Eliade spunea ca lucrurile se intampla pentru a fi intelese , ca intelegerea este scopul ultim al existentei. Daca un lucru se intampla nivel global cu atat mai mult este o provocare pentru noi la intelegere si, cum ar spune Eliade la decriptarea sacrului camuflat in profan.

Criza planetara recenta este cel mai probabil creata de declansarea mecanismului homeostatic al planetei si trebuie sa intelegem ce ne spune, care e sensul, ce trebui sa corectam. In esenta ne spune ca trebuie sa devenim un sistem.[continua sa citesti...]

Toleranta poporului roman a fost amintita de Eminescu, care consideră toleranţa religioasă o trăsătură fundamentală a românilor si de Dumitru Draghicescu in Psihologia poporului roman.

Toleranta a fost mentionata ca o calitate care decurge din spiritualitatea nativa a poporului, acea spiritualitate de care in Sase Maladii Ale Spiritului Contemporan  Constantin Noica spunea ca este un gen de spiritualitate care este acasa in Bhagavad Gita. In Sentimentul romanesc al Fiintei si in Cuvant impreuna despre rostirea romaneasca, Noica arata ca spiritualitatea nativa a poporului roman este dovedita de structurile lingvistice, acestea fiind intim legate de gandire.

Ahoretia ar putea fi principala “maladivitate” * clasica romaneasca. Este o “maladie” a luciditatii iar poporul ca si omul de aici par lucizi si trezi; este una care nu refuza, orbeste, sensurile generale precum achatolita dar nici pe cele individuale precum atotedita…ci refuza doar…determinatiile, necontrolate si nefiltrate prin intelepciunea mintii, pe care si le pot da omul si popoarele.
Daca ahoretita pare oarecum stranie in civilizatia spiritului deschis activ care este cea europeana, ea se dovedeste in schimb acasa in conceptia si spiritualitatea indiana, unde monumentul literar corespunzator nu mai este o simpla opera dramatica, nici o experienta excentrica si juvenila ca hippismul, ci o extraordinare epopee, stind in miezul culturii respective, ca “Bhagavad Gita”… “Ahoretia este “maladia” nascuta sub rapt sufletesc ori intelectual, ducand la o brusca iluminare sau luciditate de constiinta…[continua sa citesti...]

Fara implicare nici o rezolvare

Asociatiile de bloc functioneaza pe principiuil fondului de rulment. Cei care platesc ii imprumuta prin acest mecanism pe cei care intarzie si viata merge la bloc atat timp cat acest mecanism se bucura de incredere.

Multa lume spune: de ce sa platesc eu fond de rulment pentru altii? Dar daca nu il platim asociatia nu mai are nici un fel de flexibilitate si la cea mai mica intarziere din partea unui singur locatar se poate inchide apa, caldura, utilitatile. La fel cand sunt datornici multi.

Exista insa un alt fond de rulment in afara de cel in bani care face ca totul sa functioneze, chiar si circuitul banilor si acesta este un fond de implicare. Oricat de avut sunteti ca individ intr-o comunitate de bloc daca in bloc nu exista o minima implicare puteti fi executat silit impreuna cu intreg blocul. Exista astfel de cazuri.

Implicarea este ca o moneda forte, este ca aurul. Daca exista rezerve de implicare ele sunt ca rezerva nationala in aur,  esti credibil si vei rezolva. Multi spun ca nu participa la sedinte pentru ca sunt neproductive. Poate dar daca nimeni nu se implica, nici macar cei zece la suta care o fac de obicei se va sista furnizarea de apa, caldura si datoriile facute de toti pana la aceasta sistare  vor incepe sa acumuleze penalitati care nu pot fi achitate. Chiar daca aveti bani sa va platiti utilitatile, RADETsi Apa Nova nu au contract ci dvs individual si nici nu fac din pacate, ei trateaza cu asociatia si fara o implicare minima in asociatie ca ea sa functioneze nu veti putea plati. Sa zicem ca vreti sa vindeti. Chiar daca prin absurd cineva vrea sa cumpere sa se mute intr-un bloc cu probleme aveti nevoie de semnatura asociatiei ca sa vindeti. Administratorul nu poate face nimic fara asociatie, e ilegal. Implicarea este valuta forte si daca nu exista o mica parte de oameni care se implica dvs individual nu veti putea rezolva nimic, asa este facut sistemul. Asa cum prin fondul de rulment cei datornici sunt imprumutati pentru ca blocul sa continue sa functioneze tot astfel cei care nu se implica sunt imprumutati de cei care se implica pentru ca totul sa functioneze. A nu te implica este la fel sau chiar mai grav decat a nu-ti plati datoriile la furnizori si duce exact in acelasi loc. Cei care nu se implica stau pe spatele celor care se implica. Saracia in bani nu este foarte grava si sunt multi oameni de caracter mai saraci dar saracia in implicare este grava pentru ca implicarea este gratuita ca zambetul si o poti da fara sa pierzi mare lucru.[continua sa citesti...]

Am citit de multe ori autori, uneori importanti, in special din sfera politicului care spuneau ca Romania nu are un proiect de tara.

Cititnd insa cateva articole din revista NOEMA a Academiei Romane am realizat cu claritate ca Romania are poate cel mai frumos proiect de tara posibil. Dar acest proiect de tara nu este inca asumat in clar de sfera politicului si de institutiile fundamentale ale tarii, de societatea civila si cetateanul de rand.

Hadeti sa vedem argumentele. Sa vedem mai intai spre ce ne indreptam ca societate umana si cat de departe suntem de acest ideal ca tara. Credem ca nu mai trebuie sa demonstram ca societatea informatica a dat nastere unei societati a cunoasterii si ca aceasta ramane doar sa se implineasca intr-o societate a constiintei pentru a implini si cele mai noi predictii dar si cele mai vechi profetii.

Trebuie sa spunem ca nu vom incerca sa definim un proiect de tara cu obiective si actiuni clare ci doar un sistem cadru in care atat institutiile fundamentale cat si sociatatea civila sa identifice sarcini, responsabilitati, obiective.[continua sa citesti...]

La capitolul stabilirea obiectivelor pe anul 2014 facand o analiza mai atenta am avut senzatia ca nu este vorba de mai multe obiective ci de actiuni doar in indeplinirea unui unic obiectiv si acesta este sa ne jucam rolul pe care il avem in sistemele din care facem parte.

Functia mentine organul deci daca iti faci functia tu ca parte din sistem vei fi OK si la nivel uman se traduce in sens, fericire, implinire.

Daca ma uit si mai atent nu pot sa vad foarte multe misuni sau roluri ci unul singur. Misinea a fost trasata atunci cand s-a spus “pregatiti-va caci va veni Imparatia lui Dumnezeu” deci ce alt rol poti avea decat sa sfintesti locul, sa pui umarul la venirea Paradisului pe Pamant.  Deci misiunea mea ar fi sa contribui la conditiile care pot duce la tranzitia de faza spre un mod de functionare mai ordonat al societatii, in limbaj traditional Paradisul pe Pamant.  Restul sunt doar actiuni.  Poate fi un obiectiv sa-mi fac un viloi ca sa ma izolez de “prostime”? Nu! Pentru ca daca nu am responsabilitate sociala mediul meu va fi mereu unul precar sau periculos si pentru mine. Nu poti lupta cu contextul tau, tu ai semnificatie in context, viata noastra are sens in context.[continua sa citesti...]

Daca ar fi sa fac un scurt bilant al anului ce va trece astazi 31 dec 2013 as spune ca a fost un an al schimbarilor binevenite, asteptate si indelung pregatite

In acest an am facut, cu gandul la ce spune in Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki, un skip de la viata de corporatist la ceea ce eu numesc retragerea IN ACTIVITATE.

Cochetez de multa vreme sa ma ocup de afiliere, sa fac un venit rezidual din asta dar abia in acest an am resuit sa fac acest pas. Nu e usor si uneori mi se para ca a reface cuantumul de venit pe care l-am facut pe termen scurt prin 2002 este la fel de dificil cu a face  o afacere cu nisip in Sahara. Dar aceasta e doar o alta provocare. Sunt cel mai vechi in afiliere (probabil, ca ca sa o dam precisa ca la meteo si bere), voi fi fara nici o indoiala cel mai bun.

Am inceput anul prin a repurta cateva victorii de prima marime restante de ceva timp ca si corporatist. Am construit acolo probabil cel mai mare si mai bun Intranet din RO, am pus minimal bazele extranetului si nu puteam sa plec fara o victorie maximus si pe Internet si deci in primele zile ale anului am fost pe primele locuri in SERP la principalele cuvinte cheie care ne defineau afacerea. Acum era timpul sa trec la alt nivel si am facut alegerea cu zero resentimente. Am vazut ca se poarta cand pleci de undeva sa devii critic. Nu e cazul meu si nu e nimeni acolo ramas sau plecat fata de care sa am cel mai mic resentiment. Dimpotriva am prieteni extraordinari si asa vor ramene forevever.[continua sa citesti...]

Daca nu v-ati setat inca obiectivele pe 2014 avem o sugestie pentru o solutie rapida dar totusi de efect.

Bruce Wade mentor si proprietar al unui incubator entreprenorial a lansat la Udemi un curs free simplu si eficient numit  Year End Planning in care ne ofera intr-un curs scurt, pana in 2 ore, sugestii de cum putem intra in noul an cu un plan de actiune bine pus la punct.

Stiti teoria: a fost analizat pe termen lung un lot de elevi si s-a observat ca cei care aveau obiceiul sa-si planifice actiunile peste ani de zile castigau cu mult mai mult decat ceilalti, deci erau mai eficienti. Dar nu este oare de bun simt ca daca te duci la piata fara lista de cumparaturi te mai trimite nevasta de inca zece ori?

 Cateva sugestii pentru a va seta obiectivele noului an simplu si mai ales FREE. Aveti un cont gmail? Daca da atunci cu siguranta puteti sa va faceti un site la https://sites.google.com/  numai pentru voi, un fel de centru de comanda, un turn de control al activitatilor si obiectivelor. Click pe Creati si adaugati un site nou apoi adaugati o pagina cu obiective 2013. Veti vedea in curs ca este bine sa revizuiti ce obiective ati implinit in 2013 din ce v-ati propus si ce nu sau ce lectii ati invatat. Daca ai avut un esec aici se poate invata ceva. Esecul trebuie convertit in invatare.  Deci mergeti in meniu ul paginii la aspect si setati trei coloane pentru trece in ele: realizari, esecuri si lectii.[continua sa citesti...]