In una din cele mai frumoase carti ale omenirii, Imitatio Christi se formuleza una din cele mai frumoase legi ale invatarii umane: “Sa taca toti inteleptii in fata fetei Tale, numai Tu sa-mi vorbesti. Domnul invata inlauntrul nostru”.

Este o experineta comuna pentru educatorii de profesie ca aprofundarea unui subiect de studiu este posibila individual pana la un punct dupa care numai predarea obiectului respectiv de studiu poate aduce un plus de cunoastere, poate deschide noi orizonturi invatarii. Informatia, cunoasterea se multiplica atunci cand o daruim.

Astfel una din etapele avansate ale studiului este predarea. Grupul de studiu este o mica retea si in retele cunoasterea sporeste exponential. Downes spune “cunoasterea este o stare a retele; invatarea este crearea unei retele.”

Societatea Cunoasterii in care traim astazi ne plaseza pe toti in plina revolutie a invatarii si in revolutie puterea, armele sunt date poporului. Daca inainte de revolutie scolile erau costisitoare edificii brick and mortar acum prin virtualizare pot fi oriune si oricand. Nu mai exista limita de timp si spatiu. Daca inainte de revolutie studiul la o universitate de top costa si costa zeci de mii de dolari astazi datorita fenomenului MOOC Masive Open Online Courses a aparut in paralel posibilitatea de oferi cursuri ale universitatilor de top la zeci de mii de cursanti simultan cu deschiderea spre o educatie minimala gratuita pentru milioane.

Platformele MOOC mai inseamna si un instrument gratuit pentru toti de a deveni profesor pe domeniul lui de excelenta sau de expertiza.  Daca vrei sa te alaturi revolutiei tacute a educatiei, daca vrei sa trezesti invatatorul din tine atunci informatiile de mai jos sunt pentru tine. La arme deci! Nu va fie frica, ignoranta pica!

Pentru a face acest lucru eficient iti recomandam cateva cursuri din care sa alegi pentru a fi un vector constient si pregatit in aceasta uriasa operatiune de Management al Cunoasterii care are loc la nivel global si al carui scop este de transforma uriasul depozit de cunoastere implicita care se afla in milioane de experti in lume in cunoastere explicita, la indemana tuturor.

Iti vom recomanda cateva cursuri de introducere apoi cursuri despre instrumente, aplicatii si programe folosite in educatia online. Si un curs free despre cum poti crea un curs pe platforma de la Udemy.

FREE Kick Start Your Coaching Program

FREE How to teach an online course

FREE How to Build an Online Teaching Career – Preview – acest curs este un preview al acestui curs
premium extrem de complex:

How to Build an Online Teaching Career and Make Money Online


The Wide World of MOOCs

Design Your Online Course


How to Create an Awesome Online Course


Online Course Profits


Build and Sell Your Own eLearning Courses and Make Money


How to Become a Life Coach and Get Paid


How to Market Yourself as a Coach or Consultant

Aplicatii si instrumente folosite in educatia online:


Innovative Education: 10 Must Have Apps for the Classroom


Introduction To Social Media In Education


Transforming Education with Google – Gmail and Calendar


Adobe Captivate 6 and 7 Training for Beginners


Camtasia Essentials


Make Videos with Camtasia 8

Si nu in ultimul rand va recomndam un curs despre cum poti crea un curs la Udemy. Acesta este un curs oficial Udemy.

How to Create a Udemy CourseDESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult