Retragere 4.0 Este un program de retragere din activitate potrivit transzitului de la Societatea Cunoasterii, in care suntem acum, la Societatea Constiintei in care ne progatim sa intram.

Retragere 4.0 utilizeaza frameworkul cursurilor Ulab, programe specifice pentru continuitatea in activitate si programul Meditatiei Transcendentale pentru persoanele retrase din activitate asa cum a fost el definit de Maharishi*.

Retragere 4.0 este este de fapt un program de retragere in activitate, o activitate mai sitematica mai eficienta in care individul actioneaza de la Sursa proceselor. Retragere 4.0 inseamna a te retrage pentru a sari mai bine si este un proiect de continuitate a rolului pe care persoanele varstnice il pot avea prin experinta acumulata.

Proiectul Supernova sau Retragere 4.0

Zilele trecute am auzit o discutie foarte interesanta pe postul TV Trinitas. Interlocutorul spunea ca Romania nu are un proiect de tara  si moderatorul a spus ca sustine idea dar, desi nu poate spune care este acest proiect, crede ca acest proiect trebuie sa contina valorile spiritualitatii crestine. De acord dar cu mentiunea ca proiectul nostru de tara, orice proiect tara, a fost definit odata cu creatia universului, deci odata cu Revelatia Naturala si a fost redefinit prin Revelatia Supranaturala. Orice proiect de tara nu poate fi decat o varianta in cadrul si cu mijloacele culturii respective a Paradisului pe Pamant. Afirmatia e un truism de vreme ce nimeni nu cred ca vrea sa instaureze haosul, anarhia sau infernul pe Pamant. Deci nu vad de ce nu am spune, oricat de utopic ar suna, ca proiectul nostru de tara este “Romania, paradisul pe Pamant”. Mai ales ca Romania este un paradis natural si nu trebuie decat sa nu il distrugem sistematic. Poporul are un geniu creator dovedit si nu trebuie decat sa ii cultivam creativitatea si sa nu distrugem traditia de educatie care a dat un Eliade, Brancusi, Noica, Eminescu etc. De secole rostim in Crez: astept viata veacului ce va sa vie, si nu vad de ce nu am avea un proiect clar si bine definit pentru asta. Un proiect de tara nu trebuie doar sa contina valorile sustinute de spiritualitatea noastra traditionala ci acestea trebuie sa fie insasi nucleul generativ al proiectului. Sa fim in UE nu este un proiect de tara dar sa fim noi insine in UE ar putea fi o componenta a lui.
Proiectul Supernova este componenta pentru persoanele retrase din activitate a unui astfel de proiect. El pleca de la metafora Supernovei folosita de Noica pentru varstnici si realitatea persoanelor retrase din activitate in Romania coroborata cu programul MT pentru persoane retrase din activitate elaborat de Maharishi.

Metafora este potrivita pentru ca Supernovele sunt stele mature care radiaza lumina in mediul stelar inconjurator dand uneori nastere la stele noi.

Ce spune Noica, si noi vom sublinia ce sustine ideea Proiectului Supernova :
“….înţelepciunea târzie reprezintă, dimpotrivă, eliberarea forţelor tale creatoare. Cei ce îmbătrânesc cu plinătate – cei câţiva, dar esenţiali lumii – trebuie să fie un fel de ‘supernove’ ale umanităţii: să lumineze puternic, apoi să se stingă în explozie…”
“Dar acum, abia, tot ce s-a acumulat de-a lungul anilor poate rodi cu adevărat. Dacă este drept că, în planul creaţiei ştiinţifice, prima parte a vieţii poate fi mai fructuoasă, căci îţi trebuie o acuitate, o atenţie şi o energie a spiritului care ţin aproape de animalitate la fel de mult ca de spirit…, în schimb pentru lumea valorilor şi cultura umanistă, partea a doua a vieţii este cea cu adevărat creatoare. Nu numai bărbaţilor dar chiar femeilor, partea a doua a vieţii, cu eliberarea ei de natură, le creează marile prilejuri ale spiritului. Cer ar fi umanitatea fără înţelepciunea ei? Ce este ea astăzi, fără această înţelepciune?”
“Căci poate de aceea este atât de multă nesiguranţă în reuşitele de astăzi, pentru că umanitatea n-a avut îndeajuns, în trecut, prilejul bunei îmbătrâniri. Oamenii se stingeau prea tineri”.
Totusi trebuie sa mentionam ca in vechea civilizatie Vedica rolul si locul batranilor era specificat cu precizie in codul etic. Cand fiul copilului se nastea era semnul pentru a te retrage sa atingi iluminarea spirituala. Mihai Draganescu autorul cartilor: Stiinta si Civilizatie, Ortofizica (despre care Constantin Noica a spus ca este o opera ce s-ar putea inscrie in veac), Profunzimile lumii materiale, si fost presedinte al Academiei Romane, a vazut in ontologia arhaica din Rig Veda “completitudinea tensiunii filosofice a omului” concretizata intr-un model de univers in care omul are un rol, el “poate genera efecte antientropice, poate chiar sustine universul”.

Ce spun altii:

Academicianul Emilian Dobrescu crede însă că tinerii care ies azi de pe băncile şcolii n-ar trebui să se mai aştepte la pensie din partea statului.

“Eu sunt adeptul unui nou model educaţional. Acest nou model educaţional presupune ca cetăţeanul să nu aştepte ca statul să-i dea pensie. Trebuie din timpul vieţii lui active să-şi facă el propriile lui resurse. Noi aşteptăm să ne pensionăm, pentru că acesta este un model tradiţional, un model clasic al societăţii de consum, care a prevalat în secolul XX. Acest model este desuet, este depăşit”, crede Emilian Dobrescu.

Cu asta nu suntem de acord pentru ca ar crea o scindare intre stat si individ. Ar insemna ca accept ca statul e incapabil sa-mi gestioneze economiile, banii investiti prin cotizatie. Dimpotriva credem ca statul ar trebui sa garanteze un minim de asistenta: adapost, hrana si programe care restuie sensul in viata si utilitatea.

“Cine va reuşi să impună un nou model educaţional, acei indivizi, grupuri, state, aceia se vor putea număra printre cei ce vor popula planeta, continentul sau ţara în următoarele decenii sau în a doua parte a acestui secol”.

Este ceea ce vom propune mai jos prin Programul lui Maharishi pentru persoanele retrase din activitate*.

Comunități mari de persoane retrase din activitate (pensionari) exista in aproape fiecare tara. Aceste persoane nu trebuie să lucreze, au timp, și sunt de multe ori in cautarea unor solutii de dezvoltare spirituala.

Maharishi a dezvoltat o strategie foarte puternica de abordare pentru persoanele retrase din activitate în propriile lor comunități, cu un program simplificat de TM, urmat de un curs de rezidență pentru o experiență mai profundă și inspirata, urmat de programul de sidhis și grupul de zbor.

Credem cu tarie ca datorita viziunii lui Noica un ipotetic proiect Supernova ar avea sanse mai mari in Romania decat in alta parte. Este alegerea noastra. Acest program creaza si o deschidere naturala spre spiritualitatea traditionala intrucat experienta sistematica a constiintei transcendentale este referinta absoluta a oricarei spiritualitati.

Acest program este intarit de faptul ca exista efecte semnificative ale programului MT asupra procesului de imbatrinire.

Aceast program ar putea rezolva de la originea ei problerma juventologiei. Edgar Morin citat de Fred Muler descrie nodul gordian al hominizarii ca “Juvenilizarea cerebralizarii si cerebtralizarea juvenilizarii“. “Juvenilizarea corespunde unei incetiniri ontogenetice, adica unei prelungiri a perioadei biologice a copilariei si adolescentei si chiar unei nedesarvasiri ontogenetice”. “Prelungirea copilariei permite continuarea dezvoltarii oragnizationale a creerului…”. “Ritmul incet al dezvoltarii ontogenetice este favorabil aptitudinii de a invata, perfectionarii intelectuale, impreganarii deci transmiterii culturale. “Nedesavarsirea” care antreneaza cu ea hominizarea nu consta atat in trasaturile anatomo-fiziologice secundare ci in nedesavarsirea potentiala a creerului. Adultul este nedesavarsit cerebral in sensul ca creerul lui poate continua sa invete, poate asigura noi adaptari, dobandi noi strategii, noi deprinderi de a actiona dupa perioada copilariei si tineretii”. Autorul amintit conchide in continuare ideilor lui E. Morin ca o legitate a dezvoltarii speciei umane este aceea a permanentei ei intineriri. Ori acest lucru este sustinut prin programul lui Maharishi pentru persoanele retrase din activitate. Tineretea la maturitate si chiar la batranete este in mod natural numai un atribut al geniilor. Programul MT poate extinde acest atribut la persoanele obisnuite.

Vom propune si cateva modalitati care ne ajută să captăm cunoaşterea tacită, existenta in experti şi să o transformăm în cunoaştere explicită. Managementul cunoasterii la nivel de natine ne obliga sa nu renuntam la o uriasa cantitate de ccunoastere plasata in expertii care de obicei sunt persoanele in varsta.

Pentru a mentine o continuitate a activitatii expertilor si dupa “retragerea” lor din activitate am sugera ca societatea sa defineasca pentru fiecare tip de companie, organizatie programe de afiliere prin care persoanele pensionate sa poata activa in continuare folosind experinta acumulata in binele personal, completand veniturile cu sume care pot fi foarte mici dar care pot si sa depasesca salariul pe care l-au avut, in cadrul programelor de afiliere in care poti lucra cat vrei cand vrei si care sunt si o forma de castig pasiv.

Articulat cu programul lui Maharishi si argumentat cu framewokul si instrumentele ulab pensionarul nu numai ca nu va simti criza de sens care apare la personele retrase din activitate dar va descoperi sensul plenar al vietii. Programul de afiliere proiectat de organizatia sa, devenit afiliere 4.0 il va afilia si la activitatea organizatiei dar si la Sursa tuturor proceselor, Sinele nostru. Maxima eficienta, actualizarea intregului potential si iluminarea vor incununa cariera sa de o viata.

Vom da un exemplu din domeniul bancar in care am activat si in care, in cadrul unui concurs de idei, am propus un asfel de program in care mentionam si rolul in mentinerea expertilor intr-o forma de continuare a activitatii. Nu am reusit sa impunem idea noastra dar ulterior alte banci, spre exemplu Banca Transilvania au adoptat affiliate marketingul.

 

Sigur nu orice organizatie poate aplica un program de afiliere activitatii ei. Este mai dificil pentru functionarii publici afara de cazul in care concepem programe de educatie civica pentru care exista finantare. Dar in aceasta situatie si nu numai se poate merge pe valorificare unor hobby-uri spre exemplu pasiunea pentru produse de artizanat cum aste cazul acestui magazin http://artizanatshopron.ro/   

  

Programul Anastasia ar putea fi o alternativa care ofera mentinerea intr- activitate placuta in mediul natural si suplimentarea veniturilor sau scutirea anumitor cheltuieli cu produse alimentare. Proiectul acestor comunitati sustenabile este aplicat in Federatia Rusa cu mult succes si chiar si in Romania.

 

*Cum persoanele retrase din activitate pot sa împlineasca idealurile sublime ale vieții și in acelasi timp sa aducem invincibilitate pentru fiecare națiune

O scurtă prezentare de Maharishi Mahesh Yogi

Un timp pentru odihnă

Este o experiență pentru fiecare persoana retrasa din activitate care si-a dedicat viața pentru bunăstarea societății și a națiunii. Toată viața lor, indiferent de profesia lor, au lucrat în fiecare zi și tot timpul pentru a face un serviciu societatii, prin domeniul lor de activitate și, de asemenea, în viața lor personală. Ei au dedicat energia, gândirea, și creativitate lor pentru a sustine  și hrăni societatea și a îmbunătăți calitatea vieții națiunii lor. Apoi, după atât de mulți ani de muncă grea și dăruire, societea ii recompenseaza și respectă prin programul de retargere din activitate. Societatea spune: “Acum ar trebui să te odihnesti, societatea va avea grijă de tine.” Odihna este bine meritata. După munca de o viață organismul are nevoie acum să se odihnească.

Dar, pentru că toată concentrarea de o viață și activitatea lor a fost în termeni de serviciu pentru societate, este firesc pentru un pensionar sa gandeasca  “Ce pot face acum, pentru a fi in continuare util pentru societate?” Societatea nu așteaptă activitate de la o persoana retrasa din activitate, dar el încă simte că ar trebui să facă ceva pentru a aduce o contribuție la bunăstarea societății. Toată viața lui, el a lucrat atât de multe ore pe zi;  acum ce ar trebui să facă?

 

Un nou rol pentru pensionari

Acest program de Invincibilitate pentru fiecare Națiune oferă un nou rol pentru toate persoanele retrase din activitatei. Situația este că societatea vrea ca un pensionar să se odihnească, dar el vrea totuși să facă ceva util și să binecuvânteze societatea. Acest program de Invincibilitate pentru fiecare națiune prin intermediul meditatiei transcedentale aduce împlinirea dorinței societății de a oferi pensionarilor odihnă, și împlinește, de asemenea, dorința fiecarei persoane pensionate de a face în continuare un bine  societatii. Programul nostru permite pensionarilor de a face binele maxim, mai mult decât a făcut chiar și atunci când a lucrat zece ore pe zi, fără a activa!

Pensionari sunt preocupați de tot ce se întâmplă în societate, la nivel individual și la nivel colectiv. Ei sunt îngrijorați cu privire la toate aspectele legate de națiunea lor. Dacă societatea nu este ideala ei sufera din pricina aceastui eșec al societății. Ce altceva pot face ei, deoarece corpurile lor sunt obosite, iar acum societatea vrea ca ei să se odihnească și să se bucure de pensionarea lor.

Societatea respectă pensionarii, dar când ei văd ca lucrurile merg prost în viața oamenilor din jurul lor, se simt tristi în inima lor.

Acum, programul de Invincibilitate pentru fiecarei națiune prin intermediul meditatiei transcedentale oferă un rol mai demn și mai creativ pentru pensionari. Pensionari ar trebui să practice meditația transcendentală și să binecuvânteze întreaga societate de la nivelul puternicului domeniu al constiintei pure care se afla în ei înșiși. Din acest domeniu al constiintei fără limite emana o influență puternică de creativitate și bunătate astfel incat  toate tendințele negative din societate vor dispărea. Lucrurile nu vor mai merge prost niciodata, și pensionarii vor putea să se bucure de o pensionare pașnica și fericita.

Pentru a rezolva problemele cu care se confruntă persoanele fizice și pentru a fi radiata asupra societății în ansamblul ei, conștienta trebuie să fie luate din exterior, din zona haotica a viații si dusa spre valoarea interioară, liniștită, senină a vieții. Meditatia Transcedentala duce atenția spre această valoare și permite individului sa radieze din ce în ce mai mult o influență pozitivă de armonie și creativitatea pentru societate. Când conștiința iese din aceasta stare nelimitata de beatitudine, ea reverberează prin întreaga creație și binecuvântează fiecare element al ei. Ea distruge negativitate și promovează pozitivitatea peste tot.

 

Prin învățarea MT, pensionarii pot juca un rol sublim. Ele pot binecuvânta nu numai propria lor societate și națiune, dar, de asemenea, întregul univers. În acest fel, ei pot îndeplini dorința societății de a se odihni, și propria lor aspiratie de a face in continuare bine pentru societate. Domeniul  constiintei transcendentale, care este experimentat atunci când mintea ajunge la o stare de minima excitație, este un domeniu de ordine perfectă și corelatie infinita. Acesta conține toate posibilitățile și este atotputernicul salas al Legii Naturale.

 

Comportamentul ideal pentru a face Națiuni Invincible

Indivizii sufera in viata deoarece acestia încalcă legile naturii. Intelectual este imposibil sa descoperi toate legile nenumărate ale naturii, dar prin intermediul meditatiei transcedentale, individul începe să acționeze din salasul legii naturale. Prin urmare, el in mod spontan nu mai încalcă nici una dintre legile naturii. Rezultatul este că el devine un factor de influență ordonată asupra societății, care este, la urma urmei, doar o colecție de indivizi. Societatea va fi la fel cum cetățenii săi individuali sunt. Persoane implinite si  sanatoase va crea o societate ideală.

Prin Meditatia Transcedentala pensionarii pot actualiza propriul lor potential infinit. Ei pot cultiva mintea și corpul astfel incat sa fie atât de puternice încât sa se bucura de o sănătate perfectă. Astfel, ei pot să scape de problemele asociate cu vârstă și oboseala. În plus, ei vor aduce ordine și coerență in conștiintai naționala, contribuind astfel la crearea unei societăți armonioase și ideale, și a unei națiuni invincibile. Aceasta va fi binecuvântarea liniștită și foarte puternica a persoanelor retrase din activitate pentru societate.

Astfel, pensionarii vor îndeplini, de asemenea, rolul lor de a fi exemple de comportament ideal pentru toate celelalte sectoare ale societății. Pensionari au timp suficient, astfel încât acestia ar trebui să utilizeze acest timp profitabil  ca să-și împlinească propriile lor vieți și pentru a aduce împlinire în societate. Practicand MT ei pot trăi o viata relaxata și odihnita, fără sa-si faca griji cu privire la negativitatea din societate. Pur și simplu prin propria lor practica a meditației transcedentale ei vor fi capabili să țină în frâu orice negativitate a națiunii. Prin experienta în el însuși, dimineața și seara, a invincibilitatii cineva poate aduce invincibilitate națiunii sale.

Toată viața lor, pensionari au încercat să aducă ordine în societate, fiind ordonati și inteligenti în propriile lor vieți și în profesiile lor. Acum, oferta noastră de Invincibilitate pentru  fiecare națiune oferă pensionarilor șansa și responsabilitatea de a răspândi ordinea în toată societatea, pur și simplu prin stare de odihnă profundă experimentata in meditatia transcedentala și programul TM-Sidhi. Doar stând în camera lui, un pensionar poate binecuvânta pe toată lumea de peste tot; aceasta este influența minunată a programului TM-Sidhi.

În fiecare societate aproximativ cinci până la zece la sută din populația poate fi formata din  pensionari. În cazul în care doar unu la suta din aceasta populatie practica meditatia  transcedentala, viața pensionarilor va deveni ideală și națiunea va deveni invincibila.

Viața este Fericire

Știu că pentru pensionari, este foarte dificil sa isi schimbe obiceiurile lor. Știu că au experimentat viața ca o luptă, dar vreau să-i informeze cu blandete ca experienta lor este de domeniul trecutului. Este un fapt că viața este expansiune in continuă creștere a fericirii. A fost doar regretabil că în trecut viata a fost cunoscuta ca o luptă. Acum avem aceasta cunoștere a MT și am pasit deja in Era Iluminarii.

A fost un moment în care nu a existat electricitate. Dacă în acel moment cineva s-ar fi ridicat să spună “Vă rugăm să apăsați pe acel buton și veti primi lumină”, nimeni nu l-ar fi ascultat. Ell ar spune “Nu fi prost. Știu că trebuie să iau două pietre mari și sa le lovesc din greu. Si daca uneori, există un pic de scânteie care trebuie să aprindă o bucată de bumbac dar foarte repede, sau l-am pierdut și trebuie să înceapă din nou. Din bumbac trebuie să pună cu atenție scânteia pe lemn, apoi, cu ceva noroc, eu pot lua foc și căldură. Cum poți să spui că doar prin atingerea butonului vom avea un val de lumină? ”

Este același lucru si cu invincibilitatea. Deoarece cunoașterea MT nu a fost disponibila înainte, viața a fost cunoscuta ca o luptă, astfel încât posibilitatea de a aduce invincibilitate fiecarei națiuni și împlinire pentru fiecare individ poate veni ca o surpriză pentru unii oameni. Dar eu vă sfătuiesc să nu lasati experiența din trecut sa stea in drumul vostru, invata doar MT. După ce te va invata, instructorul va întreba dacă a fost ușor și tu vei  spune “Multumesc, minunat!”

Nu trebuie să renuntați la ideile dvs. Doar invatati MT și urmați experiența dumneavoastră.

Viață interioară este auto-suficienta, senină, plină de bucurie, și lăudabila. În cazul în care viața uneori in exterior este o lupta, este pentru că indivizii încalcă legile naturii. Noi acum avem o tehnica pentru a invata cum sa oprim spontan violarea legilor naturii, și cum să fim în armonie totală cu ele. Rezultatul este că experiența de viața exterioară, de asemenea, va deveni la fel de minunata ca cea a vieții interioare.

Deci, mă aștept ca toți pensionari care ascultă acest mesaj sa înceapa imediat structurarea planului de invincibilitate pentru  natiunea lor. Întreaga societate va fi transformată peste noapte.

© 1978 MERU presă, Iluminare pentru fiecare individ, invincibilitate pentru fiecare națiune.

Conectați-vă la propria liniște interioară prin tehnica dvs. de meditație transcendentală sau prin meditația pe care o practicați în prezent. Alăturați-vă de două ori pe zi la ore coordonate intercontinental pentru a crea coerență interioară și exterioară în jurul globului.

Impactul este puternic atunci când medităm împreună, haideți să ne conectăm în jurul lumii în același timp dimineața și seara pentru o influență puternică în conștiința noastră mondială.

ORELE DE MEDITAȚIE PENTRU ROMÂNIA:
- 7:00 / 8:00 dimineața în timpul săptămânii și 9:30 am în weekend
- 17:30 / 19:00 după-amiaza.

Au fost propuse recent, martie 20202,  de Dr Tony Nader in conferinta Global Group Meditation Times