Am vazut la TV o emisiune in care Alexandra Velniciuc spune ca inainte de fiecare intrare in scena se inchina si are “un moment ea cu ea”. Desi replica lamentabila a moderatoarei a fost “esti superstitioasa?” mie mi s-a parut un lucru absolut remarcabil ce face Alexandra. Un actor are nevoie sa plece de la Sine si sa revina la Sine ca sa nu piarda in timpul incanrarilor pe care le presupun diferitele roluril. Alexandra nu a facut decat sa ilustreze intr-un gest ce spune Bhagavad Gita: “ferm stabilit in site eu crez mereu si mereu”.

Felul in care Alexandra isi incepe munca ar trebui sa fie unul valabil pentru orice profesie deoarece pentru a articula semnificatii, chiar si cele din cadrul unei profesii, ai nevoie de un referential absolut, un apriori epistemologic. Nu numai actorul se poate pierde pe sine ci oricine se lanseaza in actiune, in orice actiune. Unui chimist eminenet care crea arme chimice i s-au aratat poze cu efetele muncii lui asupra oamenilor si el a exclamat: “astea sunt pentru medici, eu sunt chimist”. Este clar ca acest om s-a pierdut pe sine.

Aceasta revenire la Sine, acest eu cu mine, eu cu adevaratul meu Sine pare un gest simplu, banal dar in marginea lui Otto Scharmer a scris o serie de carti vezi The Essentials of Theory U: Core Principles - by Otto Scharmer via @amazon, a creat o serie de cursuri remarcabile pe platforma EDX, vezi  u.lab: Leading From the Emerging Future  si  The Presencing Institute fondat in 2006 by MIT Sloan School of Management Senior Lecturer Otto Scharmer.

Nu putem sa nu ne amintim si de sfatul parintelui Arsenie Papacic de a simti o prezenta continua, o tacere adanca, o stare de continua prezenta a Divinului. Inima ta in inima lui Dumnezeu

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult