Din cartea Karma Iubirii de Geshe Michael Roach, afli cum sa folosesti legile karmei ca sa atragi partenerul ideal pentru tine, indiferent de varsta, statut sau dificultatile cu care te confrunti.

“Karma iubirii” scrisă de Geshe Michael Roach explorează modul în care conceptul budist de karma poate fi aplicat în relațiile romantice. Cartea oferă o perspectivă neconvențională asupra modului în care karma poate influența relațiile noastre și cum putem folosi înțelepciunea budistă pentru a ne construi relații de succes.

Ideile principale ale cărții sunt următoarele:

1. Karma este legată de fiecare acțiune pe care o facem, fie ea bună sau rea, și ne influențează viitorul.

2. Ceea ce experimentăm în prezent este rezultatul acțiunilor noastre din trecut.

3. Pentru a construi o relație de succes, trebuie să fim atenți la acțiunile noastre și la felul în care acestea ne vor influența viitorul.

4. Iubirea adevărată este dezinteresată și se concentrează asupra fericirii celorlalți, nu doar a noastră.
In esenta este vorba despre faptul ca actele noastre de zi cu zi creaza niste tipare mentale care se comporta ca veritabile seminte ale viitorelor evenimente din viata noastra cu accent pe faptul ca cel care daruieste primeste inapoi multiplicat. Este similar cu mecanismul vechilor pompe de apa care trebuiesc amorsate cu putina apa. Poti scoate oricata apa daca pui la inceput putina apa ca sa amorsezi procesul. Ideia nu este noua si ea exista in spiritualitatea noastra traditionala, si imi amintesc chiar titlul unie carti a lui N. Steinhardt numita “Daruind vei dobandi” o incununare a tuturor scrierilor cunoscutului critic si eseist increstinat in inchisoarea de la Jilava si calugarit la Manastirea Rohia.

Am scris aici despre Slefuitorul de diamante

http://www.computers-40.ro/seminte-bune-mediu-evolutiv/

Cele 4 legi ale karmei
1. Primesti ceea ce oferi;
2. Ceea ce primesti este intotdeauna mult mai mare decat ce ai facut;
3. Daca nu faci nimic, nu primesti inapoi nimic;
4. Daca faci ceva, primesti ceva inapoi.

Four flowers – inflorirea semintelor
1. Primesti inapoi acelasi lucru pe care il oferi;
2. Facand acel lucru, devine obicei;
3. Ceea ce faci creeaza oamenii si situatiile din viata ta;
4. Ceea ce faci creeaza deasemenea lumea urmatoare in care vei pasi.

Meditatia cafelei – Review in detaliu toata bucuria pe care o faci altor persoane.

Ca sa plantezi magie, trebuie sa vezi magie. Sa iti imaginezi ca ceva magic/special se intampla, planteaza aceste seminte. Magic insemna “ca si cum” sa faci, sa gandesti ca si cum ar fi real.

Mandala – viziunea unei lumi perfecte Sa iti doresti ca ceea ce faci, va avea impact asupra unui numar infinit de oameni.

Incepi sa vezi vacuitatea in toate lucrurile, tot timpul. Nimic nu este „ceva” de la sine, din esenta sa proprie. Cu semintele potrivite, poate fi orice!

Aici gasim Pastile Din ”Karma Iubirii” pentru Relații Împlinite:

https://diamondsystem.ro/pastile-din-karma-iubirii-pentru-relatii-implinite

In proximitatea razboiului ne punem intrebarea Ce este pacea? Pace este un fenomen de relatie. Referinta absoluta pentru pace este Dumnezeu, corelatia infinita. Pacea eterna este corelatia infinita, cand toate una sunt. Vedem ca atunci cand incepe razboiul se rupe relatiile, se retrag ambasadele, se retrag relatiile de afaceri. Sanctiunile cand duc la ruperea relatiilor sunt tot acte de razboi desi par ca sunt pasi spre pace. Oricum se stie ca nu functioneaza decat ca bumerang.

Dar ce este iubirea, ce este o relatie? Pare sa fie ceva similar cu pacea. Pacea interioara duce la coerenta EEG care este coeziune, co-relatie. Sa vedem ce se spune despre coerenta ca sa vedem daca prim meditatie si liniste interioara sa ajutam lumea sa intre in relatie si in acest fel sa plantam cea mai importanta smanta pentru relatii armonioase.

Ce spune Ilya Prigogine, 1977 Premiul Nobel pentru chimie:
“Cuvîntul cheie pentru sistemele caracterizate de coerenta este comunicarea!’” In aceste sisteme “portiuni ale sistemului separate prin distante macroscopice, devin corelate”, “evenimente locale au repercursiuni de-a lungul intregului sistem. Fiecare parte a sistemului devine astfel capabila sa “simta” ce se intampla in alte parti. Sistemul se comporta ca un intreg.”
( Noua Alianta – Ilya.Prigogine & Isabelle Stengers)

“Orme Johnson et al (1982) a emis ipoteza ca schimburile în ‘cîmpul social’ sau constiinta colectiva ar putea sa fie identificate prin schimbari EEG (electroencefalografice) între indivizi. În 1979, cînd 2500 de persoane au participat la un curs la Amhest , USA, pentru practica dinamicii de grup a constiintei, la o departare de o mie de mile la campusul lui MIU din Fairfield Iowa , coerenta EEG între subiecti a fost masurata între indivizi în timpul perioadelor experimentale. Subiectii nu erau constienti de natura experimentului. Asa cum a fost prezis, a existat o crestere semnificativa a nivelului coerentei EEG între subiecti în timpul perioadelor experimentale comparativ cu perioadele de control. ”

“Ca să ajungem la pacea lumii este nevoie să ajungem să avem pace în sufletele noastre.”
RADU TEODORESCU in cartea CREȘTNISMUL ORTODOX PENTRU PACEA LUMII

https://www.academia.edu/42208566/CRE%C8%98TNISMUL_ORTODOX_PENTRU_PACEA_LUMII

Rugacinea care e pace, daca e pace adevarata e Biserica, Sf Liturghie, Sarutul Pacii, entanglement in care traim nemijlocit acel “Fiti imbratisate milioane” din Oda Bucuriei, e impartasire cu Trupul cel ceresc, e tranzitie de faza spre o stare de functionare mai organizata a intregului sistem, e Imparatia lui Dumnezeu pe Pamant, viata veacului ce va sa vie. Toate sunt una.

In liniste e o suprema cunoastere, pentru ca e o suprema iubire. Aceasta rapire in dragostea si cunoasterea dulcetii nesfirsite a lui Dumnezeu, Care, fiind izvorul iubirii, este chiar prin aceasta izvorul vietii, face sa paleasca toate atractiile lucrurilor si a placerilor ce le pot oferi ele, uneori in chip patimas. Acesta e continutul pozitiv al linistii.”

https://archive.org/stream/Filocalia/filocalia-10_djvu.txt

SFINTUL ISAAC SIRUL

https://ziarullumina.ro/opinii/repere-si-idei/cea-mai-inalta-rugaciune-62058.html

Prin meditatie, prin liniste interioara plantam semintele ideale pentru o lume plina de iubire.

Cum este definita meditatia, spre exemplu meditatia transcendentala? Exploram un gand la nivele din ce in ce mai profunde pana la nivelul cel mai profund la care creativitatea si potentialitatea sunt nelimitate.

Dar observam pe acest desen intuitiv ca la nivelul cel mai profund, cand transcendem, A este in entanglement cu B, C, D, E etc. Si radiem acesta realitate in jur, o daruim celorlalti.

Cand transcendem o vibratie se transmite in intreg universul. Aceasta vibratie este in aceiasi masunra iubire, pace, pozitivitate, inteligenta. Prin acesta vibratie contribuim la refacerea unitatii primordiale a lumii, suntem aceasta unitate, aceasta iubire universala.

waw3lev

 

 

fluctuatii__con_subcon


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa cresti mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult