Daca nu v-ati setat inca obiectivele pe 2014 avem o sugestie pentru o solutie rapida dar totusi de efect.

Bruce Wade mentor si proprietar al unui incubator entreprenorial a lansat la Udemi un curs free simplu si eficient numit  Year End Planning in care ne ofera intr-un curs scurt, pana in 2 ore, sugestii de cum putem intra in noul an cu un plan de actiune bine pus la punct.

Stiti teoria: a fost analizat pe termen lung un lot de elevi si s-a observat ca cei care aveau obiceiul sa-si planifice actiunile peste ani de zile castigau cu mult mai mult decat ceilalti, deci erau mai eficienti. Dar nu este oare de bun simt ca daca te duci la piata fara lista de cumparaturi te mai trimite nevasta de inca zece ori?

 Cateva sugestii pentru a va seta obiectivele noului an simplu si mai ales FREE. Aveti un cont gmail? Daca da atunci cu siguranta puteti sa va faceti un site la https://sites.google.com/  numai pentru voi, un fel de centru de comanda, un turn de control al activitatilor si obiectivelor. Click pe Creati si adaugati un site nou apoi adaugati o pagina cu obiective 2013. Veti vedea in curs ca este bine sa revizuiti ce obiective ati implinit in 2013 din ce v-ati propus si ce nu sau ce lectii ati invatat. Daca ai avut un esec aici se poate invata ceva. Esecul trebuie convertit in invatare.  Deci mergeti in meniu ul paginii la aspect si setati trei coloane pentru trece in ele: realizari, esecuri si lectii.

Apoi creati o pagina pentru obiectivele pe 2014 pe care o puteti crea tot cu 3 coloane pentru a trece prioritatile: in prima coloana vom trece obiectivele critical, in a doua must have si in a treia nice to have.

E bine sa avem un obiectiv important in fiecare luna. Un tool free ar fi Google Calendar pentru a va seta obiectivele defalcate pe perioade pana la nivel de saptamana si chiar zi. Creati deci un nou Calendar care sa nu fie public dar care poate fi embed in paginile de la https://sites.google.com/ . Aici avantajul este ca puteti fi alertat si voi si cei cu care aveti obiective in comun.

Top New Years Goals 2013

by herrimanjoe.
Explore more infographics like this one on the web’s largest information design community – Visually.

Este nevoie de o stiinta in a seta obiectivele deoarece nimeni nu vrea sa fie intre cele 88% care esueaza. Nu uitati de SMART

Infographic design company - Visual Guide for the Resolution of New Year's Goals

Infographic by Ernesto Olivares Visual Information