Hormonii, care sunt atat de puternici: 1 la 12-18 milioane in termeni de greutate organica. Sutimi de miligrame de hormoni reglementeaza cele 70 de kg ale corpului uman. Dar hormonii sunt la randul lor stimulati de prehormoni sau “releasing factors” factori care le determina productia. Prehormonii sunt in acelasi raport (1 la 12-18 milioane) fata de greutatea hormonilor: adica 3-4 molecule reglementeaza 70 KG. In aceasta consta bariera misterioasa dintre corp si psihic. Deoarece ceea ce misca cele 4 molecule poate fi pur si simplu o descarcare mintala, care este pura energie. Aceasta este ipoteza mea psihosomatica, hormonii si prehormonii sunt controlati de hipofiza, glanda subordonata hipotalamusului care este comandat de diencefal. Aici este “sufletul” omului.

Aici apare boala, iar bolile de origine endogena, cum este cancerul sunt numai simptomele.”

Luigi Oreste Speciani – oncolog

Între o moleculă şi altă moleculă este aceeaşi distanţă ca între două stele. – Carlo Dossi

Virgo Maiden
© Photographer: Elena Shah | Agency: Dreamstime.com

Intrebare este: poate omul sa influenteze pozitiv mediul sau planetar sau este strivit de complexitatea macrosistemelor din care face parte: natiune, planeta..?

Suntem prea mici pentru o planeta atat de mare?

Cam cat de mici? Sau cat de mari?

Cam cat cateva molecule fata de un corp de 70 de KG?
Corpul uman ( un adult) este compus din aproximativ 100 de trilioane de celule (1014) si din aproximativ 7 x1027atomi

Corpul unui adult de 70 de kg conţine aproximativ 6.7 x 1027 atomi şi este compus din 60 de elemente chimice.

Cate molecule are corpul uman aproximat dupa nr dintr-un litru de apa 334×10 la puterea 23. http://brainly.ro/tema/13702

Supozitia de lucru este deci ca noi, in anumite conditii in care ne putem face functia si ne putem juca rolul nostru in univers putem sa avem o contributie. Cum? Asa cum 4 molecule pot guverna 33.400.000.000.000 ?

 

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult