PLN

PARTIDUL LEGII NATURALE DIN ROMANIA

Solutii validate pentru problemele natiunii – “Noi vom aduce lumina stiintei in politica”

(ATENTIE:  cifrele statistice privind Romania nu sunt reale, pe alocuri am reusit sa pune XX) materialul este doar o expunere de principii. PLN nu mai exista nicaieri in lume si nimeni nu doreste sa-l fondeze in Romania. Materialul are doar valoare de arhiva iar solutiile pot fi integrate in platforma oricarui partid. Platforma este traducerea unei platforme PLN din US si in cateva locuri a ramas probabil referinta la America. Importante sunt ciferele din cercetari. Daca avem datele reale putem calcula usor. Daca programul reduce recidivismul cu sa zicem 50% inseamna ca vom reduce cheltuilile datorate recidivismului cu 50% samd). Daca avem cu 10% mai putine spitalizari putem lua in calcul o reducere a cheltuielilor cu 10%. 

Materialul devin evalabil prin actualizarea cu datele statistice privind Romania, cu noile cercetari si refacerea calculelor.

PLATFORMA

Noi principii, noi programe, noi atitudini – o baza în întregime noua pentru administratia natiunii.

Ca romani noi suntem mandri de atat de resursele noastre materiale cat si de bogata noastra mostenire spirituala. Suntem la confluenta dintre marile puteri politice dar suntem  si la confluenta dintre marile culturi. S-a spus ca noi suntem si Occident si Orient  o sinteza a marilor valori ale lumii si ca putem fi la confluenta dintre milenii placa turnata catre lumea de maine.
Dar exista oare semne reale de împlinire pentru visul nostru?  Incertitudinea economica, somajul, sanatatea precara se insinueaza tot mai mult. Suntem amenintati de poluare . Avand una din cele mai vechi culturi din lume, tara care a dat lumii cibernetica, avionul, insulina a carei creativitate face turul de onoare al saloanelor internationale de inventii se lupta astazi cu saracia.
In ciuda bunavointei lor liderii nostrii nu au cunostintele necesare pentru a rezolva aceste probleme. Acum în întreaga Romanie se simte ecoul unei chemari urgente  pentru noi principii, noi programe, noi atitudini – pentru o baza în întregime noua pentru administratia natiunii.

Votati Partidul Legii Naturale pentru pentru o politica lipsita de conflicte si o guvernare fara probleme

ALEGERILE SUNT MOMENTUL de a crea o guvernare mai  buna. Orice guvern demn de numele sau trebuie sa aibe abilitatea de a preveni aparitia problemelor. Altfel nu este un guvern ci un fotbal cu situatii si circumstante.

Un vot pentru vechile partide este un vot pentru conflict si esec. Partidul Legii Naturale ofera o abordare complet noua si constructiva a politicii. Votand Partidul Legii Naturale veti vota pentru o noua putere în viata natiunii – puterea evolutiva a Legii Naturale.

Partidul Legii Naturale plaseaza omul si fericirea sa în centrul politicii. Politica noastra va aduce suportul Legii Naturale întregii natiuni.. Viata va fi în armonie cu Legea Naturala si fiecare se va bucura de pace, prosperitate si progres.

Guvernarea de astazi este un esec, lipsita de orice solui eficiente pentru problemele presante cu care se confrunta natiunea. Majoritatea politicilor se bazeaza pe pe principiul ca succesul va veni din cheltuirea de cat mai multi bani pentru rezolvarea problemelor respective. Totusi o guvernarea reusita nu este o problema de bani; este o problema de cunoastere.

O noua cunoastere este necesara daca vrem ca urmatoarea guvernare sa fie mai reusita decat cea precedenta. Din nefericire nici unul din partidele existente, de dreapta sau de stanga nu au nimic nou sa ne ofere.

Partidul Legii Naturale ofera electoratului o noua cunoastere atat de imperios necesara – cunoasterea posibilitatii de a utiliza puterea infinita de organizare a Legii Naturale pentru a administra tara..
Legea Naturala este cel mai bun guvern.  Ea organizeaza enorma complexitate si diversitate a universului fara probleme. Galaxiile care se misca în spatiu, întreaga viata de pe Pamant, functionarea propriei noastre fiziologii, toate sunt guvernate de Legea Naturala. Utilizand puterea evolutiva a Legii Naturale noi putem preveni aparitia problemelor si putem crea o societate ideala.

GUVERNAREA FARA PROBLEME  Cel mai important principiu în politica este ca succesul guvernarii depinde de calitatea constiintei tuturor oamenilor din societate. Daca aceasta constiinta colectiva este plina de stress si incoerenta, asa cum este acum, guvernul este inevitabil confruntat cu probleme. Prima prioritate a Partidului Legii Naturale va fi de a crea o societate mai ordonata, mai relaxata si mai pozitiva. Aceasta va fi realizata stabilind grupuri permanente de experti care sa practice programele Meditatiei Transcendentale si MT Sidhi ale lui Maharishi, inclusiv tehnica zborului Yoghin.
Noi vom stabili un astfel de grup de 7000 de experti  în crearea coerentei într-un loc în Romania si grupuri mici pentru fiecare jumatate de milion de oameni. 42 de studii stiintifice au demonstrat ca astfel de grupuri vor reduce semnificativ stresul, reducînd astfel crima, accidentele si îmbolnavirile. Pe masura ce stessul si inertia scad economia si întreaga societate va începe automat sa functioneze mai eficient.

GUVERN DE UNIUNE NATIONALA Pe fondul acestei coerente crescute în societate, noi vom crea o administratie a tuturor partidelor în care cele mai bune minti ale tuturor partidelor politice si cei mai mari experti din fiecare domeniu vor contribuii la guvernarea  locala si nationala. Politicienii vor servii interesele tuturor partidelor si grupurilor  mai degraba decat sa fie proprii lor suporteri. Aceasta va  pune capat acelui principiu daunator al opozitiei în democratie conform caruia partidele din opozitie trebuie sa faca tot ce pot pentru esecul guvernarii.

ECONOMIE

Partidul Legii Naturale din Romania (PLN)  are în vedere o economie nationala înfloritoare în care nici un cetatean nu sufera din cauza somajului, recesiunii, inflatiei, sau orice alta problema economicas în care afacerile Romaniei sunt  competitive pe piata internationalas în care datoria nationala crescînda este redusa si eventual eliminatas si în care povara taxelor este semnificativ diminuata în întreaga societate, permitand fiecaruia sa se bucure de o mai mare prosperitate si un standard de viata mai bun.

Problema: O comunitate sanatoasa este cheia pentru forta interna si afirmarea inernationala a Romaniei.  Fara forta industriala si institutionala  Romania nu poate ramane competitiva pe piata internationala , nu poate sa-si satisfaca trebuintele interne, si nu poate juca un rol major pe plan mondial. Romania are nevoie de o economie puternica, dar economia noastra se confrunta cu probleme grave.

Deficitul balantei comerciale a fost de 2 6XX milioane USD in 2000. Datoria Romaniei este de 6XX0 mil USD. Numai dobanzile vor costa contribuabilii 7XX0 mil USD  in anul 2005.  Aceasta datorie submineaza vitalitatea natiunii noastre si ameninta stabilitatea ei economica pe termen lung.

O mare parte a romanilor nu au – în special cei cu venituri foarte mici au resurse limitate, nu au posibilitatea de a economisi, au siguranta scazuta a serviciului, si nici macar  posibilitatea de a utiliza serviciile medicale de urgenta. Ei nu pot avea o locuinta si nu-si pot satisface multe din nevoile vitale.  40 % din romani traiesc sub pragul saraciei si în luna rata somajului a crescut la. Multi romani sufera de foame si frig sau nu au un adapost. Pentru multi romani speranta unui trai decent este tot mai mica.

Problemele legate de sanatate au crescut devenind a treia mare cheltuiala  dupa……. Spirala acestor costuri  scad sansele investitiilor în alte domenii profitabile.

Pentru a ramane competitivi pe piata internationala afacerile din Romania au nevoie de muncitori cu o înalta calificare.. Totusi educatia în Romania se confrunta cu o serioasa criza.

Solutia: Cea mai puternica actiune fiscala pe care un guvern o poate realiza pentru a stimula economia si a procura o baza pe termen lung pentru cresterea economica este de a reduce semnificativ taxele.

Multe partide au promis reducerea taxelor dar au fost incapabile de a-si tine aceste promisiuni datorita profunzimii si complexitatii problemelor cu care au fost confruntate în domenii cum ar fi criminalitatea, cresterea ascendenta a costurilor de sanatate, etc. Partidul Legii Naturale din Romania, prin solutiile eficiente din punct de vedere al costului pe care le ofera pentru rezolvarea acestor probleme si ale altora similare, si prin programele sale pentru conservarea si eficenta energetica (vezi sectiunea Energie si Mediu), va economisii natiunii sute de miliarde de lei anual.

Aceste reduceri ale cheltuielilor guvernului va permite guvernului sa elimine deficitul bugetar si sa înceapa sa reduca datoria nationala, si în celasi timp sa scada semnificativ taxele pentru individ si industrie. Scaderea taxelor, la fel ca si ridicarea poverii costurilor excesive pentru sanatate pe care o suporta afacerile si industria tarii(vezi mai jos), va procura  baza financiara pentru pentru o crestere economica si o prosperitate sustinuta. Aceasta crestere economica va crea noi joburi si va elimina somajul.

Dezvoltand resursele umane, noi vom putea mai departe stimula cresterea economica si ridica standardul de viata. Partidul Legii Naturale din Romania va promova programe care vor ajuta pe toti   contribuabilii sa-si îmbunatateasca sanatatea, productivitatea , si satisfactia profesionala. Prin cresterea inteligentei, promovarea sanatatii, si reducerea, si reducand stresul profesional, aceste programe pot de aici dezvolta resursele umane, si creste succesul oricarei afaceri sau organizatii. Doar îmbunatatind sanatatea angajatului, aceste programe pot reduce dramatic costurile de sanatate, eliberand vaste resurse financiare pentru o mai mare productuvitate si profit. Patidul Legii Naturale va sustine reducerea taxelor pentru corporatiile care vor introduce aceste programe validate stiintific pentru reducerea stresului si abuzului de substante toxice si de îmbunatatire a sanatatii salariatului si a productivitatii.

Pe masura ce productivitate acreste, noi anticipam conditii de munca mai bune, salarii ridicate, ore de munca reduse, si o saptamana mai scurta de munca. Un standard de viata mai ridicat trebuie sa fie dividentul unei economii mai puternice, astfel încat fiecare sa se bucure (reaps) de beneficiile muncii sale.

Majoritatea analistilor sunt constienti de felul în care afacerile sunt influentate de factorii macroeconomici cum ar fi inflatia, somajul, ciclii economici, si ameninsarea conflictelor internationale. putini analisti, totusi, sunt constienti de felul în care afacerile pot acum schimba aceste tendinte într-o directie pozitiva pentru beneficiul organizatiei si al întregii societati. Partidul Legii Naturale din Romania sustine programe care s-a demonstrat ca reduc stresul social si conflictul, si de aici procurand  un mediu mai stabil si mai pozitiv pentru crestere economica si prosperitate. De exemplu, practica de grup a programului de MT Sidhi de catre aproximativ 500 de experti (radacina patrata din 1% din populatia Romaniei) s-a dovedit ca poate produce o reducere semnificativa a ratei inflatiei si somajului, si în acelasi timp o îmbunatatire a altor indicatori economici. (vezi studiul de mai jos)

Cele mai pretioase resurse sub-utilizate ale Romaniei sunt resursele ei umane – potentialul cretor nelimitat a peste 23 de milioane de oameni. Ultimile cercetari arata ca noi putem utiliza mult mai mult din acest potential printr-o aducatie corespunzatoare – prin programe educationale care actualizeaza direct întreaga inteligenta si creativitate a mintii. Prin eficientele lui programe educationale, cursurile profesionale, si National Aprenticeship Program (vezi sectiunea educatie) Partidul Legii Naturale din Romania va maximiza creativitatea nationala si productivitatea – cheia de bolta pentru restaurarea prosperitatii si competitivitatii Romaniei în familia natiunilor.

Cercetare: Un studiu de cinci ani asupra statisticilor în asigurarea sanatatii a urmarit 2000 de persoane practicand  unul din programele de prevenire propuse de Partidul Legii Naturale din Romania- programul Meditatiei Transcendentale – a constatat ca vizita lor la doctor si spitalizarea era mai mica de jumatate fata de cea a grupurilor de control comparabile ca varsta, sex, si profesie. Imbunatatiri au fost observate în fiecare categorie majora de boli, incluzand 87% scaderi în îmbolnavirile cardiovasculare (Psychosomatic Medicine, 49, 1987, 493). Alte aplicatii ale acestei tehnologii în mediul de afaceri include cresterea productivitatii(Midwest Business Administration Association, Special Topics Division, 1990),  imbunatatirea performantei profesionale si a satisfactiei profesionale, reducerea absenteismului, si imbunatatirea relatiilor cu colegii si superiorii. (Academy of Mnagement Journal, 17, 1974, 362)

Un studiu recent a descoperit o reducere considerabila a Indicelui saraciei a lui Okun – definit ca o suna a ratei inflatiei si somajului – din momentul implementarii programelor de crearea coerentei la nivel national propuse de Partidul Legii Naturale din Romania (American Statistical Association, Business and Economical Statistics Section, 1987, 799; 1988, 491, 565). Un studiu anterior a consemnat cresterea stocurilor pietei împreuna cu îmbunatatirea calitatii vietii în ansamblul ei. (Journal of Conflict Resolution, 32, 1988, 776.)

Analiza costurilor: În fiecare zi în Romania sunt raportate 5XXX0 de absente la locurile de munca, care costa aproximativ 10X milioane USD anual prin scaderea productivitatii. Odata cu larga raspandire a implementarii programului propus de Partidul Legii Naturale din Romania, noi putem anticipa o reducere a abseteismului mai mare de 80%- 90% care va economisi aproximativ 90 milioane USD anual.

Afacerile romanesti cheltuiesc aproximativ 1XX miliarde lei pe an cu costurile de sanatate. Cercetarile de mai sus arata ca aceste costuri pot fi reduse cu aproximativ 50 % – 70%, economisind pentru afaceri 50 miliarde anual.
În plus noi prevedem o scadere a somajului cu 1% pe an ca rezultat al programelor nationale de crearea coerentei. Un astfel de declin al somajului va economisi pentru guvern 3XX miliarde de lei în primul an, 6X0 miliarde de lei în al doilea, 12X0 miliarde de lei în al treilea din scaderea somajului, si cresterea impozitului pe venit.

Beneficiul total în lei al economiei romanesti dupa cinci ani de implementare a programelor combinate propuse de Partidul Legii Naturale din Romania pentru sanatate, reducerea criminalitatii, reabilitare, etc incluzand atat economisaii ale cheltuielilor cat si cresterea veniturilor, este de aproximativ 10X milioane USD, din care aproximativ 50 apartin guvernului. Aceste totaluri includ peste 1X milioane USD  în reducerea costurilor cu sanatatea, 1X milioane lei ecomonii la cheltuielile guvernului, 10 milioane în închisori, costuri judiciare, 10 milioane în reducerea daunelor aduse proprietatii privatesi costuri legate de delicventa, mai mult de 14  milioane de dolari rezultand din scaderea somajului, 16X milioane în economisirea energiei la nivel national. 15 milioane în costurile legate de aparare, si 8X milioane si 1X milioane din reducerea taxelor pe venit si pierderi ale castigurilor datorate analfabetismului si respectiv absenta aptitudinilor profesionale. (Pentru justificarea sumelor vezi sectiunile revelante ale platformei.)

Aceste economii sunt mai mult decat suficiente pentru a echilibra bugetul si reduce semnificativ taxele atat  pentru individ cat si pentru economie.

SANATATE

PARTIDUL LEGII NATURALE DIN ROMANIA prevede o societate lipsita de boli, în care fiecare roman sa se bucure de  o viata îndelungata în perfecta sanatate. Aducand viata în acord cu legea naturala , programele de sanatate orientate spre preventie propuse de Partidul Legii Naturale din Romania vor elimina boala si vor cultiva o sanatate si vitalitate ideala pentru fiecare. Pe masura ce sanatatea natiunii noastre se îmbunatateste imensa povara a costurilor legate de sanatate poate fi eliminata, eliberand resuesele natiunii noastre pentru un mai mare progres si prosperitate.

Problema: Daca Romania va fi sa continue ca o natiune puternica si suverana romanii trebuie sa fie puternici si echilibrati din punct de vedere fizic si mintal. Totusi un mare numar de romani sufera de o sanatate precara. Peste 3XX 000 de romani au hipertensiune, 500XX sunt afectati de boli de inima, si 33 XX0 de milioane sufera de bili cronice; 20 XX0 de noi cazuri de cancer vor fi depistae anul acesta, 6 000 vor muri de AIDS, aproape 400 000 vor muri de boli legate de fumat, si 9XX 000 vor avea probleme de sanatate legate de consumul de alcool. In plus este estimat ca 3 de milioane de romani sufera de dezordini comportamentale, emotionale si cognitive.

În 1992, costurile cu îngrijirea sanatatii în Romania vor totaliza X miliarde doilari. Aceasta cheltuiala enorma creste cu 15% – 20% pe an, în timp ce calitatea sanatatii la nivel national este în scadere în mai multe aspecte. Bolile legate de stress costa economia nationala 2 miliarde în fiecare an

Imensul  cost al sanatatii escaladeaza dramatic costul asigurarii de sanatate.  Ca rezultat,  cel putin 35 % din cetatenii Romaniei  sunt neacoperiti corespunzator sau nu au asigurare de sanatate. Companiile cheltuiesc pentru sanatate pana la 39 % din profitul lor net . Cu cresterea costurilor de sanatate prevazuta multze din aceste companii nu vor fi capabile sa sa supravietuiasca pana la sfarsitul deceniului.

Guvernul subventioneaza  influente nesanatoase  asupra natiuni. De exemplu, chiar daca tutunul se stie ca este cauza a 10XX de morti pe an (incluzand 3 XX0 provenite de la fumatul pasiv), guvernul  prevede  taxe favorabile pentru industria de tutun, care la randul ei cheltuieste 3,X bilioane pe reclama; apoi guvernul plateste politele de ajutor medical si de îngrijire  pentru tratarea bolilor respiratorii rezultate.

Practica medicala curenta nu are nici o strategie preventiva eficienta, facand prea putin pentru întari sistemul imunitar sau a elimina dezechilibrul care sunt cauzele primare ale îmbolnavirii, O noua abordare pentru a crea sanatatea natiunii este o necesitate vitala.

Solutia:  Partidul Legii Naturale din Romania ofera o solutie pentru criza îngrijirii sanatatii care este comprehensiva, pe termen lung, eficienta ca pret, si validata stiintific. Aceasta sustine strategii de sanatate care se concentzreaza pe preventie si întaresc sanatatea generala a natiunii.  Aceste programe  includ educarea sanatatii orientata spre preventie si terapii orientate pe preventie care au fost validate de cercetari extensive ca metode eficiente pentru crearea unor cetateni mai sanatosi si reducerea costurilor de sanatate la mai mult de jumatate.

Aceste programe de preventie incorporeaza cele mai noi cunostinte despre nutritie, exercitii,securitate ocupationala, si managementul stresului, si la fel de bine utilizarea medicamentelor naturale si  a modalitatilor de tratament medical alternativ, incluzand Maharishi Ayur-ved- cel mai vechi si mai comprehensiv sistem de îngrijire naturala a sanatatii. S-a dovedit ca aceste programe de preventie reduc semnificativ nevoia de tratament medical conventional înzestrand indivizii cu abilitatea de a avea mai bine grija de propria lor sanatate.

Platforma pentru îngrijirea sanatatii a Partidului Legii Naturale  are doua aspecte. Primul este introducerea preventiei pentru a reduce cererea de asistenta medicala prin întarirea sanatatii natiunii, reducand nevoia de tratament medical cu 50% -70%. Al doilea aspect este de a  îmbunatati eficacitatea îngrijirii sanatatii.

Partidul Legii Naturale din Romania va introduce un sistem de sanatate nou, subventionat la nivel national, revitalizat pentru familiile cu venit mic. Acest program, care va înlocuii programul medical ineficient , va asigura o îngrijire a sanatatii de înalta calitate pentru 23 de milioane de romani care nu-si pot permite costul ridicat al al asigurarii medicale particulare.

Acest program va fi finantat în parte de economiile facute prin programele de preventie. Aceasta va include un curs de strategii eficiente de preventie pentru fiecare persoana subscrisa. Prin acest sistem national de îngrijire a sanatatii care include preventia, Partidul Legii Naturale din Romania este singurul partid politic care poate promite “sanatate pentru toti” la costuri net mai reduse pentru natiune.

Familiile cu venit mediu sau mare pot de asemenea subscrie la acest program national la o foarte atractiva structura a contributiei posibila prin economiile semnificative realizate prin preventie.  Oferind eligibilitate universala pentru acest program va procura o suventie financiara puternica pentru cei care ofera asistenta privata si asigurare pentru ca ei sa includa preventia în programele lor, rezultand într-o mai buna sanatate pentru natiune si o reducere a costurilor de sanatate.

Noi anticipam ca în doi pana la trei ani, sectorul privat va deveni prioncipalul furnizor al asigurarii sanatatii cu accentul pe preventie si promovarea sanbatatii.

Cercetari: Cercetari stiintifice extinse  asupra programelor orientate spre preventie propuse de Partidul Legii Naturale din Romania  au gasit reduceri semnificative la toate categoriile de boli majore. Un studiu de cinci ani facut pe un esantion de 2000 de persoane din Statele Unite  care au practicat unul din programele de preventie propuse de Partidul Legii Naturale din Romania, programul Meditatiei Transcendentale, a gasit 56% mai putine spitalizari si vizite la doctor decat norma nationala si 74% mai putine spitalizari si vizite la doctor fentru subiectii peste varsta de patruzeci de ani.

Aceste reduceri includ 87% mai putine spitalizari pentru boli de inima (Psychosomatix Medicine,49, 1987, 493). Bolile de inima sunt ucigasul numarul unu al natiunii, responsabile de apoape jumatate din numarul de decese la nivel national în fiecare an. Mai mult, toti factorii de risc major pentru bolile de inima – hipertensiunea, nivelele crescute ale colesterolului, si fumatul – s-a gasit ca sunt reduse dramatic de aceste programe. De exemplu, aplicarea acestor programe la o comunitate minorotara cu un risc ridicat a avut ca rezultat o reducere cu 50 % a factorului de risc pentru bolile de inima si fumat. (Personality, Tensiunea sanguina crescuta si Hipertensiunea esentiala, Washington D.C. Hemisphere Publishing, 1992, 291-316); Journal of Human Stress, 5(24), 1979; International Journal of Adictions, 26, 1991, 293.

Cancerul este cel de al doilea ucigas al natiunii. Cercetarile arata ca indivizii care care participa la acelasi program de preventie au cu 55% mai putine spitalizari pentru cancer.(Psychosomatic Medicine, 49, 1987, 493). În plus, cercetarile de laborator sugereaza metode promitatoare pentru întarirea sistemului nervos si tratamentul cancerului prin metode naturale fara efecte secundare daunatoare.(European Journal of Pharmacology, 183, 1990, 193); Pharmacology, Biochemistry, and Behaviour, 1990, 35;  Biochemical Archives).

Cercetari medicale recente arata ca un factor cauzal important în 80% din toate bolile majore, inclusiv cancerul, bolile de inima si boala Alzeimer, sunt agenti biochimici numiti radicali liberi. Programele de preventie Maharishi Ayur -Ved au fost descoperiti ca fiind foarte eficienti în neutralizarea efectelor distrugatoare ale radicalilor liberi si întaresc sistemul natural de aparare împotriva acestor factori (Indian Journal of Clinical Practice, 1,1991, 23).

Un studiu de opt ani care a utilizat statisticile asigurarilor de sanatate de la Blue Cross Bue Shielda descoperit ca 400 de indivizi care practicau regulat programele de preventie Maharishi Ayut Ved au cu 83% mai putine spitalizari decat norma,  si la fel de bine reduceri marcante ale spitalizarilor si vizitelor la doctor pentru toate categoriile de boli(Journal of Iowa Academi of Science, 95(1) 1988, A56).
O analiza metastatistica a 146 de studii de cercetare publicate separat a gasit  ca programul de stress management sustinut de Partisul Legii Naturale (Meditatia Transcendentala) a fost cea mai eficienta tehnica tehnica studiata pentru reducerea anxietatii (Journal of Clinical Psychology, 45, 1989, 957). O a doua metaanaliza publicata a constatat ca acest program a fost cel eficient din cele studiate pentru optimizarea sanatatii mentale (Journal of Social Behavior and Personality, 6, 1991, 189).

Cercetari asupra îmbatranirii si longevitatii indica faptul ca programele de sanatate propuse de  Partidul Legii Naturale din Romania încetinesc procesul îmbatranirii biologice asa cum a fost relevat de masuratori fiziologice, biochimice si psihologice. Mai mult, studiile au aratat ca participantii mai în varsata au demonstrat  claritate mentala îmbunatatita, tensiune snaguina redusa, si o crestere a longevitatii. (International Jurnal of Neuroscience, 16, 1982, 53s Journal of Personality and social Psychology, 57, 1989, 950s Journal of Behavioral Medicine, in press)

Cel putin 24 de studii au fost efectuate asupra programelor de preventie sustinute de Partidul Legii Naturale din Romania asupra abuzului de substante. Ele au raportat în comun scaderea semnificativa a utilizarii de alcool, tatigari, si o gama larga de droguri neprescrise (International Journal of Adictions, 26, 1991, 293).

Analiza avantajelor costurilor.  Cercetarile sugereaza ca implementarea programelor propuse de Partidul Legii Naturale din Romania poate reduce la jumatate costurile de sanatate, economisind  aproximativ X miliarde de dolari anual. Aproximativ 1X de miliarde din aceste economii apartin programelor de sanatate, si pot fi utilizate pentru a extinde acoperirea îngrijirii sanatatii de înalta caltate pentru toti cetatenii americanicare sunt în mod obisnuit lipsiti de asigurarew medicala(vezi mai sus).

Educatie

PARTIDUL LEGII NATURALE DIN ROMANIA  sustine ca solutiala toate problemele nostre nationale sta într-o educatie corespunzatoare. Cea mai mare resursa a Romaniei este creativitatea nelimitata a celor 23 de milioane de cetateni ai sai. Noi oferim cunostintele si programele educationale validate stiintific pentru actualizarea potentialului creator al fiecarui student. Aceste programe educationale vor produce cetateni deplin dezvoltati care sunt capabili de împlinirea celor mai înalte aspiratii ale lor si de a-si aduce în acelasi timp o contributie maxima la progresul societatii în ansamblul sau. Numai prion aceste solutii educationale ne putem astepta sa eliminam problemele cele mai urgenrte ale natiunii noastre si sa recastigam competitivitatea în familia natiunilor.

Problema.  Existenta Romaniei ca o demna si suverana depinde de abilitatea noastra de a actualiza întregul potential creator al fiecarui cetatean, si în acelasi timp de a furniza cunoasterea si stapanirea talentelor tehnice necesare dezvoltarii în societatea noastra moderna.  Procesul învatarii într-un sistem educational care actualizeaza acest potential la studenti trebuie sa fie un proces de crestere spontana avand ca rezultat o mare satisfactie personala si o dezvoltare holistica. Totusi în 1990 exista înca o serioasa subdezvoltare a potentialului studentilor nostrii, si educatia este larg perceputa ca dificila si nerasplatita.. Ca o consecinta, mai mult de unu din patru studenti renunta la studiile superioare.

Conform unei estimari recente a Departamentului Educatiei 300XXX de romani nu pot citi sau scrie de loc, 200XXX nu pot citi  sau scrie peste al patrulea nivel, si 700XX sunt la limita analfabetismului. Teste la nivel national în 1990 au aratat ca alte 150XX milioane nu pot citi macar o simpla scrisoare. Ca un rezultat multi absolventi de liceu nu sunt pregatiti sa se angajeze. Stapanirea incompleta a îndemanarilor fundamentale devine chiar mai critica pe masura ce ne deplasam spre secolul 21, în care profesiile vor cere chiar abilitati mai mari la matematicii, limbajului si inteligentei.

Romania ramane în urma în cursa cunoasterii. Noi ne confruntam cu o criza serioasa în matematici si stiinte: elevii nostrii înregistreaza scoruri mici în comparatie cu natiunile industrializate. Scorul din 1991 la Testul de Aptitudini  (SAT) a înregistrat o scadere record. Incompetenta profesionala slabeste serios competitivitatea romaneasca: unul din patru tineri care intra pe piata romaneasca a muncii este un elev care a renuntat la scoala, în comparatie cu Japonia, unde 96% din cei care aplica pentru o slujba au diplome de liceu. Acest declin al standardelor slabeste abilitatea studentului de a-si construii o viata sociala profitabila si responsabila.

Abuzul de droguri continua sa submineze studentii tarii noastre si sa si sa jefuiasca de fericire si respectul lor de sine. Un sondaj din 1999 a constatat ca X % din copii de scoala au utilizat un drog interzis altul decat alcool si marijuana înainte de absolvirea liceului. În plus , se estimeaza ca unul din zece elevi de liceu romani are o serioasa problema cu bautura.

Probabil o mult mai mare îngrijorare o provoaca faptul ca mai mult de 1X  elevi poarta cu ei la scoala o arma. Numai în 1997 5XX crime violente au avut loc în si în jurul scolilor publice, si ranile provocate de împuscaturi au devenit a doua cauza de deces printre elevii de liceu.

Pentru profesori, posibilitatea de îmbunatatire a situatiei este mica. Salariile mici si statut defavorizat al profesorilor contribuie la esecul scolilor noastre de a atrage si pastra cei mai motivati si talentati profesori.

Toate aceste declinuri în calitatea educatiei vin în ciuda faptului ca bugetul pentru educatie în ultimii patru ani a crescut dramatic.

Solutia: Partidul Legii Naturale din Romania sustine ca educatia trebuie sa dezvolte întregul potential mintal. Partidul nostru promoveaza programe educationale care sporesc în mod direct inteligenta, creativitatea, rationamentul moral si starile superioare de constiinta pentru fiecare student.

Cauza bazala a problemelor larg raspandite care confrunta educatia astazi este ca cel mai fundamental element în educatie – constiinta – lipseste. Modalitatile educationale existente nu furnizeaza nici un fel de cunoastere a constiintei si nici un fel de de tehnologii validate stiintific pentru dezvoltarea constiintei. Partidul Legii Naturale din Romania sustine implementarea  programelor educationale validate stiintific care sporesc inteligenta si promoveaza sanatatea mintala si fizica si starea de bine. Acestea includ programe complete în nutritie, sanatatea preventiva si masuri sigure, si programul Meditatiei Transcendentale.

Abordare comprehensiva a educatiei propusa de Partidul Legii Naturale din Romania combina (1) cele mai avansate si reusite inovatii în dezvoltarea programelor, incluzînd cele mai recente cunostinte stiintifice ale legilor naturii, cu (2) programe validate stiintific pentru dezvoltarea întregului potential al constiintei.

Aceasta abordare integrata a cunoasterii si experientei cultiva o intima familiaritate cu legile naturii, si ridica viata la a fi traita în armonie cu legea naturala. Aceasta combina cea mai avansata cunoastere intelectuala a legilor naturii cu o abilitate mereu crescuta de a aplica legea naturala în viata zilnica – adica de a-si însusi avantajul legilor naturii pentru a-si împlini dorintele în maniera care sustine cel mai mult viata si care este cea mai lipsita de efort .  O astfel de educatie cultiva cetateni cu adevarat planetari, care stiu cum sa-si sustina propriile lor interese în timp ce promoveaza simultan interesele societatii în ansamblul ei.

Numai prin educatia care promoveaza cetatenia ideala noi putem opri aparent ireversibilul val de infractiuni si faradelegi care ne afecteaza natiunea.

Partidul Legii Naturale din Romania  poate pune punct eroziunii crescute a scolilor si colegiilor natiunii prin educatia care este direct relevanta pentru propria viata a elevului – educatia care actualizeaza întregul potential al studentului si dezvolta capacitatea de a utiliza spontan legea naturala în viata zilnica.

Cea mai prost utilizata resursa nationala este fiziologia creierului uman a peste 23 de milioane de cetateni ai nostrii. Cercetarile au aratat ca cu actualul nostru sistem educational, inteligenta îngheata în adolescenta, si noi utilizam cel mult 5%-10% din potentialul nostru mintal. Partidul Legii Naturale din Romania promoveaza programe educationale care dezvolta inteligenta si creativitatea dealungul întregii vieti.

În plus fata de aceste programe, Partidul Legii Naturale din Romania sustine urmatoarele initiative, care vor ajuta la crearea unui sistem educational ideal pentru Romania:
· Finantarea integrala a programului Head Start, pentru a da tuturor copiilor eligibili ocazia de a excela la virsta timpurie.
· Furnizarea unui suport pentru fiecare elev care vrea sa mearga la colegiu. Taxele guvernamentale sa poata fi platite dupa absolvire, fie prin deduceri mandatate din salarii sau serviciu comunitar.
· Reduceri de impozite pentru parinti pentru a-si tine copii în scoala pana la varsta de 21 de ani.
· Stabilirea de standarde nationale pentru fiecare  domeniu major în liceu.
· Marirea anului scolar si cresterea numarului de subiecte cerute în liceu, asa cum este recomandat de  Comisia Nationala pentru Excelenta în Educatie.
· Formarea unei comisii nationale de educatie multiculturala.
· Stabilirea de legaturi cu organizatiile de profesori, scoli, si grupuri de interese comunitare pentru a dezuvolta politicile si programele care actualizeaza statutul si abilitatile profesorilor.
· Adaugarea ajutorului pe calculator la National Literacy act din 1991, pentru a furniza studii si a ajuta la implementarea instruirii asistate de calculator în programele de educatie.
· Stabilirea unor scoli model, unde dezvoltarea inovativa a programelor si noile tehnologii educationale pot fi introduse si cercetate sistematic pentru o posibila implementare în întreg sistemul de învatamant.
· Cresterea valorii nutritive a alimentatiei scolare.
· Stabilirea unor centre comunitare de cunoastere în care parintii sa poata primi cele mai noi cunostinte despre sanatate si nutritie pentru copii lor.
· Crearea unui Program National care sa aduca împreuna lideri din domeniul afacerilor, economiei, si educatiei pentru a dezvolta un sistem care ofera cursuri în îndemanari valoroase pentru elevi care nu sunt limitati la colegiu.

Majoritatea programelor educationale oferite de Partidul Legii Naturale din Romania  au fost aplicate cu succes în diverse institutii de educatie din întreaga lume. În Statele Unite institutii model incorporand aceste programe incluzand Maharishi International University si laboratorul scolar premiat care merge de la prescolari pana la al 12-lea grad. În plus fata de puternicul program academic, elevii de la aceste institutii primesc o viziune integrala a tuturor aspectelor vietii prin studiul legilor naturii care structureaza si sustin cresterea si progresul în întreaga natura, inclusiv viata umana. Aceasta dezvolta constiinta studentilor ca viata este mai mult decat se vede la suprafata, încurajand curiozitatea lor cu privire la legile naturii. Programe din Mahrishi Ayur Ved – un sistem natural de îngrijire a sanatatii care promoveaza echilibrul în minte, corp si comportament – sunt utilizate pentru a îmbunatatii învatarea si a întari sanatatea mintii si corpului, de a reduce anxietatea.

Rezultatul este o îmbunatatire demonstrabila  finalitatilor educationale, cum ar fi cresterea inteligentei, creativitatii, motivatiei, performantei academice, rationamentului moral, si nivelului de constiinta, si o mai buna calitate a vietii printre elevi, studenti si absolventi. Astfel de rezultate în sistemul educational al natiunii sunt esentiale daca Romania vrea sa fie competitiva si sa se bucure de un rol de lider în familia natiunilor lumii.

Cercetare:  Programele educationalke sugerate de Partidul Legii Naturale din Romania ofera o solutie reala si permanenta la problemele natiunii noastre. Aceste programe pot împlini promisiunea educatiei si actualiza întregul potential al tuturor studentilor.

Pentru decade, IQ a fost considerat static, o valoare masurabila care ramanea aceiasi dupa o anumita varsta. Exista acum evidenta ca IQ  poate fi crescut semnificativ prin programele educationale sustinute de Partidul Legii Naturale din Romania (Educational Technology, 19, 1979,7; Personality and Individual Differences, 12, 1991, 1105; College Student journal, 15, 1981, 140; Perceptual and Motor Skils, 62, 1986, 731).

Prin aceleasi programe , s-a observat o crestere a capacitatii de învatare , o îmbunatatire a memoriei, si o ordonare crescuta a functionarii creierului (Memory and Cognition, 10, 1982, 205; International Journal of Neuroscience, 14, 1981, 147; Psychosomatic Medicine, 46(3), 1984, 267). În plus stresul si anxietatea examenelor sunt reduse (Journal of  Clinical Psychology, 45, 1989, 975), si dezvoltarea eului, motivatia si rationamentul moral sunt stimulate (Journal of Social Behaviour and Personality, 6, 1991, 189; Journal of Moral Education, 12, 1983, 166). Similar, aplicarea acestor programe la o agentie sociala pentru tineri a descoperit îmbunatatiri semnificative ale inteligentei analitice, conceptiei despre sine, si performanta scolara generala.

Cercetarile confirma de asemeni ca exista o îmbunatatire marcanta a sanatatii elevilor, si o reducere a abuzului de droguri, utilizarii alcoolului si tigarilor prin programele propuse de Partidul Legii Naturale din Romania (International Journal of Adictions, 12, 1977, 729; Buletin on Narcotics, 40, 1988, 50; Journal of Adictions 14, 1981, 147; 26, 1991, 293; American Journal of Psychiatry, 131, 1974, 60).

Studii asupra acestor programe au aratat de asemenea o crestere semnificativa a auto-actualizarii -  referinduse  la realizarea a mai mult din potentialul intern , exprimat în integrarea si stabilitatea personalitatii, respect de sine, maturitate emotionala, capacitatea de relatii interpersonale calde, si raspunsuri adaptate la provocari (Jurnal of  Social Behavior and Personality, 6, 1991; Higher Stages of Human Developement: Perspective asupra Cresterii Adulte, 1990, 286-341; Perceptual and Motor Skills 62, 1986, 731; si si cresterea independentei campului – dezvoltarea unei întelegeri largi în acelasi timp cu abilitatea de a ne concentra (Perception and Motor Skills, 39, 1974, 1031; 59, 1984, 999; 62, 1986, 731;65, 1987, 613).

O serie de studii recente a descoperit o corelatie între nutritie si performanta academica (Personality and Individual Diferences, 4, 1991, 343 &361). Aceste studii au descoperit ca în mai mult de 100 de scoli din Bucuresti, a existat un castig de 16% în performantele academice rezultat din îmbunatatirea nutritiei. Studiul sugereaza ca multi elevi sunt confruntati cu o malnutritia, prea usoara pentru semne clinice, dar care fara îndoiala le afecteaza inteligenta si performanta academica. Acest inconvenient poate fi corectat prin nutritie corespunzatoare.

Aceste descoperiri furnizeaza un suport pentru concluzia ca programele educationale validate stiintific propuse de Partidul Legii Naturale din Romania pot solutiona problemele continue si crescande ale unui respect de sine scazut, a unei performante academice slabe, si a unui comportament antisocial la elevi, în acelasi timp cu îmbunataptirea moralei si scaderea anxietati educatorilor natiunii.

Analiza beneficiilor costurilor:  Conform estimarilor oficiale, analfabetismul singur costa economia nationala aproximativ 4 miliarde de dolari anual în scaderea bunastarii,  incompetenta profesionala, delicte, vandalism, impozite pierdute, si programe de remediere. Mai mult cei care sunt lipsiti de instructia de baza necesita cheltuieli aditionale anuale de 7 miliade anual, conform MIP. Acest potential uman irosit si aceste resurse pierdute pot fi recuperate prin programele propuse de Partidul Legii Naturale din Romania.

Introducerea programlor propuse de Partidul Legii Naturale din Romania in toate scolile si colegiile ar costa aproape 250 milioane de dolari. Asa cum a fost verificat de cercetari în domeniul educatiei si confirmat de mii de studenti din Romania, aceasta investitie modesta va elimina cele mai seriase probleme educationale ale natiunii.

Nici un program educational nu va avea un impact atat de vast si de benefic cum este cel propus de Partidul Legii Naturale din Romania. Aceste programe nu  numai ca vor rezolva problemele educatiei, ele vor rezolva problemele natiunii  prin dezvoltarea celei mai semnificative resurse latente – mintile tinerilor nostrii.

Delicventa si reabilitare

PARTIDUL LEGII NATURALE DIN ROMANIA prevede o Romanie eliberata de delicventa, o natiune în care toti cetatenii traiesc în deplin acord atat cu legea naturala cat si cu legea nationala. Noi prevedem o societate  în care oamenii nu vor mai produce suferinta pentru ei însisi sau pentru societate; în care criminalitatea de orice fel: crima violenta, delicventa , crima stradala, coruptia, delictul gulerelor albe, crima organizata si abuzul de droguri – au fost eliminate; în care oamenii se misca liberi pe strada fara teama; în care romanii traiesc si muncesc în armonie unul cu celalalt pentru împlinirea dorintelor lor si binele natiunii. O astrfel de natiune este posibila prin programele propuse de Partidul Legii Naturale din Romania.

Problema: Nimic nu a fost eficient pentru a opri cresterea criminalitatii. Anul trecut în ciuda vastelor resurse financiare si eforturi cheltuite pe prevenirea criminalitatii, sunt 3X milioane de delicte în America, afectand 2X% din caminele noastre si costand natiunea 16X miliarde de dolari.

Sunt peste 300XXX de detinuti în închisorile din Romania si în alte institutii corectionale. Dintre toate tarile lumii Romania are cel mai mare procentaj al populatiei sale în închisori cu standarde de detentie reduse.
Cercetarile au aratat ca abordarile existente în domeniul reabilitarii sunt ineficiente. Intr-adevar multe autoritati considera ca încarcerarea contribuie la sporirea criminalitatii deoarece mediul brutal din închisori întareste tendintele criminale. Ca o consecinta mai mult de 63% din totalul prizonierilor comit noi delicte si sunt arestati în decursul a trei ani de la eliberare.

Romania cheltuieste X de milioane de dolari în costuri judiciare. Sistemul juridic este sub o constanta presiune.Tribunalele, fortele politienesti, si închisorile sunt suprasolicitate si inadecvate pentru a face fata nivelului ridicat al criminalitatii. Raspunsul traditional la aceasta problema – impunand pedepse aspre, extinzand fortele politienesti, actualizarea procedurilor de detectie a crimei, creand mai multi judecatori si construind mai multe închisori – au fost considerate ca ineficiente în prevenirea criminalitatii.

Victimele sufera pierderi economice substantiale si suferinete nespuse din cauza criminalitatii: costul total pe care îl platesc victimele în fiecare an depaseste 1XX miliarde.  Este o nevoie urgenta pentru abordari comprehensive, validate stiintific pentru a preveni crima si a îi reabilita pe delicventi.

Solutia: PLN va rezolva problema delcventei prin patru abordari foarte eficiente.
Educatie – Tendintele infractionale apar odata cu incapacitatea cuiva de a-si împlinii dorintele într-o maniera legala si care sutine viata. Prin educatia care dezvolta întrga creativitate si inteligenta persoanei si ridicand viata pentru a fi în acord cu legea naturala si legea nationala, PLN poate elimina cauza însasi a delicventei.

De asemenea, prin promovarea programelor educationale care sunt direct relevante pentru propria viata a studentului, PLN poate preveni drop-out scolara care este foarte probabil sa fie implicata în delivensa din interiorul oraselor si în abuzul de droguri.

Revitalizarea urbana - Ariile noastre urbane, degadate si supraaglomerate contribuie la cresterea criminalitatii. Orice program de reducerea criminalitatii trebuie sa includa un plan comprehensiv de  de revitalizare a ariilor urbane (vezi sectiunea Revitalizarea Centrelor Urbane)
Reducerea stresului social – Criminalitatea poate fi de asemenea redusa semnificativ prin prin programe de prevenire a acumularilor de stress în societate. In studii care implica mai mult de 160 de orase din Romania, s-a demonstrat ca odata cu introducerea tehnicii Meditatiei Transcendentale pana la 1 % din întreaga populatie (sau chiar mai putin practicand un program mai avansat – TM Sidhi), rata criminalitatii, rata accidentelor, si alti indicatori ai stresului social scad dramatic, si tendintele pozitive se fac simtite în întraga societate. Prin dizolvarea stresului acumulat în constiinta colectiva a societatii – si în special a mediilor urbane congestionate – PLN poate opri valul de infractiuni si faradelegi.

Reabilitarea delicventilor - PLN sustine introducerea în sistemul corectional al Romaniei a oricarui program de reabilitare a carui eficacitate în reducerea recidivismului a fost demonstrata de studii stiintifice. Cel mai eficient, mai putin costisitor si mai validat din punct de vedere stiintific program pentru  reabilitarea prozonierilor este tehnica MT. Cercetari asupra acestui program la închisorile de securitate maxima a descoperit o reducere dramatica a reatelor stresului, violentei, si recidivismului printre prizonierii participanti. Merita subliniat ca PLN este singurul partid politic care poate reduce semnificativ criminalitatea. Prin programe de preventie de o unica eficienta pe care acesta le sustine, PLN va economisi pentru natiune miliarde de dolari din costurile judiciare, costurile închisorilor, daune ale avutului privat, si personal juridic. Aceste programe vor preveni deasemeni si o imensa suferinta în vietile a milioane de romani care sunt victime ale criminalitatii de orice fel în fiecare an. pretioasele resurse umane si financiare ale natiunii pot fi redirectate pentru promovarea prosperitatii si progresului tarii ca întreg.

Cercetare: Tehnica MT a fost utilizata cu succes ca program de reabilitare în diverse state, inclusiv California, Massacchusetts, si Vermont. Studiile au aratat ca tehnica MT este mai eficienta în promovarea evolutiei personale a prizonierilor si în reducerea recidivismului decat alte programe de reabilitare a prizonierilor, (Journal of Criminal Justice, 15, 1987, 211; International Journal of Comparative and Applied Criminal Justice, 11, 1987,111; Disertation Abstracts International, 43, 1982, 539b).

Natiunea africana a Senegalului a facut o demonstratie dramatica a eficientei acestei strategii de reabilitare. In 1987-88, la peste 11000 de prizonieri din închisori senegaleze si 900 de ofiteri ai închisorilor au fost instruiti în tehnica MT. Ca rezultat al acestor programe, recidivismul a scazut dramatic de la 90% la mai putin de 8%, populatia închisorilor s-a înjumatatit, violenta în închisori a disparut efectiv, consultatiile medicale în interiorul închisorilor au scazut cu peste 70%, si mai multe închisori au fost închise în timp ce multe altele au lucrat sub capacitatea lor.

Analiza beneficilor costurilor: Urmatoarele exemple ilustreaza potentialul de economisire ce se poate realiza prin implementarea doar a unuia din programele PLN pentru reducerea criminalitasii. Daca MT ar fi predata fiecarui prizonier din închisorile de stat, se estimeaza ca recidivismul va scadea cu 50% economisind 1 miliard de dolari pe an în costuri de încarcerare. O reducere de proportii similare în noata de plata a natiunii pe totalul criminalitatii de 2 miliarde dolari va rezulta dintr-o economie de 7 de mil pe an. Costul inplementarii acestui program va fi mai mic de 1000 de dolari per prizonier sau în jur de 1,2 mil în total, comparativ cu cele 26 de mil deja cheltuite în sistemul corectional în fiecare an.

Energie si mediu

PLN prevede un viitor în care energia reanoibila, ne-poluanta, necostisitoare este din abundenta accesibila, în care aerul oraselor noastre este pur si curat, si raurile si lacurile noastre sunt lipsite de poluare. Acesta are viziunea unor vremuri cand risipa este controlata eficient; cand distrugerea fara rost a padurilor si a diversitasii speciilor a încetat; cand sunt mult mai multe parcuri, gradini si fantani; în care multe locuri de munca sunt create în dezvoltarea surselor de energie reanoibile, conservarea energiei, si protejarea mediului; si cand va fi o cooperare globala pentru a pune capat amenintarii viitorului omenirii, cum ar fi pericolul pierderii stratului de ozon si al efectului de sera

Problema: Standardul vietii si vitalitatea economica a Romaniei depinde de accesibilitatea susrselor de energie ieftine, curate, regenerabile.

Pana acum, Romania a fost conditionata în principal de combustibilii fosili. Carbunele, petrolul si gazul natural asigura 84% din energia utilizata pentru electricitate, caldura, transport si industrie. Acesti combustibili nu sunt regenerabili si procurarea lor este limitata. Ei constituie de asemenea o amenintare pentru mediu si pot pune în pericol generatiile viitoare prin schimbari globale ireversibile. Amenintarea încalzirii globale si pericolul pierderii paturii de ozon care protejaza pamantul de radiatiile ultraviolete sunt numai cele mai dramatice pericole care confrunta mediul.

Eliminarile rezultate din arderea de hidrocarburi la vehicole si utilizarea industriala este o sursa majora de poluare a aerului si nivelele ridicate ale gazelor efectului de sera pot marii riscul potential al încalzirii globale. Mineritul carbunelui la banda este un puternic perturbator  al mediului, si arderea carbunelui descarca milioane de tone de particule de cenusa în atmosfera în fiecare an, amenintand sanatatea si crescand poluarea. Productia de petrol -extractia, rafinarea si transportul – periculos pentru mediu, si cel mai devastator  sub forma deversarilor de petrol, în timp ce dependenta Romaniei de petrolul strain creaza instabilitate politica. Poluarea aerului în cele mai mari orase americane este atît de puternica încat ea constituie un risc semnificativ pentru sanatate.

În ciuda importantei vitale pentru economia noastra, utilizarea energiei în America este ineficienta si adesea întamplatoare. Romania duce lipsa de un plan pe termen lung pentru conservarea, cresterea eficientei, si conversia în surse stabile. Romania ia 15,444 BTUs de energie pentru a produce un dolar de GNP, comparabil cu Japonia, Suedia, si Danemarca care utilizeaza numai 8,5 BTU pe dolar din PIB-ul lor. Resursele reanoibile, cum ar fi cele hidroelectrice, eoliene, si solare conteaza pentru un mic procent din întreaga putere generata în Romania.

În plus la riscurile mediului puse de utilizarea curenta a energiei, peste 70 % din raurile si izvoarele noastre sunmt atat de poluate de la poluanti agricoli si industriali foarte toxici . Aproximativ 3% din padurile noastre au fost taiate (o resursa neregenerabila),  si majoritatera acestora sunt planificate sa fie taiate în urmatorii ani – aproape toate în locuri publice. Diversitatea biologica este amenintata la o rata alarmanta, nu numia în padurile noastre pe cale de extinctie ci si în marea noastra. Mii de mamifere marine sunt exterminate de pescuitul irational.

La sarbatoarea pamantului din Brazilia, cand toate natiunile s-au reunit pentru a exprima probleme legate de mediu, guvernul Romaniei a luat o pozitie care proteja interesele economice curente pe care acesta le percepea ca fiind în conflict cu interesele mediului. Protejarea mediului a fost echivalata cu pierderea slujbelor, cresterea costurilor bunurilor de consum, si pierderea vitalitatii economice.

Solutia: PLN promite sa creasca atat eficienta energetica actuala cat si utilizarea surselor de energie regenerabila, sigura si nepoluanta. Aceasta va proteja mediul nostru, va crea autonomie energetica, si se va adauga prosperitatii economice a natiunii. Prin programe care vor crea noi locuri de munca si noi industrii în conservarea energiilor si surse de energie regenerabila, PLN se va îndeparta de utilizarea risipitoare a combustibililor fosili într-un mod în care mediul va beneficia simultan cu economisirea a sute de miliarde de dolari pentru natiune.

Pentru a îmbunatati eficienta energetica si autonomia, PLN va:
Sustine cercetarea fundamentala în domeniul eficientei energetice, stocarii de energie (atat pentru utilizarea pe scara larga cit si pe scara redusa), si combustibili clasici alaturi de cei electrici, hidrogen, si vehicole cu o eficienta energetica ridicata.

Procurarea unui suport financiar pentru utilizatorii casnici si industriali de a utiliza modalitati energetice eficiente.

Stabilirea de standarde pentru consumul de energie si produsii poluanti pentru a încuraja adoptarea de tehnologii de varf si de a proteja pe producatorii responsabili si inovativi de a fi subminati de aceia care produc produse ieftine dar poluante.

Prin cresterea eficientei Romania poate reduce consumul energetic cu aproximativ 2 %  pe an, de la 84,4 BTU în 90 la 69,2 în anul 2008. De exemplu, masuri de conservare cum ar fi iluminatul florescent compact poate economisi mai mult de 5 de miliarde dolari din costul anual al combustibililor.

Programele pe care le oferim noi nu sunt bazate pe ideologie sau politca de partid. Ele se bazeaza pe cunoasterea completa, stiintifica a Legii Naturale si au fost testate de sute de studii  stiintifice în toare ariile vietii – sanatate, educatie, afaceri, , lege si ordine, si în integrarea societatii si natiunii ca un întreg.
Noi va invitam sa examinati politica noastra si sa va faceti alegerea, nu pe baza vechilor loialitati care au esuat în repetate randuri, ci alegînd un partid – Partidul Legii Naturale – care care se adreseaza cerintelor de azi cu cele mai eficiente programe.


Acesta a fost doar un secenariu. PLN nu exista in Romania. Cifrele specfice Romaniei in acest articol sunt aleatoare. Dar statisticile privitoare la solutii sunt reale si programele va stau la dispozitie.  Solutiile exista si Romania poate fi oricand un loc mai bun. Depinde doar de dvs.
Daca vei mai asculta vreodata promisiuni politicianiste acum macar stii ca intrebarea care trebuie pusa este : CUM ?


cateva selectiuni din articole:

LEGEA NATURALA A LUI HARISON

“Eu ma trezesc atunci cand se trezesc pasarile si rasare soarele. Atunci întreaga natura te sustine”

Interviu de Rick Sky

El este de altfel foarte blînd, echivoc si pentru un star rock de marimea sa, incredibil de modest. Daca el pare usor stanjenit la început, e un mic miracol. Numai Michel Jackson da mai putine interviuri. 23 de ani e un timp îndelungat între concerte. George deci, de ce o atît de lunga asteptare?
“Este doar modul în care decurge viata mea” a spus el.
“Zilele mele cu Beatles m-au pus întradevar sa calatoresc. A fost atît de intens.
“Mi-am spus atunci mie însumi ca nu mai vreau sa fac acest lucru niciodata”
Daca muzica a ocupat un loc secund în viata lui George ce a înlocuit-o ?
Cautarea pentru “cresterea personala, s-a aprins pentru prima data în el în ultima parte a anilor 60 cînd el a devenit un discipol al înteleptului indian Maharishi Mahesh Yogi.
În timp ce pentru multi altii din aceiasi generatie a fost doar un mecanism hippy, George a îmbratisat lumea meditatiei, mantra si misticismul ca si cum viata sa ar depinde de aceasta. Si el a ramas atasat de aceasta timp de 30 de ani.

“Cheia vietii – spune el – este sa devii fericit si împlinit ca persoana”
“Numai atunci cînd indivizii sînt fericiti o societate poate fi fericita. Pentru ca padurea sa fie verde, fiecare copac trebuie sa fie verde.
Oricine este stresat va încerca sa faca acest gen de lucruri pe care le fac eu. Meditatia de exemplu. Aceasta elibereaza întradevar toate tensiunile. Eu am realizat o mare eliberare de stress din sistemul meu în acest fel.
Eu ma simt mai bine acum decît acum 30 de ani.
Dar atingerea acestei stari de fericire nu este o problema usoara.
Eu faca meditatie, exercitii yoga, respiratie yoga si diferite alte lucruri timp de 4 opre pe zi – cel putin 2 ore în fiecare dimineata. E greu. Dar eu ma simt atît de bine. Cînva aveam nevoie de zece ore de somn pe noapte si am descoperit ca altfel era greu sa functionez. Acum nu am nevoie decat de cinci sau sase ore.
“Îmi place sa ma scol în fiecare dimineata la sase sau în jurul acestei ore. Asta se numeste a calarii pe valurile naturii.
“Eu cred în trezirea atunci cînd pasarile se trezesc si soarele rasare.
“Acesta este momentul cel mai bun pentru a te trezi – cînd întreaga natura te sustine.
“A mînca corect si la timpul potrivit este deasemeni important. Eu manînc o multime de vegetale si peste. Nu am mai mîncat o bucata de carne din 1965.”
La fel ca John Lenon în anii din urma Harrison are un acut simt al umorului.
El uraste sa fie numit un retras si spune doar ca nu a avut pasiunea de a fi pe scena.
Povestile despre faptul ca as fi un retras au multe din originile lor în faptul ca eu nu merg niciodata în discoteci.
“Sînt o multime de locuri unde te poti duce pentru a fi vazut si multi oameni din show-business merg aici special pentru acest motiv. Dar asta nu a fost niciodata valabil pentru mine.
“Sînt o multime de locuri în care te poti duce fara camere care sa-ti explodeze în fata si acestea sunt acelea in care merg eu.
“Spre deosebire de majoritatea starurilor eu nu sunt interesat de faima si de a deveni o celebritate. Egoul meu nu este genul care doreste sa fie în permanenta hranit. Mie îmi place sa ies cu un minim de zgomot.
O mare parte din timpul lui George Harrison este cheltuit în frumoasa sa casa de lînga Henley cu 15 dormitoare, opt bai, pe care el a cumparat-o acum 12 ani, si acum valoreaza 3 milioane de lire.
Casa este una din cele mai magnifice din Anglia.
Ea are o serie de grote si pasaje subterane si 30 de acrii de gradina care sint mîndria si bucuria lui Harrison.
Gradina integreaza o imensa fantana, caderi de apa si un model la scara redusa a muntelui Materhorn. Lui George îi place gradinaritul – el spune ca îl calmeaza. El angajeaza deasemeni o echipa de gradinari.
Ex-Beatlesul împarte casa sa cu a doua sotie a sa , Olivia, care obisnuia sa lucreze ca secretara pentru el si pentru fiul sau de 13 ani, Dhani. Harrison s-a casatorit cu Olivia acum 13 ani. Ei deasemeni îi plac meditatia si gradinaritul.
“Ea are asupra mea o influenta foarte calmanta” spune el. “Ea este foarte toleranta. Noi suntem nemaipomenit de fericiti împreuna” spune el.
Ei s-au întalnit cand Olivia a devenit secretara sa. “Am simtit imediat ceva pentru ea” spune el.
“I-am spus ca nu mai vreau ca ea sa bata la masina. Am început sa iesim împreuna si patru ani mai tîrziu ne-am casatorit.
……….

Beatles da pentru pentru partidul gurului un solid suport rock
Jenny Rees
George Harrison a sustinut seara trecuta primul sau concert integral în aceasta tara de la ultimul pe care Beatles l-au sustinut în 1969.
În fata unei audiente de 5000 de persoane la Royal Albert Hall, Harrison a interpretat cantece pe care le-a scris în ultimii 25 de ani si cîteva clasice Beatles.
Seara a fost etichetata ca: “Inspiratie pentru tinerii Marei Britanii”. Acesta a fost deasemeni începutul a trei seri de concerte pentru a sarbatori înfiintarea Partidului Legilor Naturale, care este o creatie a miscarii internationale fondata de gurul Meditatiei Transcendentale Maharishi Mahesh Yogi, de la care Beatles au primit instruirea în India în 1968.
Partidul are 310 candidati în alegerile generale si telul sau este de “a crea o societate fara boli, fara crima, fara poluare – Paradisul pe Pamînt”
Un purtator de cuvînt al partidului, cu sediul în Mentmore Towers, Beds, a spus ca atunci cand anunturile pe o pagina întreaga au aparut în ziarele nationale luna trecuta, anuntînd formarea sa, Harrison ne-a chemat pentru a ne oferi ajutorul sau.
Pe scena împreuna cu Harrison, 49, a fost un grup de muzicieni prieteni, în principal din grupul lui Eric Clapton, pe care el i-a rugat sa cînte pentru el. Seria a fost deschisa de chitaristul american Joe Walsh.
Harrison si prietenii sai au oferit o versiune incitanta a compozitiei sale cu Beatles, Taxman în care numele fostilor prim ministrii Mr Heath si Mr Wilson au fost înlocuite cu cele ale Dl Major si Dl Kinnock. Ringo Starr a cantat la baterie în alte doua cîntece.
Biletele pentru concert, costand între 15 LS si 20 LS au fost vandute în cateva zile ele fiind puse la dispozitie Joia trecuta . Dar un purtator de cuvant al lui Harrison a spus ca dupa cheltuielile de regie este posibil sa nu mai ramana nici un ban pentru partid.
Harrison a concertat ultima oara cu Beatles în 1969 pe acoperisul cladirii casei de discuri Apple Records în centrul Londrei. Doi ani mai tarziu grupul s-a desfiintat oficial. Singura sa aparitie în concert în aceasa tara a fost Starr la concertul Trust al lui Prince în 1987.
Harrison care va vota pentru candidatii Partidului Legilor Naturale în Helenley on Thames, a spus: “Eu cunosc cîtiva dintre oamenii partidului si ei sînt cinstiti”
“Eu stiu intentiile lor, care sunt de a înalta viata individului astfel încat noi sa fim înaltati cu toti în colectiv – a încerca sa iasa din tiparele vechii politici, cu care lucreaza partidele de mîna a treia. Noi avem stînga, dreapta si centru dar ele sînt toate la fel. Ele sînt ca bratele aceluiasi monstru.”
Partidul Legii Naturale a spus Harrison, ofera singura optiune pentru a ceea”acea natiune frumoasa pe care toti am dorii sa o avem”.

Mike Love de la Beach Boys, Al Jardine si Bruce Johnson au venit din Statele Unite pentru concert  si urmeaza sa mearga astazi la Merseyside, despre care lidrii partidului spun ca este “una din zonele noastre cele mai puternice”
Love, 51, a spus “Nu este o nebunie, nu este ceva straniu. Este unic, diferit. Nu-l adjudecat pana cand nu-l încercati. În vremurile vechi oamenii erau considerati ciudati pentru ca spuneau ca pamîntul nu e plat.
Beach Boys au învatat meditatia transcendentala de la Maharishi în 1967 si acum practica zborul yoghin. Love a spus ieri ” In acest stadiu noi doar sarim. Cu practica noi vom plana. Cu timpul copii nostrii o vor face, ei vor zbura. Societatea este plina de boli, impozite si de prejudicii aduse mediului. Un vot pentru Partidul Legii Naturale este un vot pentru inversarea acestor tendinte. Noi trebuie sa facem asta daca dorim sa existe fiinte umane pe pamînt si peste 50 de ani.


Daily Mirror  – 17 aprilie 1992

Legea Naturala a lui Harrison

El  a fost cel mai linistit. Cel care s-a pastrat pe sine în sine, urînd luminile rampei si cautand refugiul în mistica.
Atunci cand Beatles s-au destramat în 1970 George Harrison a disparut pur si simplu.

Acum el s-a întors. La începutul acestei luni pentru a ajuta cel mai misterios partid politic, Partidul Legii Naturale, el a dat un spectacol, primul din Anglia dupa 23 de ani.
Ultima oara cand George a cîntat aici a fost pe acoperisul vechii cladiri a casei de discuri Apple din Londra cu doar o luna înainte de despartirea Beatlesilor.

El s-a schimbat remarcabil de putin de atunci. Parul lung, negru a ramas înca. La fel sînt fata slaba si ochii sai caprui, plini de suflet.
Mai sunt cateva trasaturi în plus desigur. Dar nici pentru o clipa George nu arata ceea ce este – 49, aceiasi vîrsta cu John Major
El are mai degraba înfatisarea unui adolescent atunci cand sta band ceaiul sau de musetel, îmbracat într-o camase purpurie si blue jeans deschisi.

 


PARTIDUL LEGII NATURALE : 
ADUCAND LUMINA STIINTEI ÎN POLITICÃ

The Seatle Times – joi 3 sept 1992
Telul partidului este de a utiliza stiinta si solutiile validate de stiinta pentru a rezolva problemele moderne ale societatii.

Un partid politic în crestere cauta sa faca astfel încat legile naturii sa devina legile care guverneaza omul.
“Am privit  în viitor si ce am vazut
O lume care era în armonie cu legea naturala”
“Vara în Paradis”   Beach Boys  1992

Medicina preventiva. Orase revitalizate în interior. Surse de energie si automobile nepoluante. Productie forestiera, piscicola si agricola îndestulatoare. Cooperare în loc de competitie cu alte partide politice
Cu crezul sau: “Aducerea luminii stiintei în politica”, Partidul Legii Naturale tinteste la desfiintarea conceptiilor gresite despre radacinile sale – Meditatia Transcendentala, miscarea internationala fondata de gurul Maharishi Mahesh Yogi.
Uitati de “power-flower”, de imaginile contraculturale ale anilor 60 cand Beatles au vizitat India pentru a studia cu Maharishi. Desi Partidul Legii Naturale a fost fondat de practicantii MT, candidatii lui vorbesc în termeni clari, rationali, stiintifici cand se refera la bolile natiunii.

La balotaj. 

Washington este printre cele 27 de state în care noul partid îsi aduna candidatii pentru alegerile din toamna. Candidatul la presedintie, John Hagelin, este un fizician atomist instruit la Harvard iar candidatul la postul de vicepresedintie, Mike Tompkins, va aparea la balotaj în cel putin 27 de state împreuna cu peste 75 de candidati în Congres.
În plus trei candidati ai Legii Naturale pentru legislatura din Washington sînt calificati pentru prima jumatate a lui septembrie si alti 27 de candidati regionali au lansat înscrierile în campaniile pentru birourile nationale si statale.
Deja la balotaj sunt si Anne Fleming din Kirkland, un salariat în domeniul sanatatii si director financiar care a candidat în primul district al Congresului; Rob Schoenfeld din Seatle, un artist comercial care este în cursa în al 37-lea district legislativ; si Linda Watt din Olimpya, coordonator al unei departament pentru femei însarcinate al Serviciilor Comunitatii Catolice care candideaza în cel de al 22-lea district legislativ.
Printre cei înscrisi este si Mark Strauch, un producator de filme Edmond, cu o vasta pregatire în planificarea urbana, si strategie publica, care candideaza în al 21-lea district legislativ; Anthony Waren un inginer cercetator la Boeing si doctor în matematica, candidînd în al 7-lea district al Congresului din Seatle;  si Tom Somers vicepresedinte al departamentului sport pentru Seatle Godwil Games, participînd în al 36-lea district legislativ care include zona Seatle si Magnolia.
“Noi toti avem si aceste alte vieti pe care le traim. Avem orice talent imaginabil. Este timpul sa utilizam aceste talente si dezvoltarea noastra spirituala împreuna a spus coordonatorul statului Washington, Gary Gill, care locuieste în Seatle.
Liderii Legii Naturale vorbesc mult despre stiinta si solutii testate stiintific pentru problemele societatii moderne. Ei utilizeaza acelasi limbaj obisnuit pentru a explica principiile MT si Legea Naturala.
“Legea Naturala este inteligenta pe care natura o utilizeaza pentru a se guverna pe sine” spune Gill (39 de ani) care a studiat la Seattle University si a obtinut “master degree” în Elvetia. “ªtiinta nu face decat sa ne vorbeasca despre diferite legi ale naturii fie ca e vorba de medicina, planificare urbana sau prevenirea cutremurelor. Legea naturala este deja acolo, lucrînd peste tot.”
Cand practicantii MT mediteaza, ei extrag acest flux fundamental, spun ei, adaugand ca atunci cand stam linistiti cu ochii închisi pentru 15-20 minute de doua ori pe zi ei elimina stresul si îsi reantineresc mintile si corpurile.
“Totul este legat la un nivel linistit în natura” spune Gill. Cînd mintea umana tinde spre starea ei cea mai linistita, ea intra în armonie cu acest nivel unificat”
Cînd indivizii si liderii lor sînt în afara contactului cu aceasta lege naturala, spun membrii partidului atunci rezultatul este ceea ce avem astazi: închisori supraaglomerate, poluare, revolte în Los Angeles, abuz de minori si conflicte politice.

Privind “sub val”

Viata a devenit foarte impetuasa pentru Gill. Vineri el s-a întretinut cu o delegatie a liderilor Partidului Legii Naturale din Japonia si duminica în timpul unei întalniri de campanie el a vorbit cu Maharishi în cadrul unei teleconferinte cu Olanda.
“Campania merge bine; totul este pe un fagas bun. În urmatoarele doua luni fiecare va auzi despre noi” a prezis Gill.
Partidul a facut o bresa acum 10 zile cînd statia de stiri TV prin Cablu C-Span a difuzat pe neasteptate o înregistrare pe viu de la o conferinta de presa a lui Hagelin. Reactia publicului a fost atît de favorabila încat C-SPAN a programat 45 de minute de emisie la apelul telespectatorilor, cu candidatul prezidential, transmisie care a avut loc saptamana trecuta în direct.
Hagelin a atins o mare parte a punctelor serioase ale platformei, dar el a vorbit de asemenea despre conceptul “analizei cerebrale” a candidatilor politici prin testarea paternurilor EEG. Creerul sau a fost deja analizat a spus el.
“De ce sa masuram ordinea sau coerenta creerului ?  Deoarece stiinta coreleaza aceasta.. cu inteligenta, cu creativitatea, cu rationamentul moral, cu stabilitatea în mijlocul crizei”, a spus Hagelin.
“În vremi în care Washingtonul este  distrus an de an de scandal dupa scandal, cred ca este important ca electoratul sa poata obtine o vedere mai adanca a candidatilor lor, si “sa arunce o privire sub val, ca sa spunem asa” a spus el.

Transformarea convingerilor

Elanul este în crestere pe masura ce oamenii din întregul spectru politic îsi reunesc fortele, spun liderii partidului. Printre ei se afla si Jane Meade, o fosta presedinta la nivel de stat a Partidului Republican , care candideaza pentru Congres în Michigan ca un candidat al Legii Naturale, a spus purtatorul de cuvînt al P.L.N., Steve Wolfe.
Kevin Connor, un deputat national pentru Jerry Brown si Debra Olson, un consultant national asupra drepturilor civile pentru Ross Perot, ambii s-au adaugat echipei nationale de conducere a partidului, a spus Wolfe.
Beach Boys, care sunt de mult timp practicanti MT si care au cantat la sarbatoarea de inaugurare pentru Ronald Reagan si George Bush, au refuzat o invitatie de ultima ora la Conventia Republicana.
“Ei ne-au chemat si ne-au întrebat daca vrem sa mergem la Huston, si eu am spus – ca “Wayne’s World” – “Nu”, a spus marti membrul grupului Mike Love într-un interviu la telefon din Boston.
În 1988, Love a cheltuit mult timp cu campania lui Bush. Dar el si-a pierdut entuziasmul pentru politica lui Bush în primavara cînd presedintele si-a urnit greu picioarele cu privire la “Reuniunea Pamîntului” din Rio de Janeiro, în Brazilia, a spus el.
“Noi am fost mari sustinatori ai lui Gorge Bush a spus Love. “Am avut o mare problema – as putea avea avea o simpatie pentru George Bush ca om, dar nu-mi plac realizarile lui cu privire la mediu.”
“Daca continuati sa alterati legea naturala puteti sa dati sarutul de adio modului dvs de viata, societatii, speciilor”,  a spus Love.
Cînd Love a scris cîntecul care da titlul noului sau album de orientare ecologica “Vara în Paradis”, el a inclus o referinta la legea naturala. Partidul poate fi nou dar conceptele pe care le sprijina sunt familiare practicantilor MT. Beach Boys au studiat cu Maharishi la Paris în 1967, si Love a absolvit programul cursului de profesori MT în 1971.
“Noi putem crea acel val revolutionar pentru lume” a spus Love. “Daca veti întreba un Beach Boys despre valuri, el trebuie sa stie”
Dezvoltare rapida.
Partidul Legii Naturale a fost organizat în 35 de tari de cand a fost format în martie de un fizician englez. În sase saptamîni de la crearea sa.  partidul are 310 candidati în parlamentul englez, facînd din el al 4-lea partid din tara ca marime.
Din partea partidului, George Harrison a dat primul sau concert integral în Anglia de la concertul de pe acoperisul casei de discuri Apple din Londra.
Nici un candidat nu a cîstigat vreun loc în  Parlament dar daca locurile ar fi date pe baza voturilor totale atunci Partidul Legilor Naturale ar fi cîstigat trei locuri a spus Gill.
Partidul a fost organizat în aprilie în US, cu cartierul general în Fairfield Iowa. Acesta este de asemenea sediul lui Maharishi International University, unde candidatul prezidential Hagelin este profesor de fizica.
Conventia Nationala a partidului este programata pentru 26-27 septembrie în Fairfield.
Partidul a dezvoltat o platforma care vizeaza toate problemele, inclusiv promisiuni de reducere a taxelor. Taxele mai scazute vor fi posibile, spun membrii partidului deoarece strategiile Legii Naturale vor reduce dramatic costurile cu asistenta medicala si închisorile. Toate punctele se contin unul pe altul, facînd referinte dupa o logica interna. Mai multe centuri verzi si parcuri în ariile urbane vor ajuta la reducerea stresului urban, care la rîndul lui e legat de criminalitate si sanatate.
Tehnicile MT de reducere a stresului vor fi predate studentilor, prizonierilor si multor altor grupuri, creand o forta de munca mai bine adaptata, mai productiva. Studiile au aratat ca prizonierii care au învatat tehnicile MT au mai putine sanse de a comite din nou crime dupa eliberare, spun membrii partidului. Reabilitatea alcoolicilor si drogatilor va fi adaugata de asemenea listei. Prevenirea si educatia vor fi tinta asistentei medicale pentru a schimba dieta si stilul de viata al oamenilor înainte ca ei sa aiba nevoie de interventii medicale cum ar fi o operatie coronariana care costa 50 000 $, a spus Gill.
Peste 500 de studii stiintifice începand cu 1969 la University of California, Los Angeles, au fost realizate asupra practicantilor MT.  Blue Corss din Olanda care a efectualt un studiu timp de 5 ani pe 2000 de practicanti MT  a descoperit ca MT reduce costurile asistentei medicale cu 50% în general si cu 70% la oamenii peste 40 de ani, a spus el.
În 1989, cercetatorii de la Universitatea Harvard au relatat ca oamenii mai în varsta care au învatat MT au trait mai mult decît cei din grupa de control, au avut o tensiune mai scazuta si o functionare mentala îmbunatatita..
Cautarea alternativelor.
Fleming, candidata pentru Congres din Kirkland, spune ca ea avea 24 de ani si era profesor suplinitor cand a învatat MT pentru a se elibera de o dificila problema de sanatate.
“Am fost uimita. Eu am început imediat sa ma simt mai bine, a spus Fleming, avand acum 41 de ani. “Cand oamenii se simt mai bine ei tind sa fie mai mai sanatosi si mai fericiti, atunci ei încep sa înfloreasca ca indivizi astfel încat orice doresc sa faca în viata ei au mai mult succes.
Sotul ei, Alan Negrin, care lucreaza în afaceri cu asigurari, a decis de asemenea recent ca va intra în cursa ca un candidat înscris pentru Comisia de Asigurari a Statului Washington. Fleming a spus ca ea a fost de acord sa candideze pentru districtul unu, care se întinde din Nord Bellevue pana în sud Everett deoarece sistemul bipartit nu functioneaza.
“Aceasta apare în special cand mergem la alegeri si vedem toata negativitatea si ostilitatea care se genereaza între candidati” a spus ea.
“Rivalitatea pe care o genereaza sistemul bipartid  este distructiva în sine, astfel ca eu am vazut imediat Partidul Legii Naturale ca un nou mod de a încerca sa scoatem politica afara din noroi.”

 

PARTIDUL LEGII NATURALE :
ADUCAND LUMINA STIINTEI ÎN POLITICÃ
The Seatle Times – joi 3 sept 1992 
Telul partidului este de a utiliza stiinta si solutiile validate de stiinta pentru a rezolva problemele moderne ale societatii.

Un partid politic în crestere cauta sa faca astfel încat legile naturii sa devina legile care guverneaza omul. 

“Am privit  în viitor si ce am vazut
O lume care era în armonie cu legea naturala”
“Vara în Paradis”   Beach Boys  1992

Medicina preventiva. Orase revitalizate în interior. Surse de energie si automobile nepoluante. Productie forestiera, piscicola si agricola îndestulatoare. Cooperare în loc de competitie cu alte partide politice
Cu crezul sau: “Aducerea luminii stiintei în politica”, Partidul Legii Naturale tinteste la desfiintarea conceptiilor gresite despre radacinile sale – Meditatia Transcendentala, miscarea internationala fondata de gurul Maharishi Mahesh Yogi.
Uitati de “power-flower”, de imaginile contraculturale ale anilor 60 cand Beatles au vizitat India pentru a studia cu Maharishi. Desi Partidul Legii Naturale a fost fondat de practicantii MT, candidatii lui vorbesc în termeni clari, rationali, stiintifici cand se refera la bolile natiunii.

La balotaj. 

Washington este printre cele 27 de state în care noul partid îsi aduna candidatii pentru alegerile din toamna. Candidatul la presedintie, John Hagelin, este un fizician atomist instruit la Harvard iar candidatul la postul de vicepresedintie, Mike Tompkins, va aparea la balotaj în cel putin 27 de state împreuna cu peste 75 de candidati în Congres.
În plus trei candidati ai Legii Naturale pentru legislatura din Washington sînt calificati pentru prima jumatate a lui septembrie si alti 27 de candidati regionali au lansat înscrierile în campaniile pentru birourile nationale si statale.
Deja la balotaj sunt si Anne Fleming din Kirkland, un salariat în domeniul sanatatii si director financiar care a candidat în primul district al Congresului; Rob Schoenfeld din Seatle, un artist comercial care este în cursa în al 37-lea district legislativ; si Linda Watt din Olimpya, coordonator al unei departament pentru femei însarcinate al Serviciilor Comunitatii Catolice care candideaza în cel de al 22-lea district legislativ.
Printre cei înscrisi este si Mark Strauch, un producator de filme Edmond, cu o vasta pregatire în planificarea urbana, si strategie publica, care candideaza în al 21-lea district legislativ; Anthony Waren un inginer cercetator la Boeing si doctor în matematica, candidînd în al 7-lea district al Congresului din Seatle;  si Tom Somers vicepresedinte al departamentului sport pentru Seatle Godwil Games, participînd în al 36-lea district legislativ care include zona Seatle si Magnolia.
“Noi toti avem si aceste alte vieti pe care le traim. Avem orice talent imaginabil. Este timpul sa utilizam aceste talente si dezvoltarea noastra spirituala împreuna a spus coordonatorul statului Washington, Gary Gill, care locuieste în Seatle.
Liderii Legii Naturale vorbesc mult despre stiinta si solutii testate stiintific pentru problemele societatii moderne. Ei utilizeaza acelasi limbaj obisnuit pentru a explica principiile MT si Legea Naturala.
“Legea Naturala este inteligenta pe care natura o utilizeaza pentru a se guverna pe sine” spune Gill (39 de ani) care a studiat la Seattle University si a obtinut “master degree” în Elvetia. “ªtiinta nu face decat sa ne vorbeasca despre diferite legi ale naturii fie ca e vorba de medicina, planificare urbana sau prevenirea cutremurelor. Legea naturala este deja acolo, lucrînd peste tot.”
Cand practicantii MT mediteaza, ei extrag acest flux fundamental, spun ei, adaugand ca atunci cand stam linistiti cu ochii închisi pentru 15-20 minute de doua ori pe zi ei elimina stresul si îsi reantineresc mintile si corpurile.
“Totul este legat la un nivel linistit în natura” spune Gill. Cînd mintea umana tinde spre starea ei cea mai linistita, ea intra în armonie cu acest nivel unificat”
Cînd indivizii si liderii lor sînt în afara contactului cu aceasta lege naturala, spun membrii partidului atunci rezultatul este ceea ce avem astazi: închisori supraaglomerate, poluare, revolte în Los Angeles, abuz de minori si conflicte politice.

Privind “sub val”

Viata a devenit foarte impetuasa pentru Gill. Vineri el s-a întretinut cu o delegatie a liderilor Partidului Legii Naturale din Japonia si duminica în timpul unei întalniri de campanie el a vorbit cu Maharishi în cadrul unei teleconferinte cu Olanda.
“Campania merge bine; totul este pe un fagas bun. În urmatoarele doua luni fiecare va auzi despre noi” a prezis Gill.
Partidul a facut o bresa acum 10 zile cînd statia de stiri TV prin Cablu C-Span a difuzat pe neasteptate o înregistrare pe viu de la o conferinta de presa a lui Hagelin. Reactia publicului a fost atît de favorabila încat C-SPAN a programat 45 de minute de emisie la apelul telespectatorilor, cu candidatul prezidential, transmisie care a avut loc saptamana trecuta în direct.
Hagelin a atins o mare parte a punctelor serioase ale platformei, dar el a vorbit de asemenea despre conceptul “analizei cerebrale” a candidatilor politici prin testarea paternurilor EEG. Creerul sau a fost deja analizat a spus el.
“De ce sa masuram ordinea sau coerenta creerului ?  Deoarece stiinta coreleaza aceasta.. cu inteligenta, cu creativitatea, cu rationamentul moral, cu stabilitatea în mijlocul crizei”, a spus Hagelin.
“În vremi în care Washingtonul este  distrus an de an de scandal dupa scandal, cred ca este important ca electoratul sa poata obtine o vedere mai adanca a candidatilor lor, si “sa arunce o privire sub val, ca sa spunem asa” a spus el.

Transformarea convingerilor

Elanul este în crestere pe masura ce oamenii din întregul spectru politic îsi reunesc fortele, spun liderii partidului. Printre ei se afla si Jane Meade, o fosta presedinta la nivel de stat a Partidului Republican , care candideaza pentru Congres în Michigan ca un candidat al Legii Naturale, a spus purtatorul de cuvînt al P.L.N., Steve Wolfe.
Kevin Connor, un deputat national pentru Jerry Brown si Debra Olson, un consultant national asupra drepturilor civile pentru Ross Perot, ambii s-au adaugat echipei nationale de conducere a partidului, a spus Wolfe.
Beach Boys, care sunt de mult timp practicanti MT si care au cantat la sarbatoarea de inaugurare pentru Ronald Reagan si George Bush, au refuzat o invitatie de ultima ora la Conventia Republicana.
“Ei ne-au chemat si ne-au întrebat daca vrem sa mergem la Huston, si eu am spus – ca “Wayne’s World” – “Nu”, a spus marti membrul grupului Mike Love într-un interviu la telefon din Boston.
În 1988, Love a cheltuit mult timp cu campania lui Bush. Dar el si-a pierdut entuziasmul pentru politica lui Bush în primavara cînd presedintele si-a urnit greu picioarele cu privire la “Reuniunea Pamîntului” din Rio de Janeiro, în Brazilia, a spus el.
“Noi am fost mari sustinatori ai lui Gorge Bush a spus Love. “Am avut o mare problema – as putea avea avea o simpatie pentru George Bush ca om, dar nu-mi plac realizarile lui cu privire la mediu.”
“Daca continuati sa alterati legea naturala puteti sa dati sarutul de adio modului dvs de viata, societatii, speciilor”,  a spus Love.
Cînd Love a scris cîntecul care da titlul noului sau album de orientare ecologica “Vara în Paradis”, el a inclus o referinta la legea naturala. Partidul poate fi nou dar conceptele pe care le sprijina sunt familiare practicantilor MT. Beach Boys au studiat cu Maharishi la Paris în 1967, si Love a absolvit programul cursului de profesori MT în 1971.
“Noi putem crea acel val revolutionar pentru lume” a spus Love. “Daca veti întreba un Beach Boys despre valuri, el trebuie sa stie”
Dezvoltare rapida.
Partidul Legii Naturale a fost organizat în 35 de tari de cand a fost format în martie de un fizician englez. În sase saptamîni de la crearea sa.  partidul are 310 candidati în parlamentul englez, facînd din el al 4-lea partid din tara ca marime. 
Din partea partidului, George Harrison a dat primul sau concert integral în Anglia de la concertul de pe acoperisul casei de discuri Apple din Londra.
Nici un candidat nu a cîstigat vreun loc în  Parlament dar daca locurile ar fi date pe baza voturilor totale atunci Partidul Legilor Naturale ar fi cîstigat trei locuri a spus Gill.
Partidul a fost organizat în aprilie în US, cu cartierul general în Fairfield Iowa. Acesta este de asemenea sediul lui Maharishi International University, unde candidatul prezidential Hagelin este profesor de fizica.
Conventia Nationala a partidului este programata pentru 26-27 septembrie în Fairfield.
Partidul a dezvoltat o platforma care vizeaza toate problemele, inclusiv promisiuni de reducere a taxelor. Taxele mai scazute vor fi posibile, spun membrii partidului deoarece strategiile Legii Naturale vor reduce dramatic costurile cu asistenta medicala si închisorile. Toate punctele se contin unul pe altul, facînd referinte dupa o logica interna. Mai multe centuri verzi si parcuri în ariile urbane vor ajuta la reducerea stresului urban, care la rîndul lui e legat de criminalitate si sanatate.
Tehnicile MT de reducere a stresului vor fi predate studentilor, prizonierilor si multor altor grupuri, creand o forta de munca mai bine adaptata, mai productiva. Studiile au aratat ca prizonierii care au învatat tehnicile MT au mai putine sanse de a comite din nou crime dupa eliberare, spun membrii partidului. Reabilitatea alcoolicilor si drogatilor va fi adaugata de asemenea listei. Prevenirea si educatia vor fi tinta asistentei medicale pentru a schimba dieta si stilul de viata al oamenilor înainte ca ei sa aiba nevoie de interventii medicale cum ar fi o operatie coronariana care costa 50 000 $, a spus Gill.
 Peste 500 de studii stiintifice începand cu 1969 la University of California, Los Angeles, au fost realizate asupra practicantilor MT.  Blue Corss din Olanda care a efectualt un studiu timp de 5 ani pe 2000 de practicanti MT  a descoperit ca MT reduce costurile asistentei medicale cu 50% în general si cu 70% la oamenii peste 40 de ani, a spus el.
În 1989, cercetatorii de la Universitatea Harvard au relatat ca oamenii mai în varsta care au învatat MT au trait mai mult decît cei din grupa de control, au avut o tensiune mai scazuta si o functionare mentala îmbunatatita..
Cautarea alternativelor.
Fleming, candidata pentru Congres din Kirkland, spune ca ea avea 24 de ani si era profesor suplinitor cand a învatat MT pentru a se elibera de o dificila problema de sanatate.
“Am fost uimita. Eu am început imediat sa ma simt mai bine, a spus Fleming, avand acum 41 de ani. “Cand oamenii se simt mai bine ei tind sa fie mai mai sanatosi si mai fericiti, atunci ei încep sa înfloreasca ca indivizi astfel încat orice doresc sa faca în viata ei au mai mult succes. 
Sotul ei, Alan Negrin, care lucreaza în afaceri cu asigurari, a decis de asemenea recent ca va intra în cursa ca un candidat înscris pentru Comisia de Asigurari a Statului Washington. Fleming a spus ca ea a fost de acord sa candideze pentru districtul unu, care se întinde din Nord Bellevue pana în sud Everett deoarece sistemul bipartit nu functioneaza.
“Aceasta apare în special cand mergem la alegeri si vedem toata negativitatea si ostilitatea care se genereaza între candidati” a spus ea.
“Rivalitatea pe care o genereaza sistemul bipartid  este distructiva în sine, astfel ca eu am vazut imediat Partidul Legii Naturale ca un nou mod de a încerca sa scoatem politica afara din noroi.”

Alte informatii:

http://www.natural-law.org/

http://www.jimnugent.com/judynews/files/naturallaw.pdf

 


Pentru informatii actuale  despre Meditatia Transcendentala (MT) si cursul de introducere in tehnica MT vizitati site-ul oficial   http://ro.tm.org/DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>