinut nici de US DOD acum 10 ani si nici daca pune tot bugetul pe masa. Ceea ce constat este ca ni se ofera din ce in ce mai mult, mai ieftin, in unitati din ce in ce mai mici. Tindem spre a avea totul in fiecare parte, holoparte. Si asta este o carteristica a Paradislui pe Pamant: sa actualizezi intregul potential, simplu, fara efort, gratuit.  Global suntem departe si decalajele sunt inca uriase dar nu putem sa nu vedem acest trend pe anumite zone, in anumite procese. Acea ironie video cu Iphone-ul care face tot, e inclusiv aparat de epilat, nu este decat sesizarea unui trend real.  Functiile prin aplicatii tind sa devina exhaustive.  Asta este dinamica pietei: un cumparator din ce in ce mai rafinat are cerinte din ce in ce mai complexe si piata tinde sa ofere tot mai mult pe masura acestor cerinte. Tot mai multi oameni au nevoi tot mai rafinate, tot mai multi oameni simt nevoia cea mai inalta a piramidei lui Maslow, nevoia de transcendenta. Aceasta nevoie preseaza piata sa ofere produse incredibile: complexe si simple, frumoase si utile, scumpe si gratuite in acelasi timp. Ele poarta amprenta divina a coincidentei contrariilor. Ceea ce il motiveaza de cele mai multe ori pe cumparator este nostalgia Paradisului, ar spune Eliade. Dar el vrea sa refaca acest paradis la nivel exterior. Majoritatea reclamelor propun forme de paradis, elemente de paradis, clipe de paradis.  Si cum paradisul pierdut este undeva in trecut pana si brandurile de bere se afiliaza la berea dacilor, romanilor, vikingilor. Multe produse isi cauta o filiatie undeva in vechime pentru ca atunci, acolo s-a pierdut secretul paradisului si ei il, evident, il restituie.  Paradisul impregneaza si cererea si oferta, si pe comunisti, sa ne amintim de acl “sa facem totul”, si pe capitalisti, chiar si pe cei “de cumetrie”.  Nevoia de transcendenta impregneaza si celelalte nevoi umane. De exemplu nevoia de hrana devine nevoia de hrana elixir care sa ofere, echilibru, sanatate, calm, sustenabilitate.  Nevoia de adapost devine nevoia de a locui in pradisul naturii, pardisul verde iar sistemele de securitate devin adevarati ingeri pazitori in satisfacerea nevoii noastre de siguranta si protectie. Nimic nu pare sa fie mai puternic decat nevoia noastra de transcendenta.



[continua sa citesti...]

Cu ocazia furtului secolului ne-a fost dat sa auzim cele mai stupide comentarii posibile.

S-a spus de exemplu ca hotii nu au fost profesionisti, au fost jigniti cu apelativul “gainari” si s-a regretat masiv ca tablourile nu au fost furate de profesionisti.

S-a insinuat implicit ca gainarii nostrii sunt mai tari ca profesionistii lor. Unde sunt frate hotii de altadata? Culti, stilati, cu manusi albe si doctorate in arta. Mama hotilor, cum ar fi mama lor de hoti, care a dat foc tablorilor a fost facuta “mai iresponsabila decat hotii” si in fine s-a stabilit ca noi romanii ne-am facut de ras. Cred ca nu ne-am facut de ras decat cu astfel de comentarii. Cred mai degraba ca nu ar mai trebui sa expunem arta de patrimoniu decat in muzee online pana cand nu avem garantia ca de patrimoniul cultural universal se ocupa oameni competenti care nu-si pun ultima lor speranta in profesionalismul hotilor. Constatam ca toti amatorii pot expune tablouri de miliaone de dolari fara ca UNESCO, FBI sau whatever sa se intrebe daca au dreptul, au standardele de securitate sa faca asta. Decat sa ne plangem ca hotii nu au educatie, sau ca nu avem cursuri de responsabilitate sociala pentru infractori, mai bine am vedea ca putem sa ne gandin ca tot raul este spre bine. Poate ei au tras un semnal de alarma: Daca tablouri din patrimoniul universal pot fi furate de amatori ce ne facem daca aflam mine ca nea Marin din Bolintin, gen, tot din Romania, ca aici se intampla toate evenimentele mondiale, a furat cateva ogive nucleare si le-a ascuns in hambar pentru ca a auzit el ca astea  se tin in silozuri? Daca niste amatori fura tablouri de patrimoniu universal pe care nici cei mai mari profesionisti nu ar trebui sa le poata fura avem o problema mult mai grava. Conform principiului holografic care arata ca partea spune ceva despre intreg si despre celelalte parti, putem sa vedem asta ca pe o amenintare la securitatea planetei pentru ca daca patrimoniul cultural universal nu e in siguranta de ce am crede ca altceva este? Dar cel mai tare ma ingrijoreaza atitudinea societatii care crede ca tot ce e mai bun de facut este sa-i faca iresponsabili pe hoti. Pai hotii nu sunt iresponsabili prin definitie? Credeam ca am stabilit asta deja. Sau ce numai hotii romani sunt iresponsabili, hotii americani sunt altfel, au studiat la UCLA? Asa ne trebuie daca nu ne-am dat si noi hotii sa faca arte plastice sau macar arhitectura! Oare cum se numeste sindromul asta cand ai asteptari tot mai inalte de la categorii tot mai joase ale societatii? Sa fie SP?



[continua sa citesti...]