Succesul este sincronicitate, este coerenta.  Este o sincronizare intre ce visezi sau planifici si realitate, este coerenta dintre plan si actiune. Limbajul ne duce spre asta daca suntem atenti. De ex se spune despre o implinire sau realizare ca a venit de la sine pentru ca succesul absolut inseamna sa fi in acord cu sinele tau. Cand doi oameni spun ce va in acelasi timp se spune ca a crapat un drac. Sincronizarea, coerenta este cea care indeparteaza blocajele si piedicile din calea succesului.

Cand vorbim de succes remarcam elemente de sincronicitate in limbaj. Am facut o intelegere de la interlego, a interconecta, a corela, a lega impreuna. Am batut palma adica ne-am pus de acord.  Contract insemna a aduce impreuna.  Iar la nivel fiziologic se spune “fire together, wire together”.

70-80% dincompaniile de pe continentul European sunt afaceri de familie probabil pentru ca succesul vine din a fi impreuna.

Un articol despre MT, caracterizata cf cercetarilor de coerenta EEG care o diferentiaza de alte tehnici si care are tehnici de coerenta de grup extensiv cercetate, spunea ca cei care practica MT sunt adesea vazuti din exterior ca avnd succes mai rapid si realizand actiunile fara prea mare efort. De fapt una din provocarile cursului este de a face un to do list si a verifica dupa un timp realizarea punctelor din lista.

Meditatia pare ceva pasiv dar este doar a te retrage pentru a sari mai bine, este a vedea ansamblul pentru a integra partea. Meditatia este arta de a actiona cu success.

La fel stau lucrurile in spiritualitatea traditionala. Cei care au succes sunt cei care se supun ritualului, care asa cum spunea Tutea isi regleaza viata cu clopotul bisericii. Este tot coerenta si sincronizare. Rugacinea de dimineata si seara este pentru a incepe ziua cu pace si a o termina cu pace si pacea este coerenta si fiind dimineata si seara este sincronizare in timp a unei stari de coerenta. Sf Liturghie este sincronizare si in timp, timpul liturghic dar si in spatiu, spatiul sacru al bisericii.

Invatatura este despre succes: „Fericiți făcătorii de pace că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema” daca ar fi singura porunca ar fi suficient pentru a realiza orice. Dar cand se ma adauga si ,,Căutaţi mai întâi împărăţia cerurilor şi dreptatea lui şi toate se vor adăuga vouă”  asta pare sa fie invatatura care ne aduce toata implinirile, toate darurile si toate harurile. Paradisul pe Pamant. Din pacate ades facatorii de pace sunt doar pomenitori de pace. Incercam sa ne sincronizam cu sfintii prin cuvinte nu prin tacerea si linistea care ii definea si a carei frumusete ne umple sufletul in Filocalia. Ori ca sa crape un drac atat de mare ca o pandemie sau un razboi ar trebui sa ne sincronizam cu totii, intrega omenire sau macar nucleatii semnificative. Nu pomenirea Taborului ci tacerea, linistea Taborului ne poate salva,

A fi in coerenta nu este ceva exotic sau care tine de o cultura sau religie anume ci este ceva fundamnetal uman, ceva despre care atlasul EEG al lui Arseni spune ca este starea de normalitate a SNC.  Coerenta este a actiona ca un laser nu ca o flcaruie palpaitoare in vant.  Coerenta este a te retrage pentru sari mai bine, este a vedea ansamblul ca sa poti integra partea.  Coerenta este ca si cum cand vrei sa adaugi un accesoriu la rochia unei mirese te retragi ca sa vezi tot ansamblul cu trena cu tot si apoi pui accesoriul. Nu poti gandi partea, sensul ei daca nu vezi ansamblul, totalitaea. Nu poti avea succes daca nu pendulezi intre ele. Pentru ca o parte odata integrata in totalitate ne cere sa ne retragem in coerenta pentru a aprecia din nou ansamblul in vederea integrarii unei noi parti.

Rugaciunea de dimineata si seara este dupa modelul rugaciunii liturgice care spune “Cu pace Domnului sa ne rugam”. Dar aceasta pace, coerenta este o sincronizare cu evenimente cosmice caci dimineata si seara sunt evenimente cosmice, suntem in coerenta cu Soarele asa cum multe sarbatori au ca referinta fazele lunii. Nu doar Miorita este crestinism cosmic ci si viata noastra in ritmul ei firesc si natural. Crestinismul si orice religie este cosmica in esenta ei.

 

 

 

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa cresti mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult