Baza economiei este procesul de la baza tururor proceselor, procesul prin care mintea umana trece de la insight la gand si apoi la actiune.

Simplitatea si lipsa de efort cu care constiinta transcendentala genereaza ideea si apoi gandul si actiunea sunt cele care caracterizeaza o economie performanta.  Oricat ar parea de simplificator acest proces este la baza tuturor proceselor din economie.

O constiinta tensionata va genera idei care nu sunt proprii nimanui si apoi ganduri si actiuni care conduc la criza.  Impulsul spre actiune plecat de la nivele de suprafata genereaza produse si servicii care nu sunt recunoscute, bule (bubles) artificiale care genereaza entropie.

O idee pornita din starea cea mai simpla a constiintei si devenita gand si apoi actiune va genera bunuri si servicii recunoscute universal deoarece pleaca de locul in care cererea si oferta sunt identice. Aici este chiar originea cererii care genereaza originea ofertei. Bunurile astfel create apar de la Sine intru Sine. A fi de la Sine intru Sine este dinamica evolutiva a economiei antientropice.  Lucrurile create de la nivele de suprafata nu sunt sustenabile si se creaza pe baza entropiei generate in alta parte a universului.

Vom exemplifica theoria noastra prin procesul de obtinere, mentinere si crestere a clientelei folosind o imagine din cursul  MOOC urmat de noi recent  How to Build a Startup de Steve Blank , un entrepreneur din Silicon Valley care preda entreprenoriatul la Udacity, Stanford, Berkeley, Columbia, si alte universitati de prima marime din lume.

funnel achizitie clienti extins

 

Daca am intoarce acest funnel cu baza in jos si am adauga inca un nivel, cel a constiintei pure obtinem procesul integral atat pentru creatia de bunuri dar mai ales pentru achizitionarea lor.

GET_KEEP_GROW3

 

Constientizarea unui produs nascut din constiinta pura este ca o constientizare de sine, vine natural, firesc, de la Sine.  Cu cat valorile sunt mai profunde si mai personale cu atat ele sunt recunoscute de celalalt ca ceva propriu, universal.  Valorile egoului sunt respinse iar cele ale Sinelui sunt acceptate.

GET_KEEP_GROW2

 

Echilibrul dintre capacitatea de a recunoaste valori universale prin rapel la Sine si capacitatea de a proiecta valorile absolute ale Sinelui in valori pe care altii le recunosc ca pe ale lor se concretizeza in plan macroeconomic in echilibrul import export.

 

 

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult