Stiinta calculatoarelor bazata pe campul unificat

Catre o stiinta universala a procesarii 
(selectiuni)
Bruce P. Lester
Universitatea Internationala Maharishi,  Fairfield, Iowa, SUA

Abstract

Acest articol prezinta o vedere de ansamblu a unei noi abordari a stiintei calculatoarelor bazat pe recenta identificare a câmpului unificat al tuturor legilor naturii oferita de fizica cuantica si pe recenta experienta a câmpului unificat  oferita de Stiinta Vedica a lui Maharishi prin aspectul ei practic, Tehnologia Maharishi a Câmpului Unificat. În aceasta abordare, fiecare aspect al stiintei calculatoarelor este studiat în relatie cu întreaga disciplina, care este înteleasa ca o emergenta din câmpul unificat al legii naturale. Principiile stiintei calculatoarelor sunt vazute ca reflectii limitate ale proprietatilor dinamice ale câmpului unificat, care este izvorul tuturor activitatilor în univers. Orice individ poate experimenta direct acest izvor integrat al stiintei calculatoarelor în cea mai simpla stare a constiintei sale  prin Tehnologia Maharishi a Câmpului Unificat,  oferind prin aceasta acces la cea mai înalta valoare a stiintei calculatoarelor, “procesarea cosmica” a legii naturale în campul unificat.

Despre autor

Bruce P. Lester este profesor de  stiinta calculatoarelor si presedinte al Departamentului de stiinta calculatoarelor la Universitatea Internationala Maharishi. El a primit B. S. în inginerie electrica în 1971, M.S. în stiinta calculatoarelor în 1971 si Ph. D în stiinta calculatoarelor în 1974 la MIT. Dr. Lester a fost lector la Princeton University la Departamentul de inginerie electrica si stiinta calculatoarelor din 1973 pâna în 1975. În 1979 el s-a alaturat facultatii de la Universitatea Internationala Maharishi, unde în 1981 a fondat Departamentul de stiinta calculatoarelor si a stabilit un program de M.S.  în stiinta calculatoarelor începând cu 1984. Dr. Lester este un cercetator larg publicat în domeniul procesarii paralele si a dezvoltat recent un nou limbaj de programare paralela denumit Multi-Pascal. De-a lungul celor 8 ani la MIU, el a fost pionierul dezvoltarii stiintei calculatoarelor bazata pe câmpul unificat, ale carei principii sunt descrise în acest articol. 

O noua abordare integrata

Daca stiinta calculatoarelor va fi sa evolueze ca o adevarata “stiinta” mai degraba decât ca o colectie de  tehnici ingineresti vag relationate, este important sa avem o viziune integrata a tuturor  aspectelor stiintei si a modului în care ele  se relationeaza si se deriva una din alta. Harta din fig. 1  este o încercare de a furniza un astfel de cadru integrat fiecarui domeniu major al stiintei calculatoarelor vazut în contextul altor domenii.

Deoarece câmpul unificat este sursa ultima si baza tuturor aspectelor universului acesta trebuie de asemenea sa fie sursa vietii si a constiintei umane. Relatia exacta dintre constiinta si câmpul unificat este centrala pentru o întelegere a stiintei calculatoarelor bazata pe câmpul unificat. O analiza a uneia dintre ecuatiile matematice ale teoriei câmpului unificat facuta de Dr. John Hagelin, un lider în fizica teoretica, a localizat proprietati care sunt aceleasi cu cele ale constiintei: auto-interactie, auto-referinta, dinamism, ordine si inteligenta (Hagelin, 1984)

Ca o ultima sursa a functiunilor naturii, câmpul unificat poate fi de asemenea considerat ca cea mai concentrata stare de inteligenta în natura, sustinând toate fenomenele naturale si dând o directie tuturor activitatilor prin diversele canale ale legii naturale (Hagelin, 1987)

Constiinta individuala a omului si toate valorile subiective ale vietii – ego, intelect, minte si simturi – apar ca excitatii sau “valuri”  ale acestei stari unificate a constiintei, care rezida în forma ei pura nelimitata care se afla adânc în interiorul mintii umane, la sursa gândului. 

Auto-referentialitatea în stiinta calculatoarelor
Asa cum a fost mentionat una din cele mai importante proprietati ale câmpului unificat  (asa cum a fost descris de Stiinta Vedica) este proprietatea de auto-referire, proces prin care unitatea constiintei pure devine constienta de  sine si îsi asuma rolul de cunoscator, proces al cunoasterii si cunoscut. Aceasta rupere de simetrie a câmpului unificat este procesul creator de la originea universului si originea tuturor activitatilor din natura. Aceasta  cunoastere este clar exprimata în urmatorul vers din Bhagavad Gita:

Prakritam svam  avashthabya visrijami punah punah

Întorcându-ma înapoi la mine însumi eu creez din nou si din nou

Aceasta dinamica fundamentala a creatiei prin autoreferinta este reflectata în functionarea soft si hard a calculatoarelor. Una din cele mai fundamentale structuri de control în softul calculatoarelor, care defineste un complex proces de procesare, este ciclul (loop), o structura “auto-referentiala” în care fluxul de control al programului se reântoarce la el însusi din nou si din nou. Loop-uri structurale si functionale se regasesc deasemeni la multe nivele hard ale calculatorului în circuitele electronice. De fapt  cuvântul “circuit ” înseamna cerc sau bucla si în stiinta calculatoarelor acesta este o structura fundamentala de auto-referire  permitând activitatii electrice  sa se întoarca înapoi la sine, în cicluri,  creând astfel pasi în activitatea de procesare în hardware.

Buclele (loop) secventiale, auto-referentiale în limbajul de programare al calculatoarelor se petrec în secvente de timp foarte mici (10-6 secunde ), dar acestea nu se pot compara cu auto-referirea perfecta a câmpului unificat dincolo de scala Plank (10-43  secunde)

Un loop într-un program este un exemplu de auto-referinta secventiala: programul se refera la el însusi printr-o secventa de pasi de procesare. Aceasta nu este atât de completa si perfecta ca auto-referirea instantanee în câmpul unificat, care este etern constient de sine la baza tuturor legilor naturii. 

Progamul poate fi vazut ca o structura compacta de inteligenta care ghideaza activitatea calculatorului printr-un comportament dinamic care seamana cu dinamica interna a inteligentei pure, procesul auto-referintei complete în câmpul unificat. 

 Aceasta importanta structura de control regasita în programele pe calculator, loop-ul, este o reflexie limitata a dinamicii interne a câmpului unificat, care este sursa a orice în stiinta calculatoarelor.
Tehnologia de procesare a câmpului unificat 
Târziu, în anii 1960, s-a descoperit ca dezvoltarea software a programelor mari era extrem de costisitoare, consumatoare de timp, si supusa erorii. Aceasta a avut ca rezultat dezvoltarea unui nou aspect al stiintei calculatoarelor denumit software engineering, care îsi extragea conceptele din managementul personal si organizational. (Brooks, 1974).  În ultima parte a anilor 1970 si 1980 cresterea importantei interfetei om-calculator a fost recunoscuta, rezultând în adaptarea unor principii  si tehnici din psihologie. De-a lungul întregii sale istorii si în special în ultimii cinci ani, a existat o miscare crescânda a inteligentei artificiale spre studiul functionarii creierului uman ca un ghid pentru metode viitoare de procesare.

Exista o tendinta crescuta în stiinta calculatoarelor spre o definitie mai extinsa a “procesarii” dincolo de tehnologia curenta a  calculatoarelor electronmice. John Hopfield (1987) unul dintre cercetatorii de frunte în domeniul retelelor neuronale, a definit recent procesarea ca pe o evolutie a unui sistem în “spatiul starilor.”

Sunt multe exemple în literatura stiintei calculatoarelor de astfel de procese naturale, atât în sistemele vii cât si nevii, care au servit ca modele utile pentru calculul electronic.

Aceasta tendinta de expansiune în stiinta calculatoarelor se îndeparteaza de ideea ca aceasta  ar fi un simplu set de tehnici pentru calcului electronic pentru a deveni o adevarata stiinta a procesarii care studiaza legile fundamentale care guverneaza procesarea în toate aspectele legii naturale. 

Din acest punct de vedere cunoasterea si experienta câmpului unificat al legii naturale are cea mai mare relevanta pentru stiinta calculatoarelor si poate aduce contributii majore la întelegerea proceselor din natura ca o baza pentru o stiinta universala a procesarii. 

Ca ultima sursa si forta conducatoare din spatele tuturor aspectelor evolutiei în natura, câmpul unificat trebuie sa contina toate principiile dinamice ale procesarii în germene. 

Luând în considerare câteva cercetari asupra relatiei dintre calculatoarele electronice si activitatea sistemului nervos al omului, ar fi intresant sa consideram arhitectura calculatoarelor în relatie cu creierul uman ca întreg. Fig 2 arata cum noua nivele majore ale organizarii ierarhice în calculatorul electronic sunt paralele cu noua nivele majore în creierul uman. Atât calculatorul electronic cât si creierul uman îsi au originea în câmpul unificat 

Numeroase cercetari au aratat deja ca aceasta cunoastere a  procesarii în sistemul nervos uman poate contribui la progrese în stiinta calculatoarelor. Astfel, studiul structurii si functionarii creierului si corpului uman vor deveni din ce in ce mai importante pentru viitorul stiintei calculatoarelor. Din acest punct de vedere Tehnologia Maharishi a Câmpului Unificat devine semnificativa pentru stiinta calculatoarelor deoarece are o profunda influenta asupra abilitatilor computationale ale creierului uman. Asa cum s-a mentionat deja  programul MT, unul din cele mai importante aspecte ale Tehnologiei Maharishi a Câmpului Unificat, s-a  demonstrat ca sporeste abilitatea de învatare (Dilbeck, Aron & Dilbeck, 1979), sporeste rata de crestere a inteligentei (Toja), 1977), si îmbunatateste memoria (Miskiman, 1977), la fel de bine cum îmbunatateste calitatea functionarii în general a sistemului nervos si a organismului ca întreg (Orme- Johnson & Farrow, 1977). O mult mai completa întelegere a schimbarilor psihologice care apar în corp ca rezultat al programului MT poate conduce la progrese în dezvoltarea unor mai puternice si mai eficiente modele de procesare, cu aplicatii potentiale în tehnologia calculatoarelor electronice. 
Un fenomen caracteristic descoperit în timpul programului MT,  denumit coerenta, este acela în care structura undelor din diferite parti ale creierului sunt sincronizate unele cu altele. 
Orme Johnson si Haynes (1981) au descoperit ca înalta coerenta EEG este puternic corelata cu creativitatea si Nidich a concluzionat ca aceasta coerenta EEG este semnificativ corelata cu stagii de rationament moral mai ridicat. 

Cu aceasta cunoastere care arata ca o crestere a coerentei EEG în timpul programului MT este puternic corelata cu îmbunatatiri ale abilitatilor computationale ale creierului uman, cercetatorii în domeniul retelelor neuronale ar putea investiga fenomenul coerentei globale în speranta descoperirii unor legi de procesare necunoscute înca. 

Din punct de vedere computational, programul  MT da individului acces la programele legii naturale din câmpul unificat, care deja proceseaza activitatea oricarui lucru din univers în completa armonie si fara probleme.

Aplicatii în educatie

Domeniul principal de aplicatie al stiintei  calculatoarelor bazate pe câmpul unificat este în domeniul educatiei în stiinta calculatoarelor. Imaginea integrata a stiintei calculatoarelor, furnizata de fig.1 , are o mare valoare în a ajuta studentii sa învete cunostintele specifice prezentate în fiecare curs si sa le puna în contextul potrivit al întregii stiinte a calculatoarelor. Chiar de la  primele lor lectii de stiinta calculatoarelor, studentii se simt mult mai familiari cu vastul complex de cunostinte din stiinta calculatoarelor. Pe masura ce ei studiaza fiecare domeniu al stiintei  calculatoarelor, ei vad întotdeauna cum  aceasta se leaga de alte domenii si cum toate domeniile se potrivesc  într-un întreg. 

Harta ajuta studentii sa realizeze cum toate domeniile stiintei calculatoarelor  emerg secvential dintr-o unica sursa, câmpul unificat al legii naturale. 

Prin practica zilnica a programului MT studentul câstiga experienta în dinamica procesarii cosmice în câmpul unificat. Apoi  conceptele din tehnologia calculatoarelor studiate în clasa pot fi prezentate cu referire la aceste principii ale procesarii cosmice, crescând astfel motivatia si facând învatarea mai usoara. Universitatea Internationala Maharishi este prima universitate din lume care a adoptat sistemul educatiei în stiinta calculatoarelor bazat pe câmpul unificat .

Pentru fiecare din aceste concepte din stiinta calculatoarelor, este dat un principiu corespunzator din procesarea cosmica a câmpului unificat asa cum este cunoscut în Stiinta Vedica. Asfel, studentii aprofundeaza conceptele tehnologiei calculatoarelor electronice ca exemple specifice ale legilor naturale universale ale procesarii descoperite în dinamica auto-referentiala a câmpului unificat. Învatarea în stiinta calculatoarelor bazata pe câmpul unificat ajuta domeniul stiintei calculatoarelor sa se îndeparteze de la a fi o serie de tehnici pentru calculatorul electronic si sa se îndrepte în directia unei stiinte universale a procesarii care studiaza principiile procesarii în legea naturala. 

Aceasta cunoastere este deasemeni o parte importanta a educatiei în stiinta calculatoarelor bazata pe câmpul unificat deoarece ea permite studentilor sa realizeze ca un caclulator electronic este doar o reflexie limitata a potentialului infinit de procesare al propriului lor creer, facând din ei mai degraba un “stapân” al calcularorului decât un “sclav” al lui.

 


Campul unificat – fundamentul stiintei calculatoarelor
o noua abordare integrata
(selectiuni)
 
Harta anexata prezinta o vedere de ansamblu a unei apropieri integrate a educatiei în stiinta calculatoarelor  în care întregul domeniu al tehnologiei calculatoarelor este vazut ca o emergenta secventiala de la nivelul campului unificat al legilor naturii, întregul potential al legii naturale. De la nivelul acestei baze unificate provin cele trei domenii fundamentale ale stiintei calculatoarelor: software-ul, hardware-ul si teoria, care pun fundatia cunostintelor pentru aplicatiile pe calculator în toate domeniile. Aceasta viziune a întregului într-o privire ajuta studentul sa învete si sa aplice aspectele specifice ale cunoasterii studiate în fiecare curs. Elevul este capabil sa conecteze partea cu întregul, campul unificat  al tuturor  legilor naturii, pe care studentul îl experimenteaza în campul auto-referential al propriei sale Constiinte Transcendentale. 

Tehnologia Maharishi a Campului Unificat 

Dezvoltarea uriasa a tehnologiei calculatoarelor în ultimii 20 de ani se bazeaza pe viteza mare si dimensiunea redusa a circuitelor electronice utilizate în calculatoare .  Pe masura ce trecem de la electro-magnetism,  la interactii electro-slabe, marea unificare, si supergravitatie, fiecare nivel al legii naturale prezinta cresteri de mai mult de un milion de ori  în viteza si reducerea dimensiunii fata de nivelul precedent. Campul unificat al legii naturale  revelat de teoria supergravitatiei opereaza la 10 -33 cm si 10 -43 secunde si are proprietatea auto-referintei instantanee, infinite. Daca o tehnologie poate fi dezvoltata la acest cel mai comprehensiv nivel al legii naturale, campul unificat al tuturor legilor naturii, atunci  aceasta tehnologie poate face omul  capabil sa utilizeze întregul potential al legii naturale în viata zilnica. 
Calea de a dezvolta o astfel de tehnologie a campului unificat este indicata chiar de teoria supergravitatiei însasi, care a localizat  proprietatile de auto-referentialitate infinita si auto-interactiune perfecta în campul unificat. Calitatea de auto-interactivitate face campul unificat dinamic în propria sa natura, si acest dinamism intern al campului unificat serveste ca o baza pentru emergenta campurilor de forta specifice si campurilor materiale în structura campului unificat. Auto-referentialitatea este atributul constiintei pure, starea cea mai putin excitata a mintii, Constiinta Transcendentala,  unde constiinta este deschisa spre ea însasi si spre nimic altceva. În aceasta stare, este posibila numai activitatea autoreferentiala, unde Sinele interactioneaza cu el însusi. Astfel, este clar ca acest camp unificat descoperit de teoria supergravitatiei este constiinta în starea sa auto-referentiala.

Viitorul stiintei calculatoarelor

Tehnologias calculatoarelor se îndreapta spre  acele vremuri  cand aceasta va utilza  cu succes infinita putere de procesare  a campului unificat. Aceasta posibilitate glorioasa pentru viitorul stiintei calculatoarelor  va fi gradat realizata pe masura ce tehnologia  electronica se apropie de  tehnologia campului unificat, unde din ce în ce mai putin timp si energie sunt necesare pentru procesare.  Actuala contributie  a cunostintelor prezentate în aceasta harta, identificand campul unificat la baza stiintei calculatoarelor, este de a accelera aceasta evolutie naturala a stiintei  calculatoarelor  catre o tehnologie a campului unificat.

Calculatorul Cosmic 

Din fericire, totusi, o tehnologie practica a campului unificat a fost deja dezvoltata si aplicata, Tehnologia Maharishi a Campului Unificat, care reuneste întelegerea intelectuala  a campului unificat furnizata de stiinta moderna cu experienta directa a campului unificat  furnizata de  programul Meditatiei Transcendentale.  Prin aceasta abordare integrata, Tehnologia Maharishi a campului unificat structureaza cunoasterea integrala a stiintei calculatoarelor în mintea fiecarui student, si cultiva  fiziologia creerului fiecaruia pentru a deveni un “calculator cosmic” capabil de a utiliza infinita putere de organizare a legii naturale în viata zilnica. 
“Fiziologia creerului uman este acel hardware al computerului cosmic, care poate crea orice printr-o programare adecvata.”
Aceasta programare este realizata prin Meditatia Transcendentala si programul MT Sidhi, care ofera o experienta directa a campului unificat si abilitatea de a functiona de la nivelul potentialului infinit creator al legii naturale  ridicand capacitatea de prelucrare a omului la nivelul instantaneu, fara erori, al procesarii cosmice. Aplicatiile acestei tehnologii sunt enorme. Viitorul ei este neangradit.  Cererea ei este pe cale sa devina nelimitata.  Aceasta este destinata sa transforme viata noastra si civilizatia pe pamant  spre un nivel mai înalt de fericire, armonie, progres si pace.  În aceasta sta împlinirea studiilor în stiinta calculatoarelor . 

Sursa procesarii

Experienta directa a campului unificat da individului acces  la acele programe perfecte ale legii naturale care deja proceseaza activitatea oricarui lucru din întregul univers nelimitat în completa armonie si fara nici o problema.  De la aceste eterne programe perfecte ale naturii, gandul si activitatea individului si societatii pot fi procesate  spontan în acord cu  toate legile naturii, avand ca rezultat  viata în alianta cu întregul potential al legii naturale. 

Catre perfectiune în procesare

Cele mai recente salturi ale cercetarii în arhitectura calculatoarelor pentru generatiile viitoare de calculatoare s-au facut în domeniul dezvoltarii calculatoarelor cu un înalt grad de procesare paralela care au o putere de procesare enorma rezultand din capcacitatea de a realiza multe operatii simultan. Obstacolul major în proiectarea acestor supercalculatoare este capacitatea extrema de coordonare si comunicare între un numar imens de elemente procesate. Acest obstacol este usor de învins în campul unificat , care se bucura de o infinita corelatie si transmisie a informatiei complet lipsita de obstacole, rezultand din proprietatea sa de auto-referentialitate infinita.
Acest calculator cosmic al campului unificat, proceseaza ordonat relatii chiar la distante infinite, si coordoneaza elemente la distante infinite, la fel de eficient  ca pe cele apropiate. Pentru ca mintea umana sa realizeze acest suprem nivel de procesare, este evident necesar ca ea sa functioneze de la un nivel care se afla dincolo de orice rezistenta posibila. Pentru a îndeplini aceasta cerinta este necesara o tehnica pentru a procesa într-un domeniu care se afla dincolo de diferenta dintre spatiu si timp. Aceasta tehnica este accesibila în Stiinta Vedica prin  programul Meditatiei Transcendentale, care permite constiintei umane sa transceanda limitarile spatiului si timpului, si sa se identifice ea însasi cu campul unificat. Conform fizicii cuantice, aceasta apare la scara Planck -  10 -33 cm sau  10 -43 sec., unde spatiul si timpul clasic se dizolva într-o suprapunere cuantica a tuturor geometriilor, dand nastere la o infinita corelare între toate punctele spatiu-timp clasice.  La acest nivel, curgerea fara frictiune a informatiei si procesarea infinita, instantanee sunt o realitate eterna.

Realizarea sinelui – centrul tuturor proceselor

Campul unificat este acel  computer cosmic al naturii care proceseaza toate activitatile din univers folosind propriul sau limbaj auto-referential, standardul etern al limbajului de programare al legii naturale. Datorita naturii sale unificate, hardware-ul, software-ul si teoria computerului cosmic sunt în întregime continute  într-o unica stare eterna, auto-referentiala, auto-interactiva. Rezultatul este ca la acest nivel procesarea este instantanee si infinita în magnitudine. În absenta rezistentei în propria lui stare interactiva, campul unificat se bucura de o curgere lipsita de frictiune a informatiei cu o perfecta coerenta si coordonare. 
Calculatorul cosmic, care proceseaza activitatea vietii cosmice, este accesibil în fiecare punct al creatiei si este reflectat în diverse capacitati în sistemul de procesare reprezentat de diferite specii, fiecare avand propriul ei nivel de hardware, software si teorie. Totusi sistemul de procesare al omului este unic în aceia ca poate fi antrenat sa functioneze de la nivelul calculatorului cosmic care guverneaza fiziologia universului. Fiziologia creierului uman cu cei 100 de bilioane de neuroni este atat de perfecta si completa în structura sa, încat atunci cand este antrenata corespunzator prin Tehnologia Maharishi a Campului Unificat,  aceasta poate castiga acces la acele programe perfecte ale calculatorului cosmic, care  guverneaza toate activitatile universului în cea mai ordonata si mai perfecta maniera.  Aceasta permite procesarii individului sa se manifeste în mod spontan de la nivelul procesarii cosmice. 
Cunostintele practice ale stiintei calculatoarelor au demonstrat  intelectual si practic foarte clar ca tema perfecta a functionarii legii naturale în campul unificat este astfel realizata încat viata zilnica devine din ce în ce mai usoara si mai simpla, pe masura ce structura ei fundamentala este din ce în ce mai mult facuta sa influenteze activitatea vietii.  Dezvoltarea permanenta a tehnologiei calculatoarelor este directionata catre acea eficienta perfecta  a campului unificat, în care totul a fost preprogramat, astfel încat evolutia vietii sa poata urma acest program etern, iar bucuria campului nemarginit sa devina o realitate vie de fiecare zi. 

Ultima împlinire

Viitorul stiintei calculatoarelor consta în trairea infinitului potential creator al campului unificat, care este practic introdusa în lumea de astazi de Tehnologia Maharishi a Campului Unificat. 
Marea putere de organizare a tehnologiei calculatoarelor electronice produce deja o transformare a vietii la fiecare nivel al societatii moderne. Acum descoperirea campului unificat al tuturor legilor naturii la baza stiintei calculatoarelor a furnizat o tehnologie care este atat de completa si profunda încat aceasta poate structura viata individului, cultura,  societatea si toate domeniile  de activitate ale civilizatiei noastre într-un acord complet cu legea naturala.. Tehnologia calculatoarelor  este acum capabila sa programeze împlinirea în viata individului si în viata natiunii în completa alianta cu invincibila putere a legii naturale. 
Articole conexe:
Vedic Computation: Redefining Computer Science in the Light of Maharishi Vedic Science
Coerenta – o paradigma comunicationala - articol publicat in Computer World Romania
Câmpul unificat – fundamentul stiintei calculatoarelor - articol publicat in Computer World Romania

Stiinta Calculatoarelor bazata pe Campul Unificat

Campul unificat – fundamentul stiintei calculatoarelor 

Sorin Balan

Articolul a fost publicat în Computer World Romania. CWRO este o publicatie a International Data Group, cel mai mare grup de presa si cel mai mare furnizor de servicii din domeniul tehnologiei informatiei. International Data Group publica 275 de magazine despre calculatoare si este prezent în peste 75 de tari. In fiecare luna 60 de milioane de oameni citesc una sau mai multe publicatii IDG.


Lumea de astazi este dominata de alternative. Exista metode de medicina alternativa de pedagogie alternativa si nu de putine ori aceste alternative se dovedesc în anumite situatii mai eficiente decît metodele clasice. Oricum aceste alternative îmbogatesc gîndirea domeniului respectiv sau constituie provocari adesea fertile domeniului respectiv. Dar exista oare alternative în stiinta calculatoarelor? 

Ne-a atras atentia în mod deosebit un model elaborat la Universitatea Internationala Maharishi, Iowa o universitate particulara recunoscuta in SUA care ofera în domeniul calculatoarelor programe mergînd pîna la doctorat. De asemeni semnificativ ni s-a parut faptul ca un program de dezvoltare al corporatiilor care are la baza acelasi nucleu ca si modelul mentionat, Tehnologia Mahrishi a Câmpului Unificat, a fost adoptat de nume de prima marime în tehnologiile de vîrf cu ar fi Sony si IBM Olanda. 

Modelul intitulat “Câmpul unificat – fundamentul stiintei calculatoarelor o noua abordare integrata” , sugerat în schema alaturata, o adaptare a unei scheme exhaustive, poate fi mai usor înteles de cei care cunosc modele similare cum ar fi cel ale lui Zapan sau Paul Constantinescu, pentru a cita doar doi dintre autorii români. 

Aceasta harta prezinta o vedere de ansamblu a unei apropieri integrate a educatiei în stiintei calculatoarelor în care întregul domeniu al tehnologiei calculatoarelor este vazut ca o emergenta secvantiala de la nivelul câmpului unificat al legilor naturii, întregul potential al legii naturale. De la nivelul acestei baze unificate provin cele trei domenii fundamentale ale stiintei calculatoarelor: software-ul , hardware-ul si teoria., care pun fundatia cunostintelor pentru aplicatiile pe calculator în toate domeniile. Aceasta viziune a întregului într-o privire ajuta studentul sa învete si sa aplice aspectele specifice ale ale cunoasterii studiate în fiecare curs. Elevul este capabil sa conecteze partea cu întregul, câmpul unificat al tuturor legilor naturii, pe care studentul îl experimenteaza în câmpul auto-referential al propriei sale Constiinte Transcendentale prin Tehnologia Maharishi a Câmpului Unificat 

Dezvoltarea uriasa a tehnologiei calculatoarelor în ultimii 20 de ani se bazeaza viteza mare si dimensiunea redusa a circuitelor electronice utilizate în calculatoare . Pe masura ce trecem de la electromagnetism, la interactii electro-slabe, marea unificare, si supergravitatie, fiecare nivel al legii naturale prezinta cresteri de mai mult de un milion de ori în viteza si reducerea dimensiunii fata de nivelul precedent. Câmpul unificat al legii naturale revelat de teoria supergravitatiei opereaza la 10 la minus 33 cm si 10 la minus 43 secunde si are proprietatea auto-refeintei instantanee, infinite. Daca o tehnologie poate fi dezvoltata la acest nivel al legii naturale care este cel mai comprehensiv , câmpul unificat al tuturor legilor naturii, atunci aceasta tehnologie poate face omul sa stapîneasca toate fortele naturii, capabil sa utilizeze întregul potential al legii naturale în viata zilnica. 

Calea de a dezvolta o astfel de tehnologie a câmpului unificat este indicata chiar de teoria supergravitatiei însasi, care a localizat proprietatile de auto-referentialitate infinita si auto-interactiune perfecta în câmpul unificat. Calitatea de auto-interactivitate face câmpul unificat dinamic în propria sa natura, si acest dinamism intern al câmpului unificat serveste ca o baza pentru emergenta cîmpurilor de forta specifice si câmpurilor materiale în structura câmpului unificat. Auto-referentialitatea este atributul constiintei pure, starea cea mai putin excitata a mintii., Constiinta Transcendentala, unde constiinta este deschisa spre ea însasi si spre nimic altceva. În aceasta stare, numai activitatea autoreferentiala este posibila, unde Sinele interactioneaza cu el însusi. Astfel, este clar ca acest câmp unificat descoperit de teoria supergravitatiei este constiinta în starea sa auto-referentiala. 

