Cred ca titlul romanului , per se, in afara contextului idei romanului sau filmului cu acelasi nume, exprima cel mai bine situatia timpului meu in viata de zi cu zi.

Am citi zilele trecute pe http://construimimperii.ro in oferta numita Jurnalul Generalului sintagma declaratia de independenta. Si am relizat ca aici am si eu o problema, aici trebuie sa lucrez pentru ca sunt departe de a fi un independent.

Furtul secolului nu este nici pe departe cel care pare a fi: furtul de obiecte de valoare: aur, diamante, bani. Nu, este un furt virtual este un furt de timp care este facut de multe ori cu acceptul tau tacit. Sa ne gandim numai la lupta acerba care se da pe atentia ta. Cine nu vrea macar trei secunde din timpul tau, din atentia ta? Sute de posturi TV sau radio cu reclame netargetate, milioane de site-uri desfasoara strategii impresionante pentru a fura cateva secunde din viata ta. Si este OK pentru ca si noi speram sa creem un continut suficient de valoros pentru a obtine atential altora. Problema este in organizare, este in a face ceva atunci cand vrei sa-l faci. Cred ca ai mai multa eficienta daca faci lucrurile grupate pe sectiuni, intr-o aboradare mai mult intensiva decat extensiva. Cum spunea un slogan zen : “cand  merg, merg”. Secretul eficientei este atat de simplu.



[continua sa citesti...]

Asa cum sfarsitul de an este bine sa ne gasesca facand bilantul si definind obectivele ar fi util sa practicam la inceput de an exercitiul plimbarii cu masina timpului prin care facem un salt spre sfarsitul anului pentru a vizualiza realizarile proiectelor, obiectivelor stabilite la sfarsit de an pentru anul care incepe.

Filmul “About Time” (2013)  (vezi mai jos official trailer) cu  Rachel McAdams transmite, cum numai arta autentica o poate face, aceasta idee.

Pentru a putea transmite o idee arta dramatizeaza, amplifica, exagereaza pentru a putea reliza cat mai bine o idee car este comuna, obisnuita dar care trece cu vederea desi este importanta.  In acest film este vorba despre calatoria in timp, pe care un personaj  o avea ca un dar special si  care apare in finalul fimului, in acea concluzie pe care vocea povestitorului o trage din off, ca ceva normal, ceva ce avem de fapt cu totii.

Despre acesta calatorie in timp pe care o avem toti voiam sa amintesc. Putem gasi pe net  numeroase scripturi de sugestie sau hipnoza, de fapt autohipnoza. Mecanismul de actiune este simplu: se creaza mai intai starea in care sugestia poate avea un efect si care de obicei o stare in imediata apropiere a somnului, Nu este nici somn, pentru ca trebuie sa fie constienta, nu este nici transcendenta, care este o starea similara somnului dar constienta. Este in imediata apropiere a transcendentului, este o stare numita in sanscrita Ritam-bhara pragya si este foarte greu de atins prin tehnicile care folosesc efort. concentrare, manipularea mintii. E o stare naturala.



[continua sa citesti...]