Daca este conspiratie sau nu, daca este accident sau mana criminala tot ceea ce conteaza acum si in toate crizele care vor veni este ca omenirea sa devina un SISTEM adica o suma de parti intre care exista cel putin o conexiune. Daca validam ce spun astazi neurostiintele cu intuitia marilor spiritualitati vedem ca sugestia a fost de a pune uriasul potential neuronal intr-o stare de repaos, de liniste care genereaza coerenta si la coerenta, spune Prigogine, elemente separate se comporta ca un intreg.

Daca trecem dincolo de aparente Yoga nu e contorsionism ci asa cum spune Dr Sergio Al George, sanskritolog traducator al Bhagavad Gita, Yoga este corticalizarea vegetativului.

MT, demonstart de sute de studii, este o stare treaza hipometabolica caracterizata de coerenta.

Dicolo de expresia a fi zen este vorba de de-atomatizarea gandiri.

Daca ne intrabam cum s-a rugat Isus pe muntele Tabor putem afla cate ceva din felul in care priveau Sfintii Parinti rugaciunea isihasta.

Prin practicile hesichaste, spune Anton Dumitriu, filosof, matematician și logician român https://ro.wikipedia.org/wiki/Anton_Dumitriu , membru al grupului Rugul Aprins, “se urmăreşte să se obţină o luciditate a minţii concentrată în ea însăşi, pe un ritm automat, fără niciun cuvânt, astfel că rezultatul nu mai este o „rugăciune” propriu-zisă, desfăşurată în timp, ci o stare de conştiinţă liberată de orice condiţionare”.

Cum descrie acesta tehnica Virgil Stancovici, filosof roman, autorul intre altele al cartilor Filosofia Informatiei si Filosofia Integrarii, secretarul Stiintific al Comisiei de Studii Interdisciplinare a AOS pana in 90.

“Intelegerea Universului nonobiectual necesita o tehnica speciala de gandire. Cunoasterea universului obiectual pleaca de la imagine, intuitie, cuvant, concept si urca spre judecata si rationament. Cunoasterea Universului non-obiectual are un sens invers, caci pleaca de la rationament – judecata – concept si coboara pina la cuvant – intuitie si se desavarseste prin eliminarea oricarei imagini. Tehnica inversa de gandire se realizeaza prin exercitii indelsung urmarite. Ea trece la un moment dat prin cunoasterea de sine care la randul ei trebuie depasita” “Eliminand orice fel de concept numeric, orice fel de imagine sensibila, geometrica sau matematica, intelegem valoarea, semnificatia si sensul dialectic crucial al Existentei fundamentale ca Substanta, Energie si Informatie necreate. (p 191)

Cel mai important mesaj in acesta criza a fost dat de Dr. Tony Nader PhD, MARR, 27.3.2020. El invita pe toti cei care fac o tehnica de meditatie sa se conecteze la propria liniste interioara de doua ori pe zi dimineata si seara pentru a crea coerenta intena si externa in jurul globului.

Creerul nostru are 100 miliarde de neuroni care sunt aproximativ numarul de stele din galaxia noastra si o parte din acestia in stare de coerenta face din creerul nostru cel mai puternic mecanism antientropic din Universul cunoscut.

Orme Johnson et al (1982) a emis ipoteza ca schimburile în ‘cîmpul social’ sau constiinta colectiva ar putea sa fie identificate prin schimbari EEG (electroencefalografice) între indivizi.

În 1979, cînd 2500 de persoane au participat la un curs la Amhest , USA, pentru practica dinamicii de grup a constiintei, la o departare de o mie de mile de campusul MIU din Fairfield Iowa , coerenta EEG a fost masurata între indivizi în timpul perioadelor experimentale. Subiectii nu erau constienti de natura experimentului.

Da exact, asta nu omoara virusi, dar ar putea face ca noi sa fim una. Daca am fi un sistem unitar am avea alte raspunsuri la provocari. In unitate nu exista teama si nici adversitate. Noi asteptam raspunsuri performante de la Institutii Internationale ca OMS dar aceastea sunt greu spre imposibil de obtinut cata vreme nu suntem un sistem unitar.

Daca observam cum apare moartea unui sistem viu acesta se manifesta prin aceea ca toate partile care il compun devin independente si fara nici o legatura unul cu altul.

Internetul nu poate conecta creere, este o reta mult prea primitiva pentru a avea o interfata cu reteaua noastra neuronala. Dar linistea interiaora in acelasi timp o poate face prin coerenta.

Cat de simplu poate fi cf atlasului EEG: daca te opresti din mers creste coerenta EEG, daca te asezi creste inca si mai mult, creste din nou daca ai o pozitie confortabila, simetrica cu coloana dreapta, sporeste din nou daca inchizi ochii si inca si mai mult daca urmaresti fara efort un proces semiautomat cum ar fi respiratia. Dincolo de asta fiecare va face research pentru a identifica cea mai simpla, mai usoara si mai buna tehnica pentru el si mediul inconjurator.

A medita de doua ori pe zi devine cea mai mare responsabilitate palnetara. #stamacasa poate fi necesar dar nu si suficient. Stam Acasa in sensul “ferm stabiliti in Sine”, cf “ferm stabilit in Sine eu creez din nou” si din nou, este noua responsabilitate.

“Casa” apare de 934 de ori in Biblie si in multe cazuri contextul indica un sens mai profund.

“Umplea-ne-vom de bunatatile casei Tale; sfânt este locasul Tau, minunat în dreptate.”

 

 


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa cresti mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult