Cursul Antreprenoriat 101: Cine este clientul tau?, in original MITx: 15.390x Entrepreneurship 101: Who is your customer? este un curs oferit de MIT pe platforma EDX.

Scoala de antreprenoriat de la MIT este cea mai tare de pe planeta pentru ca nu este antreprenoriat pentru ca este un antreprenoriat bazat pe inovatie in principal.

Este ceea ce Bil Aulet numeste Innovation Driven Enterprise Entrepreneurship (IDE), spre deosebire de Small and Medium Enterprise (SME).

Prezentare video care urmeaza va va convinge ca nu exista in materie de antreprenoriat ceva mai de exceptie.

Bazat pe MIT Entrepreneurship – Entrepreneurial Impact Report filmul arata forta uriasa a entreprenoriatlui bazat pe inovatie si a entreprenoriatului ca stiinta. Am aplicat doar pentru ca era oferit de MIT, o institutie educationala de brand dar cursul m-a cucerit de la primul momement si fascinatia continua sa creasca cu fiecare lectie care trece. Sunt asa cum arata chiar acest curs clientul ideal pentru ca imi place si duc vorba.
Cursul incepe cu o poveste care contine in efigie toate informatiile esentiele ale cursului. Este vorba de un tip care face un atelier de reparatii pentru Lamborghini si la care in prima zi ca prim client vine o cunostinta si il roaga sa-l ajute cu reparatia unei masini dar care era una comuna. In aceasta mica poveste sunt continute toate lectiile cursului: segmentarea clientelei, cine este ned-userul, ce este beachheadmarket-ul, ce este persona si cum se construieste.
Foarte interesanta si angajanta mi s-a parut pledoaria pentru Primary Market Research. Extrem de talentat si convingator  in acest tip de cercetare este Erdin Beshimov. Iata ce spune el despre ce este segmentarea pietei intr-un video care poate fi facut share.
Pentru a putea face o buna segmentare am creat un sondaj, cel de mai jos si pentru a va motiva in completarea lui va voi oferi cat mai multe informatii interesante si care pot fi oferite din acest curs si o serie de materiale care va vor scuti un timp important si bani atunci cand este vorba de cateva carti de exceptie. Mai jos este sondajul care poate fi accesat si aici si in formularul din pagina. Mai jos aveti materiale fie oferite de acest curs fie descoperite cu ocazia lui.
Din nefericire, sau din fericire pentru ca te decide sa incepi, cursul, o spun din experienta unui curs anterior facut la EDX, Crestinism timpuriu, nu se poate face dupa terminarea lui. Dar cu ocazia acestui curs am decoperit ca exista online materiale de cursuri similare tinute de MIT. Acesta de fata, MITx: 15.390x Entrepreneurship 101: Who is your customer? este doar o varianta, o varianta de exceptie pentru ca beneficiaza de platforma de la EDX care este cea mai tare platforma de e-learning de pe planeta. Dar materiale care sa abordeze tematica acestui curs va voi oferi in continuare. Daca va plac le puteti dowloada.
Cursul MITx: 15.390x Entrepreneurship 101: Who is your customer? este tinut de Bill Aulet director la Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship si senior lecturer la  MIT Sloan School of Management. Bill Aulet  este si autorul cartii  Disciplined Entrepreneurship: 24 Steps to a Successful Startup by Bill Aulet   din care gasit mai jos un capitol.
Intre cartile de exceptie care au revolutionat conceptul de startup se afla si The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses cartea de succes a lui Eric Ries creatorul acestui concept. Daca doriti o introducere free in acest concept puteti face cursul free oferit la Udemi chiar de Eric Ries The Lean Startup Talk at Stanford E-Corner
Daca va intereseaza antreprenoriatul trebuie sa stiti ca initiativa MIT OpenCourseWare http://ocw.mit.edu face accesibile pe web toate materialele utilizate in invatare in aproape toate cursurile MIT.  Gasiti aici cursurile de entrepreneurship de la MIT. Daca nu avem succes ca antreprenori putem acum invoca orice motiv dar nu putem spune ca cea mai tare scoala de antrprenoriat de pe planeta nu a democratizat informatia, nu a facut share know-how-ul impresionantului sau succes.  Iata spre exemplu tutoriale video ale lui Bill Aulet in cursul  How to Launch a Successful Startup Company . Aici gasiti notele de lectura. Alte note de lectura de la acelasi curs tinut in India. Iar aici gasiti Nuts and Bolts of New Ventures/Business Plans​.
Alte cursuri despre startup de la Udemi:
Startup & Go – First Steps to Building a Technology Company

The Founder Institute

Explore more visuals like this one on the web’s largest information design community – Visually.
Become a Startup Founder (Complete Course)

Startup How-To: 7 Steps to Creating a Successful Product
The Ultimate Guide to Startup Business Development
New Business Essentials for Startups and Entrepreneurs
Entrepreneurs Guide: Introduction to Startups

Building The Better Entrepreneur

Explore more visuals like this one on the web’s largest information design community – Visually.

Inside the Entrepreneur

Everyone Will Have to Become an Entrepreneur
Explore more visuals like this one on the web’s largest information design community – Visually.

Everyone Will Have to Become an Entrepreneur

by annavital.
Explore more visuals like this one on the web’s largest information design community – Visually.

 

10 Rules to a Great Startup Idea

Explore more visuals like this one on the web’s largest information design community – Visually.
Si daca toate aceste resurse nu ajung, si nu ajung, puteti apela la resursa suprema. O parte din teologi au criticat hipnoza considerand ca aceasta intareste egoul. Un hypnoterapist a avut ideea de a formula sugestiile hipnotice ca pe niste veritabile rugaciuni. Deci ajuta-ma Doamne sa devin un bun antreprenor.

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult