Am scris mai demult dar nu mi stiu pe unde este un articol despre lumea fictiunii ideale a unei carti. Asa cum doi oamnei care au locuit impreuna pe strada copilariei pastreaza in interior un spatiu virtual in care locuiesc in continuare desi au parasit de mult acel spatiu. Profa de romana ne vorbea mereu de lumea fictiunii ideale a unei carti ca de o lumea virtuala si este ca si cum doi oameni care au citit aceiasi sau acelesi carti locuiesc impreuna in acea lume virtuala. De multe ori senzatia de deja vu, te cunosc de undeva sau imi place de tine fara motiv exterior isi are originea in faptul ca cei doi au cateva lecturi de suflet comune sau locuiesc impreuna in lumea fictiunii creat de o carte de exceptie. In mod special cartile copilariei sau adolescentei pot crea acest efect. Se poate specula ca si filmele creaza acest efect dar filmul iti ofera lumea si tu asisti pasiv pe cand la carte tu esti creatorul ei, esti ca regizorul si actorul care creaza dupa un scenariu.[continua sa citesti...]

Happy Rez Day! Am implinit 6 ani in SecondLife si am primit un alert de la SL pentru a-mi aminti ca este timpul sa sarbatoresc.

Pentru ca nu am mai fost de ceva timp in Second Life am intrat astazi si am sarbatorit printr-o vizita la Academy of Second Learning: ASL , Eson (38, 154, 351).  Apoi am vizitat  The Particle Laboratory, Teal (200, 60, 21) si am facut o calatorie cu balonul.

The Particle Laboratory