O abordate totala a pregatirii tale pentru Scoala Auto

Cum sa abordezi acesta provocare pe toate planurile, din toate unghiurile pentru o intelegre completa si un succes total.

Probabil cand ai fost copil ai jucat si tu Need for Speed pentru PC sau Need for Speed pentru Xbox ONE  si ai luat parte la acea cursa periculoasa de-a lungul Statelor Unite in care singurul mod de a-ti recupera viata era de a fi primul de la San Francisco la New York. Fara limite de viteza. Fara reguli. Fara aliati. Trebuie sa-ti folosesti abilitatile de condus si determinarea pentru a te lupta cu cei mai periculosi soferi pe drumuri pline de obstacole. Sau poate ai folosit un volan si pedale cu forcefeedback gen Volan Cockpit Thrustmaster Ferrari Vibration GT Cockpit 458 Italia Edition pentru PC, Xbox 360​ .

Daca vrei insa sa-ti iei carnetul si sa conduci o masina reala pe o strada reala este bine sa uiti de ele pentru ca in lumea reala nu poti restarta jocul. E posibil sa-ti folosesca cu atat mai mult cu cat le uiti mai bine.

Pentru pregatire legislatie, teste si semne de circulatie se recomanda o carte de la Editura National. Ne-a recomandat-o si noua instructorul si ti-o recomandam si noi. Intrebari si teste pentru obtinerea permisului de conducere auto – Categoria B – ed. 2015 – Dan Chiriac . Cartea cumparata iti da acces la un set de teste online http://editura-national.ro/teste-auto.html  pe care le accesezi cu un cod pe care il gasesti inclus in manual. Ne-am pus mare speranta in versiunea online a testelor dar au o problema: nu-ti spun care este raspunsul atunci cand gresesti.  Poti sa cauti in carte dar este laborios pentru ca si in carte nu sunt testele si raspunsurile in acelasi loc. In plus testele online nu au aceiasi ordine ca in carte deci trebuie sa rasfoiesti tot capitolul de teste, ele sunt pe categorii: semne de circulatie, mecanica, depasiri etc.

Din punct de vedere tehnic, nu stim cat este de updatat si de complet, este o aplicatie pe care noi o avem pe Smart TV si care este creata dupa titlul sau de cursuriauto.ro si care are si un site unde testul este de asemeni exceptional prezentat. Avantajul major este ca atunci cand gresesti ai explicatia sub raspuns si poti invata mai usor pentru ca feedbacul este imediat. Pe site in plus intrebarile si raspunsurile sunt si audio ceea ce este un avantaj pentru cei care au memorie auditiva buna.

Cursurile video si testele sunt exceptionale pe acest site dar sunt cateva gratuite si restul cu plata. Suma nu este insa mare daca te pregatesti bine si iti rezervi cateva zile sau o luna de invatare intensiva aici. Alte tutoriale video aici la PDC.

Un alt site exceptional pentru cei care doresc sa ia carnetul este si  scoalarutiera.ro care este probabil cel mai complet, mai bine structurat si optimizat pentru mobil, responsive. Crearea unui cont pe site este gratuita, va puteti loga si cu Facebook, site-ul are un cont FB aici, si interfata chestionarelor este la fel cu cea de la examen.

Atentie pe Youtube sunt foarte multe lectii prost facute si ca inregistrare si ca sfaturi de condus. Selectati cu atentie. In opinia noastra foarte bine facute sunt cele de la PDC si de la http://www.cursuriauto.ro cum este spre exemplu aceasta Pregatirea de pornire

De ce este important sa urmarim si lectiile video? Intr-un experimet relatat de descopera.ro  participanţi au vizionat videoclipuri ce prezentau anumite activităţi, precum scrierea cu un  stilou, tăierea cu foarfeca ori mânuirea unor monede, după care li s-a cerut să întreprindă ei înşişi acele acţiuni. Rezultatele au fost surprinzătoare: grupul care se pregătise prin vizionarea unor videoclipuri cu activităţile respective a prezentat o îmbunătăţire de 11 ori mai marcată a capacităţilor motorii, în special în ceea ce priveşte forţa, comparativ cu grupul care vizionase peisajele.

Alte chestionare auto online tot cu plata gasiti aici la PDC iar aici pe acelasi site indicatoare rutiere. Un alt mode de abordare este cu toate cele 26 de intrebari pe o singura pagina. Raspunzi la toate si apoi dai validare.  Sau poti crea cont si sa te testezi direct pe portal DRPCIV.

Daca va este comod va puteti gasi si aplicatii pe mobil. Iata un ex la itunes Scoala auto. Eu l-am instalat pe acesta pentru android de la DRPCIV.

Unul din planurile de abordare a Scolii de Soferi este cel psihologic. Exista si oameni care se tem de condus si pe toti trebuie sa recunoastem ca este ceva nou, foarte serios fata de un joc pe calculator si care ne mobilizeaza toate resursele: fizice, psihice si chiar spirituale. Am inceput cu cele fizice si vom continua cu cele psihologice. Pe DEEZER am gasit cateva scripturi de hinoza menite sa va ajute sa eliminati teama de a conduce. Dvs decideti daca va poate ajuta sau nu.

Acest script este pe tema trecerii testului de conducere.

Imi imbunatatesc abilitatile de conducere

Putem insa folosi si sugestii pe care ni le construim singuri dupa modelul sugestiilor de invatare atat de des intalnite. Spre exemplu: Eu si legislatia rutiera suntem una. Eu si abilitatea de a conduce in siguranta suntem una. Eu si regulile de circulatie suntem una.

Aici vom adapta o sugestie oferita de Daze care are o formulare care acopera toate planurile:

“Din acest moment incepand eu cred subconstient, constient, spiritual si fizic ca abilitatile mele de conducere auto se vor imbunatatii semnificativ cu rapiditate, usurinta, confort si bucurie.”


Cateva video embeded in pagina: Si pentru ca la orice salon auto nu pot lipsi cateva fotomodele nici la o pagina despre Scoala Auto nu pot lipsi. Dati click pe poza si asteptati doua secunde sa se incarce animatia. Amazon rocks:

Desfasurare examen auto

In timpul condusului o stare de relaxare alerta este cea care va asigura un condus optim. In aceasta stare de relaxare alerta vom percepe masina ca pe o extensie a fiziologiei noastre la fel cum si traseul, punctul de plecare si punctul de destinatia sunt o alta extensie a noastra. Intre noi si mediul nostru este o armonie perfecta si ne adaptam eficient, dinamic si in deplina siguranta la mediu. Starea ideala este cea in care simtim ca drumul, masina, particpantii la trafic si cunostintele noastre ne sustin.

Cand conduc, conduc – invatatura Zen

Daca vrei sa duci condusul masinii la nivelul de arta, de Cale este recomnadata cartea Zen si arta repararii motocicletei – Robert M. Pirsig – eMAG.ro, din care va oferim acest citat admirabil:

Cand vei crede ca a conduce masina este modul in care se poate imbunatatii lumea, cel putin unul din ele, esti pe Cale.

Va uram succes in obtinerea carnetului. Vizitati Sorinel’s Auto aStore – in association with amazon.com pentru a va face un cadou.

Atentie la copilot

In procesul de conducere cel care sta in dreapta are un rol extrem de importand dar de cele mai multe ori neglijat. In cazul taliurilor copilotul joaca un rol activ si este de cele mai mulote ori raspunzator de reusita traseului echipei. In cazul conducatorilor auto rolul copilotului desi nu poate si nu este bine sa fie unul activ este extrem de imporant prin atentia sa, prin veghea permaneta asupra soferului si traseului. Chiar daca nu participa asemni copilotului de raliu el poate atrage atentia pilotului discret dar ferm daca acesta depaseste viteza, daca conduce ofensiv, daca stie ca a consumat o bere si da trebuie sa joace un rol activ daca stie ca soferul a consumat alcool peste limita admisa, respectiv se poate oferi sa conduca in locul lui daca re carnet, il poate sfatui ferm sa nu se urce la volan. Responsabilitatea este si a lui. Foarte multe accidente ar putea fi evitate daca am lua in seama rolul copilotului ca partener responsabil la procesul conducerii autovehicolului.

shakedown_n

 

Am realizat cat de important poate fi rolul pasagerului din dreapta, cel care in raliu este copilot, in cadrul unui shakedown .  Am realizat ca pasagerii soferul si “copilotul, pasagerul din dreapta sunt o echipa si impreuna pot reusi mai bine.

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult