Lansarea live streem la Youtube ar trebui sa fie o revolutie

Live streem ar trebui sa fie pentru media audio-vizuala cam ce a fost aparitia blogurilor pentru presa scrisa.

Din pacate nu mai e asa spectaculos ca pe vremuri cand o comanda scurta de genul “ocupati garile” declansa revolutia. Chiar si atunci cand lucrurile erau clare puteai sa iei teapa cum au luat multi ocupand garile romanesti. Au stat in gara de li s-a acrit si nu venea nici un tren. Va dati seama cam ce intarzieri erau pe vremea aia. Parca si vad dialogul: bai ti-am zis sa nu ocupam garile astora pentru ca au wireless de pe vremea lui Decebal si au anuntat treburile sa nu mai treca prin gara.

Un pic mai tarziu, constienti de puterea media numita a patra putere in stat dar care de fapt era prima, revolutionarii ocupau televiziunea. Acum procedura e mai confuza pentru ca nu poti sa ocupi simulatan zeci de televiziuni si nici sa zici “ocupati” Youtube, ca e la liber.

Revolutiile tehnologice sunt mai fuzzy. Faci un proiect, il lansezi in beta si uite asa poate sa dureze ani de zile. Azi revolutiile se insinueaza. Cele mai tari sunt revolutiile Google. Mie mi-a placut Knol. Toata lumea a ramas cu gura cascata ca iata se intampla sub ochii nostrii revolutia cunoasterii. Dupa aia Knol s-a inchis si iar am ramas cu gura cascata. Multi nici nu au apucat sa o inchida de la deschidere, asa de repede s-a inchis Knol. Oricum Knol nu era singurul canal pe care se dadea in direct revolutia cunosterii.

Live streem la youtube e o revolutie care se tot lanseza de vreo doi ani. Nu e inca de masa, acum e faza pe elite dar faza de masa este deja anuntata si fiecare in setarile canalului poate vedea la functii mesajul asta: Vă permite să creați un eveniment transmis în flux live. Dar butonul este inhibat pentru moment.  Contul nu este eligibil momentan. Aflați mai multe . Acum am facut si confirmarea prin SMS si astept revolutia. Nu e greu, noi astia mai nelkinistiti avem experienta de cand am asteptat o revolutie zece ani.

Eu sincer sunt incantat si convins ca va aduce mari schimbari, ca va fi cu alte cuvinte o revolutie in media audio vizuala. Nici mie nu imi place ce vad aici http://www.youtube.com/live/all .

Nu ma atrage vreun canal live dar la numere mari se va intampla ceva ce nu putem prezice (in sensul de predictie). Deja putem vedea pe youtube canale sau productii de amatori care au mai multe vizualizari decat media video consacrata. Emisiunile de tip talent show au aratat ca niste copii, multi la numar, pot fi mai talentati decat vedetele consacrate. Din momentul lansarii nu va mai fi nici o diferenta intre youtube si o televiziune clasica dar se va dezlantui creativitatea societatii. Nu vor mai fi bariere. Acum funnelul este extrem de ingustat la post. Doar talent show-urile mai arta ce urias rezervor de creativitate poate avea un popor.

Live streem la nivelul la care este acesta pregatit de youtube va fi un pas major in canalizarea creativitatii societatii. Crowdsourcing, crowd creativity vor fi fenomene de mare amploare si creativitatea sociala se va dezvolta la cote greu predictibile. S-a luat in considerare conceptul de socioeuristica fara insa a discuta implicatiile euristicilor neformale si a aspectelor nesistemice, arhemice ale societatii sursa insasi a creativitatii.

In the streem of inspiration
© Photographer: Endostock | Agency: Dreamstime.com

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult