Daca ar fi sa fac un scurt bilant al anului ce va trece astazi 31 dec 2013 as spune ca a fost un an al schimbarilor binevenite, asteptate si indelung pregatite

In acest an am facut, cu gandul la ce spune in Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki, un skip de la viata de corporatist la ceea ce eu numesc retragerea IN ACTIVITATE.

Cochetez de multa vreme sa ma ocup de afiliere, sa fac un venit rezidual din asta dar abia in acest an am resuit sa fac acest pas. Nu e usor si uneori mi se para ca a reface cuantumul de venit pe care l-am facut pe termen scurt prin 2002 este la fel de dificil cu a face  o afacere cu nisip in Sahara. Dar aceasta e doar o alta provocare. Sunt cel mai vechi in afiliere (probabil, ca ca sa o dam precisa ca la meteo si bere), voi fi fara nici o indoiala cel mai bun.

Am inceput anul prin a repurta cateva victorii de prima marime restante de ceva timp ca si corporatist. Am construit acolo probabil cel mai mare si mai bun Intranet din RO, am pus minimal bazele extranetului si nu puteam sa plec fara o victorie maximus si pe Internet si deci in primele zile ale anului am fost pe primele locuri in SERP la principalele cuvinte cheie care ne defineau afacerea. Acum era timpul sa trec la alt nivel si am facut alegerea cu zero resentimente. Am vazut ca se poarta cand pleci de undeva sa devii critic. Nu e cazul meu si nu e nimeni acolo ramas sau plecat fata de care sa am cel mai mic resentiment. Dimpotriva am prieteni extraordinari si asa vor ramene forevever.

Dupa declaratia de independenta, poate nu am facut-o raspicat sau poate trebuie sa mai scriu cateva amendamente, am fost speriat initial de cat timp pierd pe regia activitatii de zi cu zi. Procesele devoratoare de timp erau prea multe si prea avide. Si inca sunt si asta e una din principalele mele probleme de rezolvat.

Eu sunt ca in bancul acela cu masina comunismului. Cica s-a constatat ca masina comunismului nu mai merge si a fost chemat un expert care dupa indelungi examinari a dat verdictul: se scurge toata energia la claxon.

Dar in ciuda vicisitudinilor am reusit sa pun pe piciaoare site-ul, blogul si sa migrez m-t.ro pe WordPress. Am facut cursul de SCI, am descoperit lumea MOOC, am facut cursuri pe platformele majore si mi-am trecut in plan sa creem un MOOC pentru MT si sa crez unul pentru Transnet in 2014.

Pentru a optimiza procesele am facut cursul  Year End Planning si mi-am definit obiectivele pentru a trece in noul an conform sloganului  “…people who succeed have goals, and people who have goals succeed.

Foarte tare mi s-a parut tehnica de goal setting, de fapt legacy, din materialul My Life Planning Workbook, de la pagina 22.  

Life Planning Workbook by lex101

Mi-am facut si eu un pentru uz personal dar ramane sa o rafinez tot mai mult in urmatorii 40 de ani. Tehnica mesajului de pe piatra de mormant nu este numai o tehnica de legacy, de obiective de viata sau de afaceri ci si o tehnica spirituala. Dand curs acestei tehnici afirmi de fapt ca esti un jivan mukta, suflet iluminat sau eliberat, un mort in viata, cum spune filisofia indiana, dar nu numai, pentru ca si calugarul crestin se considera mort pentru lumea acesta, de unde si rasa lui neagra, si renascut in Hristos. El anticipeaza inca din aceasta lume Imparatia lui Dumnezeu.

Desi aceste mesaje sunt de obicei scurte se poate face din asta un gen literar in care ele sa devina elaborate. La limita ne putem gandi ca tehnologia va inlocui acest mesaj o rama LCD alimentata solar.

In plus o astfel de tehnica este si o tehnica de speriat moartea pe care batranii nostrii o cunosteau foarte bine. Bunica de exemplu, Dumnezeu sa o odihneasca in Lumina, a strans din timp lucrurile de moarte si si-a pregatit minutios totul dar au putrezit prin dulapuri stergarele pastrate pentru ca dupa 90 de ani se plangea mereu ca a uitat-o Dumnezeu pe Pamant. Este un fel de vaccin impotriva mortii.

Un calugar crestin s-a retras in rugaciune cativa ani timp in care a dormit numai intr-un cosciug. Cand a revenit intre ai sai la manastire si a fost intrebat ce face a dat cel mai fascinant raspuns de sfintenie autentica: “guvernez lumea impreuna cu Dumnezeu”.