Ce inseamna presa online? De multe ori un ziar online este un blog in wordpress care se poate instala in sub o secunda si daca vreipoti instala 350 la o instalare. Ce zice un hosting: “Pentru activarea WordPress Multisite trebuie sa bifati “Enable Multisite (WPMU)” in pagina de instalare din Softaculous.”. Deci poate oricine.  De fapt “WordPress won’t be your limit here, it’s your server.” Pe Quora cineva spune “given infinite disk space, you can host 4,294,967,295 sites”. Nu am verificat, ar fi imposibil. Dar asta nu e nimic eu am testat un script free de content automat si in fix cateva secunde blogul a fost inundat de articole pe o tema data. L-am sters imediat. Intrebarea e daca un script gratuit poate face asta ce poate face un script pe bani? Dar unul profi?  Dar astroturfing  https://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing
sau invazia culturala  https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboi_informa%C8%9Bional . Dar Fizica Sociala a lui Sandy Pentland: “Social Physics: How Good Ideas Spread”  https://youtu.be/HMBl0ttu-Ow  
Sa vedem ce poate face Fizica Sociala: DARPA challenge : Este posibil sa gasesti 10 baloane meteo vizibile 8 ore si apoi ascunde pe tot teritoriul Statelor Unite? Analistii in Inteligence de la Pentagon au spus ca este imposibil. Sandy Pentland si o echipa de la MIT au demonstrat ca prin manipularea retelelor sociale si Big Data este posibil si chiar a facut-o.
Surprinzator, dar nu chiar, este ca acolo unde specialisti de aceasta talie au fost surprinsi amatori ca noi avem inca mari certitudini.

DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa cresti mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult


One thought on “Presa online

Comments are closed.