Acest lucru tine desigur de viitorul stiintei calculatoarelor. Tehnologia caculatoarelor se îndreapta spre acele vremuri când aceasta va utilza cu succes infinita putere de procesare a câmpului unificat. Aceasta posibilitate pentru viitorul stiintei calculatoarelor va fi gradat realizata pe masura ce tehnologia electronica se apropie de tehnologia câmpului unificat, unde din ce în ce mai putin timp si energie sunt necesare pentru procesare.. Actuala contributie a cunostintelor prezentate în aceasta harta, identificând câmpul unificat la baza stiintei calculatoarelor este de a accelera aceasta evolutie naturala a stiintei calculatoarelor catre o tehnologie a câmpului unificat. 

Este evident ca pîna atunci orice model este de o mare utilitate si un astfel de model a fost deja elaborat la MIU. Din fericire, acesta este chiar mai mult decât un model este o tehnologie practica a câmpului unificat care a fost deja dezvoltata si aplicata, Tehnologia Maharishi a Câmpului Unificat, care reuneste întelegerea intelectuala. a câmpului unificat furnizata de stiinta moderna cu experenta directa a câmpului unificat. 

Experienta directa a câmpului unificat da individului acces la acele programe perfecte ale legii naturale care deja proceseaza activitatea oricarui lucru din întregul univers nelimitat în completa armonie si fara nici o problema. De la aceste eterne programe perfecte ale naturii, gândul si activitatea individului si societatii pot fi procesate spontan în acord cu toate legile naturii, având ca rezultat viata în alianta cu întregul potential al legii naturale. 

Cele mai recente salturi ale cercetarii în arhitectura calculatoarelor pentru generatiile viitoare de calculatoare este dezvoltarea calculatoarelor cu un înalt grad de procesare paralela care au o putere de procesare enorma rezultând din capcacitatea de a realiza multe operatii simultan. Obstacolul major în proiectarea acestor supercalculatoare este capacitatea extrema de coordonare si comunicare între un numar imens de elemente procesate. Acest obstacol este usor de învins în câmpul unificat , care se bucura de o infinita corelatie si transmisie a informatiei complet lipsita de obstacole, rezultând din proprietatea sa de auto-referentialitate infinita. 

Acest calculator cosmic al câmpului unificat , proceseaza ordonat relatii chiar la distante infinite, si coordoneaza elemente la distante infinite la fel de eficient ca pe cele apropiate. Pentru ca mintea umana sa realizeze acest nivel superior de procesare, este evident necesar sa functioneze de la un nivel care se afla dincolo de orice rezistenta posibila. Pentru a îndeplini aceasta cerinta este necesara o tehnica pentru a procesa într-un domeniu care se afla dincolo de diferenta dintre spatiu si timp. Aceasta tehnica este accesibila în Stiinta Vedica si ea permite constiintei umane sa tranceanda limitarile spatiului si timpului, si sa se identifice ea însasi cu câmpul unificat. Conform fizicii cuantice, aceasta apare la scara Planck – 10 la minus 33 centimetrii sau 10 la minus 43 secunde, unde spatiul si timpul clasic se dizolva într-o suprapunere cuantica a tuturor geometriilor, dând nastere la o infinita corelare între toate punctele spatiu-timp clasice. La acest nivel, curgerea fara frictiune a informatiei si procesarea infinita instantanee sunt o realitate eterna. 

Marea putere de organizare a tehnologiei calculatoarelor electronice produce deja o transformare a vietii la fiecare nivel al societatii moderne. Acum descoperirea câmpului unificat al tuturor legilor naturii la baza stiintei calculatoarelor a furnizat o tehnologie care este atât de completa si profunda încât ea poate structura viata individului, cultura, societatea si toate domeniile de activitate ale civilizatiei noastre într-un acord complet cu legea naturala.. Tehnologia calculatoarelor este acum capabila sa programeze împlinirea în viata individului si în viata natiunii în completa alianta cu invincibila putere a legii naturale. 

Quantum Computing Brochure


Pentru informatii actuale  despre Meditatia Transcendentala (MT) si cursul de introducere in tehnica MT vizitati site-ul oficial http://m-t.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>