Pe vremea cand frecventam lumea virtuală a Second Life si am avut chiar initiativa, concretizata de Aura Tatu pt scurt timp, a unei sucursale virtuale a BCR in SL, primeam tot felul de apropo-uri cu iz de superioritate despre cum fug eu de realitate si, cf BCR CEO, ce ciudati, awkward, sunt astia din SL.
Dar ce este realitatea? Citez dintr-un webinar despre “Natura Realitati, Chopra”:
“Întreaga sursă a energiei și a materiei din univers rezidă în vidul cuantic. Vidul cuantic mustește de particule virtuale. Acestea nu există ca particule reale, ci ca un potențial pentru ceea ce numim ”particule reale”. Vidul cuantic e sursa energiei virtuale și a particulelor virtuale, care, în final, devin energie și particule reale. Iar aceste particule reale devin atomi, molecule, materie, roci, copaci, nori, curcubeie, stele, galaxii, propriul tău corp fizic și alte organisme vii.”
Deci ce este real? Realitatea pare sa fie mai virtuala decat credem.
E reala Casa Alba? Nu a fost si ea candva o idee in mintea unui arhitect si inainte de idee pura virtualitate? Ca si piramidele, Taj Mahal si Casa Poporului.
Din acest motiv nu as fi atat de sigur ca META este neparat ceva rau, cum prea multi se grabesc sa-l clasifice, ci poate ceva care ne poate invata despre adevarata natura a realitatii asa cum este astazi gandita de main stream science si cum era gandita nu in ultimul rand si in Biblie, scrierile sfintilor Parinti, Vedic Science, vezi T Nader https://amzn.to/3GwT3yL , Taoism, vezi Capra https://amzn.to/3HxG9BH etc. https://www.academia.edu/…/%C3%8En%C8%9Belesuri…
Nici macar “spatiul si timpul nu sunt ceea ce par a fi, nu sunt „un fundal fix“, ci realitati contingente, care se deformeaza, se curbeaza.” spune Sorin Mihalache moderatorul emisiunii Lumina celui nevazut de la Trinitas.tv

DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa cresti mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult