Am redescoperit, traiasca scribd, un material pe care il citisem mai demult on paper. L-am cautat pentru ca ma interesa in special daca este corelat cu fenomenul blogurilor care este acum un trend de masa.

Acest materail cred ca a fost scris cu ceva timp inainte de aparitia blogurilor si trateaza jurnalul ca pe o excelenta tehnica spiriatuala. In mare ideea acestui text,

Tehnica jurnalului, spune  ca in momentul in care scrii, orice ai scrie, deschizi canalele de inspiratie si in acest fel jurnalul devine o modalitate de reconectare la sursa noastra de inspiratie. Se produce un fel de conditionare daca faci asta sistematic, regulat. Si Hemingway spunea ca scrisul este ca mersul la biserica deci trebuie facut sistematic regulat, muza vine la ora fixa. Deci e vorba de a crea un reflex conditionat pentru inspiratie.

Ceea ce nu intelegem in materialul Tehnica Jurnalului este faptul ca desi jurnalul este considerat ca cel care rezolva criza noastra de comunicare jurnalul aici este tratat ca ceva extrem de personal pe care nimeni nu-l vede si nici macar nu-l atinge. Atunci nu mai este decat o comunicare pe verticala intre noi si sursa noastra de inspiratie dar nu si o comunicare pe orizontala in care comunicam cu ceilalti pentru a ne confirma intuitiile, inspiratia, pentru avedea daca si ei simt la fel.

Nu neg ca anumite articole de blog ar putea ramane personale. CMS-ul ne permite sa-l lasam in ciorna. Din acest motiv eu cred ca fenomenul blogului de azi este mai aproape de un tool de evolutie personala pentru ca presupune, sau faciliteaza cele doua tipuri de comunicare: orizontala si verticala. Distributia de masa a blogului poate fi vazuta ca un fenomen pozitiv si ar putea fi efectul de suprafata al valului de spiritualitate care anima lumea de azi.

Probabil o crestere a coerentei in constiinta colectiva a dat nastere blogului care este in fond jurnal si este asa cum arata si autorul de mai jos o tehnica spirituala, o tehnica de evolutie personala.

Modelul absolut al tehnicii de evolutie este simplu: experimentam un gand la nivele tot mai profunde pana la nivelul cel mai profund unde creativitatea si potentialitatea sunt infinite si al doilea pas: proiectam un gand sau si actiunea de la acest nivel. Blogul pare sa fie un surogat sau un derivat al acestui proces.

Blogul este un fenomen care pare sa ateste o invazie a creatorilor. Autorul materialului de mai jos spune ca jurnalul nu este tratat, dezbatut, invatat la scoala. Textul e mai vechi si acest lucru nu mai este valabil decat pentru Juranal ca tehnica spirituala personala dar astazi blogul este dezbatut si chiar invatat la scoala. Nu sunt sigur dar presupun ca la junalistica se invata. Si daca vreti sa invatat despre blog gasiti pe internet resurse uriase. Iata cateva cursuri free la Udemi. Este adevarat ca multe din articole, materiale sau carti trateaza blogul de afaceri sau partea tehnica a blogului si foarte putine resortul intim, mecanica secreta a blogului ca Jurnal personal care activeaza inspiratia, ne reconecteaza la Sursa.

Dupa cate am citit pana acum in tehnica Jurnalului nu cred ca autorul ar fi de acord ca blogul este un fenomen pozitiv, cred ca ar spune mai degraba ca blogul este un jurnal care se prostitueaza si poate ar avea dreptate cu o parte, o mare parte din blogurile de azi. Eu cred insa ca este un tool de creativitate personala prin care oamenii pot invata sa plonjeze in acel Flow of consciousness, sa innoate in oceanul constiintei si eventual sa traiasca acel sentiment incredibil ca “raul te ajuta sa-l inoti si dealul te ajuta sa-l urci“. Pentru mine este o arma pe care o primim pentru ca este un timp al revolutiei, o revolutie a constiintei. E drept ca atunci cand e revolutie, “oameni are arme, trage”, si uneori sa impusca intre ei, dar trebuie sa invatam sa facem din asta exceptia si nu regula. Uneori lucrurile merg prost si pentru ca prea multi oameni stau pe margine si spun: ba ce prost merge, nu ma bag, astpt sa mearga mai bine. Fi tu schimbarea pe care o doresti in lume.

Tehnica Jurnalului by Alexandra Crisan


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult