Administratia fara probleme

Articolul despre Presedintele Chissano a fost difuzat ziarelor din Romania atunci cand era o stire proaspara si acest demers parea o utopie.

Acest articol este doar pentru cei interesati de articole de arhiva. Exista relatari mai noi despre acest proiect

(vezi  Can Meditation Change the World? ) Pentru inf despre MT vizitati http://m-t.ro


MAHARISHI VEDIC UNIVERSITY
COMUNICAT DE PRESA
Comunicat de presa presedintele Chissano

Presedintele Chissano al Mozambicului Aplica
Programul Meditaiei Transcendentale Maharishi pentru a aduce Pacea Politica si Armonia in Mozambic
3 iulie 1993, Vlodrop, Olanda – Excelenta Sa Joaquim Alberto Chissano, Presedintele Republicii Mozambic, a recunoscut astazi ca majoritatea evenimentelor pozitive din tara sa se datoreaza Meditatiei Transcendentale si programului MT-Sidhi al Sanctitatii Sale Maharishi Mahesh Yogi.
Presedintele Chissano a spus ca Meditatia Transcendentala aduce pace in minte si relaxare in corp… si coerenta in societate daca o fac multi oameni.

Iarna trecuta, Presedintele Chissano a luat initiativa de a oferi Meditatia Transcendentala cetatenilor tarii sale si astfel a creat coerenta in constiinta nationala.
Meditatia Transcendentala este practicata de peste 4 milioane de oameni din intreaga lume de toate religiile, culturile si straturile sociale.
Simbata la Vlodrop, Olanda, Presedintele Chissano a fost distins cu titlul onorific de doctor in stiinte politice de la Universitatea Vedica Maharishi pentru initiativa sa incununata de succes.
Din asistenta faceau parte lideri ai miscarii lui Maharishi din intreaga lume ca si sotia Presedintelui Chissano si doua fiice; Ministrii Guvernului Mozambicului, Ministrul Afacerilor Externe, Finantelor si Comertului, Seful Corpului de armata al Mozambicului si Ambasadorii Mozambicului in Olanda si Franta.
Presedintele Chissano a primit titlul sau pe durata ceremoniilor de inaugurare a 108 Universitati Vedice Maharishi in intreaga lume. Evenimentul a fost transmis in toata lumea prin satelit.

Invatatura Constiintei
Maharishi a prezidat evenimentul si a prezentat un discurs semnificativ.
Maharishi a spus ca specialitatea acestor noi universitati va fi invatatura constiintei disponibila din Stiinta Vedica.
„Constiinta, valoarea subiectiva a vietii, este elementul cel mai de baza in viata” a spus Maharishi. „Astazi posedam invatatura completa a constiintei si am demonstrat valoarea ei practica in viata.”
Maharishi a comparat constiinta cu seva unui copac, care este baza ramurilor, frunzelor, florilor si fructelor.
„Cel care are invatatura sevei poate face orice pentru intregul copac” a spus Maharishi. „Cu invatatura constiintei este complet posibil sa avem procesul evolutiei in orice directie conform vointei fiecaruia. Aceasta va fi posibil pentru orice guvern prin universitatile vedice pe care le infiintam acum

Pace si ploaie pentru Mozambic

Acceptind titlul onorific, Presedintele Chissano a pus pe seama Tehnologiei Maharishi a Constiintei toate lucrurile bune care s-au intimplat in Mozambic.
Conform ziarului New York Times din 22. februarie 1993, „Mozambic s-a remarcat in mod neasteptat drept candidat la o poveste africana de succes…. O seceta salbatica care a avut nevoie de donatii de ajutorare ce a facut reclama Mozambicului ca unei alte Somalii, s-a transformat brusc in ploi devastatoare si tara s-a acoperit cu porumb….
„’Am obtinut o combinatie intre pace si ploaie, care nu a fost in Mozambic de un sfert de secol,’ s-a mirat… un coordonator al transporturilor de ajutoare pentru CARE” a raportat Times.

Cum a aparut pacea in Mozambic

Pe durata discursului de acceptare, Presedintele Chissano a explicat cum a inceput proiectul MT in Mozambic si rezultatele care s-au obtinut.
Initial, el si sotia sa au invatat Meditatia Transcendentala si au oferit-o si membrilor familiei lor extinse. Majoritatea ministrilor si a sotiilor lor au inceput apoi practica.
„Le-am spus, aceasta va va aduce pace in minte si relaxare in corp” a spus el. „Dupa ce au experimentat aceste beneficii, le-am spus ca aceasta tehnologie va aduce coerenta in societate daca o fac multi oameni. Mai tirziu, le-am explicat ca meditatia are puterea de a aduce imbunatatiri in conditiile climatice din tara noastra ceea ce s-a si intimplat.

Presedintele Chissano a introdus MT in armata pe baze voluntare. Multi soldati au inceput sa mediteze si s-a simtit efectul pozitiv in intreaga tara.
Actualmente, cetateni din citeva orase din Mozambic – capitala Maputo, Nampula, Quelimane, Cuamba si alte orase – invata Meditatia Transcendentala si sint planuri de a extinde activitatile de instruire la sate.

Scaderea crimei si accidentelor

„Sintem fericiti sa consemnam ca se modifica comportamentul populatiei noastre” a spus Presedintele Chissano. „Scad crima si accidentele. Noi trebuie sa facem totusi si un studiu mai cuprinzator, dar putem simti efectele pozitive.

Promovarea starii de bine a oamenilor

„Dorim pacea pentru a dezvolta tara noastra” a spus Presedintele Chissano. „In acelasi timp, doar obtinind dezvoltarea tarii noastre putem vorbi despre armonie. Toti cei din Africa de Sud am luptat pentru libertate si pentru dezvoltare. Am constatat ca ceea ce s-a facut prin Universitatea Maharishi ofera sprijin in cautarea noastra pentru dezvoltare si armonie, pentru ca promoveaza starea de bine a oamenilor.

 „Educatia pentru a cistiga o invatatura atit de pura
este de maxima importanta

„Aceasta pace va trebui sa inceapa din mintile noastre” a spus Presedintele Chissano, „si trebuie concretizata prin invatatura. Avem nevoie de a cistiga invatatura oferita de Stiinta Vedica Maharishi. Educatia pentru a cistiga o invatatura atit de pura este de maxima importanta.

Studenti din Mozambic pentru a studia la MIU
Universitatea Internationala Maharishi 
Presedintele Chissano a anuntat ca a trimis 11 studenti prin burse speciale la Universitatea Internationala Maharishi, Fairfield, Iowa, S.U.A., „pentru a obtine aceasta invatatura pura, aceasta invatatura puternica pentru ca ei nu stiu limitele posibilitatilor de rezolvare problemelor din tara lor.”
Presedintele Chissano a concluzionat discursul sau citind discursul inaugural al lui Maharishi, „Asa cum a spus Maharishi, ‘Haideti sa interzicem suferinta’ in Mozambic.”

 „O lumina de calauzitoare pentru toti sefii de stat”
Maharishi l-a numit pe Presedintele Chissano „o lumina de calauzitoare pentru toti sefii de state”.
Maharishi a spus, „Presedintele Chissano a initiat zorii administratiei prin Legea Naturala si a creat o constiinta nationala integrata in tara sa. In Presedintele Chissano noi gasim spiritul viu al acelei ideologii politice supreme care a fost practicata de toti marii conducatori ai lumii de-a lungul vremurilor.

 

MAHARISHI VEDIC UNIVERSITY
COMUNICAT DE PRESA

Proiect de demonstratie globala in Washington, D.C.


O alta demonstratie a puterii Tehnologiei Vedice Maharishi a Constiintei pentru transformarea tendintelor vietii intr-o intreaga societate este acum in curs la Washington, D.C.
Liderul proiectului este Dr. John Hagelin, teoretician recunoscut pe plan mondial in cimpul cuantic si Director al Institutului de Stiinta, Tehnologie si Strategie Publica al Universitatii Internationale Maharishi. Pe durata sarbatorilor inaugurale de simbata, Dr. Hagelin a raportat rezultatele preliminare ale proiectului de demonstratie.
„Pentru primele trei saptamini ale proiectului nostru, de la 7 iunie pina la 27 iunie, am avut aproximativ 1000 de experti in Meditatia Transcendentala Maharishi si programul MT-Sidhi ce au practicat impreuna in grupuri in Washington” a spus Dr. Hagelin. „Totalul crimei violente a scazut semnificativ in Districtul Columbia si atit Presedintele Clinton cit si Congresul s-au bucurat de un mai mare succes atit in afacerile interne cit si in cele externe. Rata de aprobare a Presedintelui Clinton s-a ridicat cu 9%.
„Acum marimea grupului din Washington este mai mare de doua ori. Speram ca vor fi obtinute imbunatatiri chiar si mai dramatice in cele patru saptamini care au mai ramas din demonstratia noastra” a spus Hagelin.

Comisia independenta de analiza stiintifica va evalua proiectul
Dr. Hagelin a spus ca o comisie independenta de analiza stiintifica, incluzind oameni de stiinta de la citeva universitati americane inportante, Departamentul Metropolitan al Politiei din Washington D.C., Biroul de Tehnologia Evaluarii al Congresului S.U.A., si Banca Mondiala vor evalua rezultatele demonstratiei.
„Asteptam ca proiectul din Washington sa confirme rezultatele a mai mult de 40 de studii de cercetare stiintifica anterioare. Aceste studii au constatat ca practica de grup a Tehnologiei Vedice Maharishi a Constiintei reduce in mod semnificativ tendintele negative in societate ca de exemplu crima si intareste tendintele sociale si economice pozitive” a spus Dr. Hagelin.

 


Pentru informatii actuale  despre Meditatia Transcendentala (MT) si cursul de introducere in tehnica MT vizitati site-ul oficial  http://ro.tm.org/DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>