Menirea artistului este sa capteze noile energii, sa faca predictii, sa anticipeze noile trenduri.

Un cîntec de referinta al discografiei Beatles,”Across The Universe”, un omagiu adus maestrului lor si o admirabila descriere a starilor de constiinta care apar în meditatie. E nevoie sa ai acesta experienta pentru a întelege cît de fidela este descrierea acestor stari:

De exemplu procesul eliminarii tensiunilor subconstiente, “vasanas” (stress):

“Pools of sorrow, waves of joy are drifting through my open mind, possesing and caressing me Jai Guru Deva Om”,

Trairea imensei bucurii interioare pe care ti-o ofera starea de constiinta transcendentala:

“Limitless undying love wich shine around me like a milion suns, it calls me on and on, across the univers. Jai Guru Deva Om”

Si refrenul melodiei :

« Nothing’s gona change my world »

Se refera la faza etern neschimbata a existentei despre care Maharishi vorbeste in Stiinta Fiintei si arta Vietii:

“Faptul ca Fiinta este faza etern-neschimbata a existentei si faptul ca ea patrunde si mentine creatia diverselor forme si a fenomenelor, ne da speranta stabilirii unei armonii neperturbabile în toate fazele diverse ale vietii noastre coordonîndu-le valorile cu valorile absolute ale Fiintei.”

Acest cantec a definit referinta absoluta a muzicii pop si nu numai. “​​Across The Universe” este in multitudinea de tonuri si stiluri tonul fundamental. Toata muzica pop si toate semnificatiile acestui fenomen nu pot fi articulate fara aceasta referinta absoluta, fara acest apriori epistemologic descris de Beatles in acest cantec.

Mai mult chiar decat o referinta pentru muzica unei generatii aceasta este o referinta si pentru intregul fenomen social care a insotit aceasta muzica

Acest cîntec a ​fost ​un turning point pentru constiinta tinerilor.

Beatles au meritul de a fi intuit atunci, în epoca lor de glorie, valoarea unica a unei tehnicii de integrare a vietii si de a o fi recomandat prin exemplul lor la milioane de oameni.

 

Scott McKenzie in “San Francisco” (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)” a tradus si el in mod admirabil atmosfera acelor timpuri despre care Alvin Tofler spunea: “MT ajusese mai populara decat cursurile de citire rapida”.

Piesa a fost scrisa cand au aparut spontan primele grupuri de dinamica a constiintei si cand inca nu aparuse nici un studiu despre MT. Dar ceva era in aer: o informatie profunda, o cunoastere aparte, un buchet de ortosensuri. Aceasta informatie a fost decodificata si de miscarea Hippy dar nu intr-un mod corect. Cei care au decodificat corect aceasta informatie sunt cei care au realizat apoi sute de studii despre MT, care au pus bazele tehnologiei Maharishi, care au aplicat programul MT in societate, politica, reabilitare, stress management. Cei care au decodificat corect aceasta cunostere sunt cei care creaza azi Societatea Constiintei, civilizatia bazata pe Campul Unificat.