Traim in plina societate a cunoasterii dar trebuie sa vina societatea constiintei pentru a limpezi cunoastrea noastra pentru ca exista foarte multa contradictie care anuleaza o parte din aceasta cunoasere.

Foarte frecvent in lumea de azi gasim oameni de maxima autoritate, sa zicem de nivel academic, care sustin ceva si, in acelasi timp, uneori si loc, alti oameni, de acelasi nivel academic, care sustin cu vehementa contrariul. In acest fel multe cunostinte sunt incerte.

De ce spun ca trebuie sa vina societatea constiintei pentru a valida societatea cunoasterii? Pentru ca trebuie sa intelegem ca nu orice sens are Sens. Daca suntem intr-o stare indarjita de constiinta putem forta sensuri pentru ca  omul este creator de sens, putem face ca a pe zone limitate sa gasim cateva corelatii. Noi putem face ca doua sau trei lucruri sa se pupe dar este cu totul alta intelegerea spontana in care lucrurile se pupa de la sine si noi doar asistam smeriti cum intelegerea se intampla in noi cu gratie si eleganta. Eliade vorbea de spontaneitatea hermeneutica. Sensurile majore apar de la sine, apar de la Sine. Conoasterea este har, nu m-ai cauta daca nu m-ai fi gasit deja, este efectul unei stari superioare, divine de constiinta, este accesul nostru la constiinta divina, la corelatia infinita. Nu pot lua doua lucruri de par ca sa le dau cap in cap si sa spun : vezi ca se pupa? Se pupa dar nu dureaza. Din acelasi motiv noi nu putem lasa retelele formale fara o corelatie superioara pe un domeniu neformal care sa functioneze ca referential absolut. .

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult