Vom pleca de la comparatia a doua modele pe calculator pentru a va prezenta in final un film de fictiune, Touch si un model asupra realitatii ce pare fictiune, este vorba de unda temporala zero.

Modelarea pe calculator este unul din cele mai importante utilizari ale calculatoarelor. In ce priveste modelarea pe calculator nu putem sa nu observa ca orice calculator este in ultima instanta modelat dupa creierul uman. In ce priveste capacitatea de procesare formala calculatorul depaseste creierul uman dar daca vorbim de euristici neformale nu credem ca ele vor fi depasite vreodata de calculator.

In filmul Touch modelarea pe calculator a paternurilor EEG ale unor copii supradotati, intre care unul autist, arata ca depasesc un Cray de ultima generatie cu 40%. Desi e vorba mai mult de un film de fictiune ni se pare interesant de comparat secventa in discutie care, se spune in film, se bazeazã  pe repetarea sirurilor ce preced secventa Fibonacci cu secventa, tot de fictiune pentru ca nu a fost validata de realitate, utilizata de Terence Mckenna in modelul unda temporala zero care se bazeaza pe sirul King Wen nascut transformarile celor 64 de hexagrame ale I Ching-ului chinezesc.

Noua mesajul din filmul Touch ni se pare la fel de important ca un mesaj de salvare intr-o sticla numai ca la o alta scala. Este ca si cum omenirea trebuie salvata si acest film este lansat pentru a fi descifrat mesajul si de aceasta descifrare depinde salvarea noastra a tuturor. Modelul pus in joc este uimitor de frumos.

x

Cred insa ca in aceasta interpretare una din capcanele majore este sa fie interpretat ad-literam. NU, acesta este un film de fictiune si interpetarea in litera lui il lasa la nivel de film si il pierde ca mesaj, acel mesaj care poate duce la salvarea noastra prin armonie.

De fapt filmul combina informatia de film documentar, exacta, precisa cu cea de fictiune in care pentru a surprinde un adevar este nevoie sa fie folosita metafora.

Mesajul esentiaal filmului este transcendenta, corelatia infinita si este greu de transmis si din acest motiv se foloseste des metafora pentru a intregi modelul.

Personajul principal al filmului este un pusti care intrupeaza o superba coincidenta a contrariilor: el este “autist” dar in acelasi timp poate accesa domeniul corelatiei infinite, locul in care totul comunica cu totul.  Din cand in cand profita de accesul lui la acest nivel pentru a reface la nivelul lui legaturi pierdute sau nestiute decat de el. Cei care privesc la nivel relativ, la suprafata lucrurilor, nu vad legaturile incredibile pe care el le vede si uneori da o mana de ajutor pentru a reface cateva dintre ele mai semnificative. El vede toate aceste corelatii in limbaj matematic. Predictiile se fac pe baza numarului de aur. O mapare a capacitatilor creierului lui si a prietenei lui Amelia duce la concluzia ca au capacitati de procesare cu cateva zeci de procente peste un Cray de ulttima generatie.

Pe masura ce actiunea se desfasoara intelegem ca nu este vorba doar de el si prietena lui Amelia ci si de alte cateva zeci si filmul aici intra pe o idee din vechile scrieri ebraice care vorbesc de 36 de persoane care au capacitatea de salva lumea prin accesul lor la infinita corelatie.

Ei pot intelege simultan si numarul unu, care sta la baza unitatii creatiei, dar si matematica manifestarii acestuia in multiplu.

Ideea fulminata a filmului este aceia ca o mica parte a omenirii poate sa ne conduca de la haos la armonie. Aici credem ca mitul celor 36 de alesi este doar o metafora care vrea sa spun ca e vorba de o parte, o mica parte care accesand armonia universala face ca in final calitatile exceptionale ale acestei nucleatii sa invadeze intreg sistemul. Pare o idee desprinsa din teoria lui Prigogine despre sistemele coerente: la coerenta elemente disparate ale unui sistem se comporta ca un intreg. Este cu alte cuvinte suficient ca un numar relativ mic de indivizi sa acceseze infinita corelatie, sa traiasca Armonia si Unitatea si cunoasterea lor va se va democratiza in intreg sistemul printr-o tranzitie de faza.

Mai ramane insa de rezolvat dilema Chomsky- Piaget si anume inascut sau dobandit. In film se face de multe ori referire la mitul celor 36 de alesi si numai o sigura data se spune ca nu este vorba de alesi, ca nu exista alesi lasand sa se inteleaga ca este o calitatate fundamental umana dar acesta afirmatie vine de la un personaj de maxima autoritate in contextul filmului.

Abilitatea de a contacta corelatia infinita este cablata in fiziologia creierului fiecarui individ si experienta ocazionala, naturala este marturia a numerosi mistici, poeti sau artisti din toate culturile. Este nevoie doar de un grup mic de oameni care sa transforme aceasta experienta naturala, ocazionala intr-un culturala, sistematica ce poate sa faca din experienta corelatiei infinite recastigarea unei a patra stari fundamnetale de constiinta care joaca rolul de integrator pentru toate celelalte patru.

Pare miraculos in film acest mod in care intalnesti persona potrivita si in care legaturi care nu au fost active ani de zile se manifesta spre binele tuturor. Lucruri spectaculoase, ne spune si filmul si ne spun si modelele MT pot apare printr-un joc al numerelor. Filmul vorbeste de 36 de persoane care pot salva lumea iar TM vorbeste de 1% sau de radadical din 1% din populatia unei tari, ar fi 500 pentru Romania, sau a lumii, vreo 10000 care ar putea genera ceea ce se numestae efectul Maharishi, un efect prin care armonia, pacea, comunicarea , creativitatea experimentate de un grup reatrans, o nucleatie cum spune Prigogine, se extinde la nivel intregului sistem intr-o veritabila tranzitie de faza.

Un grup de dinamica a constiintei devine un catalizator de relatie pe anumite zone. Conexiunile se produc la nivele mult mai mari si uneori globale: caderea zidului Berlinului si a cortinei de fier sunt doua din situatiile corelate cu activitatea unor grupuri apropiate de 1% sau radical din 1% cu un program avansat de dinamica a constiintei.

De fapt aceasta abilitate de a vedea secventele numerice ale realitaii, de a face predictii de 100% de care spun ca este doar o dramatizare a filmului este si in film o exceptie sau doua. Nu toti cei 36 pareau sa o aibe in acest mod, unii faceau predictie prin imagini. Mai mult, nu  toti 36 sunt fiinte perfecte, unul din ei, in film, este un fanatic si isi face un program de eliminare a celorlalti.

In film vedem cum simplul gest amabil de a ridica si restitui un obiect pierdut intr-un autobuz salveaza viata unui astronaut de pe o statie spatiala. In viata vedem cum un pretins gest de etica socialista duce la distrugerea carierei si linistii a sute de oameni, la moartea fizica a cativa dintre ei si ca efect al interzicerii programului la 10 ani de glisando infernal al calitatii vietii la nivelul unei tari intregi. Romania are si astazi un handicap creat de acest decalaj si este sigura tara care si-a distrus atat de rau industria, care are potential de a hrani 80 de milioane si hraneste 7 importand pentru 13 in loc sa exporte pentru 60 de milioane.

In vreme ce in Bulgaria sunt 60 de instructori care ptrgatesc oamenii sa devina catalizatori de armonie incercand sa atinga proportia ideala, acea nucleatie care sa duca la o tranzieite de faza, in Romania nu exista inca un instructor roman rezident. In Romania dupa revolutie se folosea frecvent expresia “albanizarea Romaniei” dar intre timp aplicand aceste programe de dinamica a constiintei  Albania a devenit in cateva domenii un exemplu pentru noi. Albanezii ar putea si ei sa vorbeasca acum de romanizarea Albaniei.

Cred ca una din sursele de inspirate ale filmului ar putea fi stiinta vedica, care de fapt, la fel ca si MT,  deriva din aceasta, deoarece in stiinta vedica exista o ramura, matematica vedica, care poate in mod real mari capacitatea de calcul cu 1700%. Nu este putin dar ideea ca s-ar putea depasi un Cray de ultima generatie este tot o dramatizare ca metoda artistica ce tine de arta filmului.

Filmul Touch spune ca intreaga roata cosmica a umanitatii sa rezuma la energie electromagnetica si conexiuni. Idea filmului este ca sunt printre noi, majoritatea copii, oameni al caror singur scop e sa verifice acele inter-conexiuni.

Fiul lui Bohm, e unul dintre acei copii. El a descoperit singur Sirul lui Fibonacci, un tipar care se gaseste în natura, si se repeta încontinuu. Curba unui val, spirala unei scoici, fiordurile.

Universul e alcatuit din proportii si tipare exacte. Sunt teste tot în jurul nostru. Noi nu le vedem. Daca am putea, viata ar fi magica, cum nu ne-am imaginat vreodata. O retea cuantica de cauza si efect unde totul si toata lumea se reflecta în celalalt. Fiecare actiune, fiecare respiratie, fiecare gând ar fi în armonie.

Sa ne imagineam frumusetea de negrait a universului pe care-l vad acest copii.

Nu-i de mirare ca eroul principal nu vorbeste,  el vede totul. Trecutul, prezentul, viitorul. Vede cum totul e conectat.

Fiecare episod incepe cu un mic comentariu al unui fapt stiintific fapt care da filmului o alta nota. El pare sa folosesca fictiunea pentru a exprima adevaruri stiintifice asa cum stiinta foloseste modelul dar si metafora care este tot un model. De exemplu primul episof incepe cu aceasta introducere:

“Raportul e mereu acelasi 1 la 1,618 si se repetã la nesfârsit.

Tiparele…sunt ascunse în vãzul tuturor. Trebuie doar sã stii unde sã cauti.

Lucrurile, pe care majoritatea le considerã haos, se supun unor legi subtile ale comportamentului. Galaxiile, plantele, scoicile…  Tiparele nu te însalã niciodatã. Doar câtiva putem vedea cum totul se leagã. Sunt 7.080.360.000 de oameni pe aceastã minusculã planetã.  Aceasta e povestea unora dintre acesti oameni.

Sau un altul:

“Azi, un om de rând va spune 2250 cuvinte altor 7 persoane. Vom trimite peste 300 de miliarde de e-mailuri, 19 miliarde de mesaje scrise, toate fãcând parte din uriasul mozaic al tiparelor. Aceste tipare, de naturã matematicã, sunt ascunse în vãzul tuturor. Trebuie sã stii unde sã cauti.  Dar numai unii dintre noi pot vedea cum se leagã totul. Totul a fost predeterminat de probabilitatea matematicã, iar treaba mea este sã urmãresc acele numere  si sã fac conexiunile pentru cei care trebuie sã se gãseascã… Pentru cei ai cãrordestine trebuie sã se atingã.”

O alt fapt de observatie stiintifica despre o populatie de furnici este o metafora superba care se termina cu o intrebare care este dupa noi marea intrebare pe care filmul ne invita sa ne-o punem.

“În pãdurile tropicale trãiesc 3 milioane de specii, iar una dintre ele, furnica de foc, trãieste în sub pãmânt, fiind amenintatã constant de inundatii.

Naturii nu îi pasã. Dacã o specie vrea sã supravietuiascã, trebuie sã demonstreze cã meritã.

Când vin inundatiile, furnicile se tin una de alta, creând astfel o plutã ce se menþine la suprafatã pânã când apa se retrage. Pentru luni de zile, dacã este necesar. Deci, cum poate o specie sã realizeze un astfel de lucru?

Instinct? Prin încercãri repetate? A fost cândva o furnicã mãturatã de un torent de apã si s-a prins de o altã furnicã, aflând astfel cã împreunã pot pluti?

Dacã tu ai fi cel care stie ce trebuie fãcut… …dar nu ai putea sã vorbesti?

Cum îi faci pe ceilalti sã înteleagã? Cum strigi dupã ajutor?”

Fiintele umane nu sunt cea mai puternicã specie de pe planetã.  Nu suntem cei mai rapizi, poate nici mãcar cei mai deStepti.

Avantajul pe care îl avem este abilitatea de a coopera.….pentru a ne ajuta semenii.

Comentariile stiintifice lansate ca o tema de meditatie la inceput si sf de fiecare serial sunt admirabile, vom mai cita cateva:

Primul cablu telegrafic a traversat Atlanticul, fiind alcãtuit din 548 de mii de kilometri de fire din cupru si fier  si proiectat sã traverseze 4.630 de kilometri pe fundul oceanului. Când cablul a fost terminat, s-au putut folosi semnale electrice codificate pentru a trimite orice fel de mesaj în partea opusã a lumii.

Sa comparam capacitatea de comunicare pe care o ofera azi social media cu aceasta informatie de mai sus despre cablul transatlantic si sa comparam cu cea de mai jos adaugata de noi pentru a vedea prin comparatie cat de mult avem asta pentru a stasface cea mai puternica nevoie umana: comunicarea, comuniunea, iubirea.

La “inchisoarea tacerii” de la Ramnic tusea era folosita ca mijloc de comunicare în momentul plimbarilor sau seara, simulându-se suferinta de adevarati maestri ai improvizatiei în alfabetul Morse. Trebuia sa tusesti de zeci de ori pentru a transmite un mesaj simplu.

Fiintele umane au impulsul de a-si împãrtãsi ideile cu ceilalti……Si dorinta de a sti cã au fost auzite. Face parte din nevoia noastã de a face parte dintr-o comunitate.  Din acest motiv transmitem constant semnale si semne.

De-asta le cãutam tot timpul în ceilalti. Suntem întotdeauna în asteptarea unor mesaje.  Sperând sã gãsim o legãturã. Si chiar dacã nu am primit un mesaj, nu înseamnã cã nu ne-a fost trimis.

Câteodatã, înseamnã cã nu am ascultat îndeajuns.

În ciuda întregii noastre tehnologii a comunicatiilor, nici o inventie nu este la fel de eficientã ca vocea umanã. Când auzim o voce umanã, dorim instinctiv sã ascultãm,  sperând cã o vom întelege. Chiar si atunci când cel care vorbeste îsi cautã cuvintele potrivite.

Chiar si atunci când auzim doar tipete, plânsete ori cântece. Asta se întâmplã pentru cã vocea umanã are o rezonantã diferitã fatã de orice altceva din aceastã lume. Din acest motiv putem auzi vocea cântãretului alãturi de o orchestrã întreagã. Vom auzi întotdeauna cântãretul, indiferent de sunetele care-l acompaniazã.

Totul este comunicare. Nevoia noastra de comunicare este una din cele mai puternice nevoi umane. Este ca si cum am dori sa ne reintegram in reteaua cosmica din care suntem parte

490.000 de copii se vor naste astãzi.  Fiecare dintre ei este unic.  Fiecare dintre ei este o nouã legãturã în marele lant uman. În momentul în care cordonul ombilical este tãiat… Vor deveni o persoanã, cu sperante, vise si dorinte proprii.

De fapt, fiecare dintre noi este alcãtuit din zeci de sisteme…Firele care ne leagã nu sunt limitate de spatiu Si de timp. Ceea ce unui individ îi pare a fi o întorsãturã a sortii, dintr-o altã perspectivã este doar unul dintre acele fire întinse.

Lucrurile, asa cum ar fi trebuit sã fie. Este ceva diferit, o evolutie, o stare mai înaltã a constiintei.

Suntem o retea, parte din reteaua cosmica.

89 de grade, 15 minute si 50,8 secunde. Aceasta este pozitia actualã a stelei Polaris, Steaua Nordului.

Vãzutã de pe altã planetã, este numai o simplã stea, dar pe Pãmânt are o importantã inegalabilã. Fixatã ca o ancorã, de neclintit.

Indiferent de locatia în care te gãsesti în emisfera Nordicã, dacã esti orientat spre Polaris, esti orientat spre Nord. Stii unde esti.

Dar sunt multe feluri în care te poti pierde. Alegerile pe care le facem… Datoritã unor evenimente care ne depãsesc… Chiar dacã sunt numai în mintea noastrã… Care e ancora noastrã în acele situatii? Spre ce razã de luminã ne putem îndrepta, sã ne ghideze prin întuneric spre luminã?

Oare sã fie alte persoane? Vietile celor care ne ating viata noastrã, într-o mãsurã mai mare sau mai micã.

Pentru cã, spre deosebire de lumina lui Polaris, lumina adusã de ei nu va dispãrea vreodatã.

Numerele sunt constante. Pânã când nu mai sunt. Inabilitatea noastrã de a influenta rezultatele este egalizatorul. Este ceea ce face lumea corectã.

Computerele genereazã numere aleatorii în încercarea de a sterge urmele rationalului din probabilitate. Secvente numerice nelimitate, toate fãrã tipar. În timpul catastrofelor globale, tsunami, cutremure, atacurile din 9 septembrie…

Aceste numere înceteazã sã mai fie aleatorii.

Numerele se sincronizeazã odatã cu constiinta noastrã colectivã.

Stiinta nu poate explica fenomenul, dar religia o face. Se numeste rugãciune. O cerere colectivã, trimisã la unison.

O sperantã comunã. Numerele sunt constante, pânã când nu mai sunt.

Daca doua puncte trebuie sa se întâlneasca, Universul va gasi mereu o cale sa faca legatura.

Atunci când orice speranta pare pierduta, unele legaturi nu pot fi rupte.

Ele definesc ce suntem. Si ce putem deveni.

În spatiu, în timp, pe drumuri la care nu ne putem gândi, natura gaseste întotdeauna o cale.

Solfegiul este alcãtuit din 12 tonalitãti. Aranjate în secvente si în timp, aceste tonalitãti simple creazã o varietate muzicalã infinitã.

Armonie si disonantã, tensiune si fermitate, toate pot fi descrise prin raporturile matematice dintre tonalitãti.

Dacã am putea traduce toate raporturile în sunet, am putea auzi muzica sferelor, un sunet la fel de puternic si de imens cã Universul… sau tãcut, precum o piatrã.

La fel de seducãtor ca inimã umanã. Pentru unii, muzica ridicã spiritul pânã la nivelul unei frumuseti transcendente.

Altii pur si simplu aud frumusetea din numere.

Pãmântul, în timp ce se roteste emite o frecventã, o notã muzicalã, la 7.83 hertzi.

Dar aceastã frecventã se modifica putin, din motive necunoscute.

Unii spun cã exploziile solare sunt cauza, sau tulburãrile electrice din atmosferã.

Dar poate exista o explicatie mai simplã.

Poate sunetul planetei este influentat de cele 7 miliarde de suflete de pe suprafata ei, fiecare dintre ele producându-si propria muzicã, adãugând propria lor armonie.

Sunt 31.530.000 de secunde într-un an. 1.000 de milisecunde într-o secundã.

Un milion de microsecunde. Un miliard de nanosecunde.

Si singura constantã care leagã nanosecundele de ani este schimbarea.

Universul…De la atom la galaxie, reprezintã un flux permanent.

Dar oamenilor nu le place schimbarea. Ne luptãm cu ea, fiindcã ne sperie.

Creãm iluzia unei stãri de statornicie.

Dorim sã credem într-o lume linistitã, în lumea din prezent.  Dar cel mare paradox rãmâne acelasi. În momentul în care întelegem prezentul,  acel prezent devine trecut.

Ne atasãm de amintiri. Dar viata este o miscare continuã. Fiecare nanosecundã este diferitã de cea care a trecut.

Timpul ne forteazã sã ne dezvoltãm. Sã ne adaptãm. Pentru cã de fiecare datã când clipim, lumea de sub picioarele noastre se schimbã. Fiecare lucru pe care-l facem are efect asupra celor de lângã noi. Fiecare alegere a noastrã face valuri în lume. Cel mai mic gest de bunãvointã. Poate cauza o reactie în lant cu nebãnuite beneficii pentru multi necunoscuti. E posibil sã nu asistãm la aceste efecte, dar asta nu înseamnã cã ele nu se produc.

Da gesturile nostre pot avea o influenta mare dar exista un gest arhetipal prin care noi putem transmite o vibratie in intreg universul si acesta este gestul transcenderii, gestul prin care luam cunostinta de corelatia infinita. Cand transcendem o vibratie se transmite in intreg universul.

Despre Terence Mckenna in modelul unda temporala zero care se bazeaza pe sirul King Wen nascut transformarile celor 64 de hexagrame ale I Ching-ului chinezesc nu am putea vorbi daca nu ati experimenta sistemul pentru a avea contextul necesar intelegerii.

Vom aborda si acest model conex desi independent deoarece credem ca ne ajuta sa explicam mai bine tranzitia de faza. Va invitam sa consultati YI Jing-ul utilizand acest tool online:

Ce spune Terence Mckenna?

Nu putem nici macar concepe ce este asta transferul urias de informatie electronic pe tot globul descoperirile din fizica, arheologie si lingvistica in toate acestea actioneaza pentru complexificarea lumii noastre pâna în punctul în care în final este lamurit pentru toata lumea, ca ne mutam catre o alta certitudine asupra relatiei dintre om si natura

Oricine examineaza I Ching-ul, sirul King Wen, ceea ce imediat este aparent chiar dupa câteva minute de verificare este ca nu sunt doar niste 64 de hexagrame într-o asociatie întâmplatoare, ci mai degraba ca hexagramele apar în perechi.

Al doilea element al fiecarei perechi este inversa hexagramei precedente.

Este ca descoperim secretele unei Scoli oculte pre-hunice de speculatie numerologica. Acum o întrebare evidenta ar fi, de ce ar trebui studiul unui sistem divinatoriu chinezesc vechi de 4000 de ani, sa produca o întelegere în structura experientelor sentimentale ale prezentului?

Motivul, cred, este ca aceasta psihologie chinezeasca ce era aplicata, era de fapt imens sofisticata, chiar si dupa standardele moderne. Si prin utilizarea tehnicilor ce vor anticipa dezvoltarea ulterioara a Yoga în India

Acesti samani antici chinezi, penetrau chiar pâna în organizarea fundamentala a materiei.  Ceea ce reprezinta asta, este în esenta o structura energetica, extrasa dintr-o analiza matematica a sirului King Wen.

Aici este tiparul FRACTAL, caracteristic întregii unde.

Se întâmpla “sa apara” pe anumite nivele NOUTATEA, si densitatea conexiunilor este în crestere.

Astfel concluzia generala a acestor grafice este ca, NOUTATEA este marita si conservata o data cu trecerea timpului.

Spre exemplu, în acest grafic, Ce este cu închidere îndepartata din prezent, observam 562 milioane de ani.

zero_Last_94_million_years

De fapt întreaga cariera a formelor de viata complexe de pe Planeta. 8500 de ani expusi în grafic.

Marile civilizatii, pre-egiptene Sumer, Ur, Caldeea, sunt însirate precum perlele de-a lungul acestei descresteri, Egiptul culminând acea forma ierarhica antica de societate dominanta.

Piratii micenieni jefuiesc în acest punct civilizatia Minoana a Cretei. …în acest punct.

Aici avem Era Pericleana în Atena.

Aici avem era Augustiniana în Roma.

Aici jos avem prabusirea Romei, iar apoi oscilatia în jurul unei medii, într-un domeniul de mare NOUTATE, ce a caracterizat timpul de la caderea Imperiului Roman.

Evul Mediu este aici Islamul de 10 secunde este aici.

Descoperirea Americii,

Renastere Europeana si al doilea razboi mondial.

Adolf Hitler devine cancelar al Germaniei.

Bomba atomica este lansata asupra Hirosima.

Vara iubirii este aici. Apoi Era Regan se întinde pâna aici.

Iar momentul pe care îl traim în prezent este chiar aici jos.

Acesta este un interval de timp din 1991 pâna în 1997

Astfel ca pe baza acestui grafic, putem sa facem o serie de predictii, despre ceea ce se va întâmpla în anii 90 Iar ceea ce ne arata este o miscare punctata fluctuanta pâna în 1992. alegerile americane la sfârsitul lui 1992.

zero_Last_23000_years

Apoi acest interval de timp, în contrast cu domeniile din jurul lui, arata ca o perioada foarte conservatoare, ce se termina spectaculos, în mai 1996, când se întâmpla ceva  ce propaga întreaga Unda, într-un nivel mai profund de NOUTATE decât a mai afisat pâna acum.

1996 a fost anul cand web 2.0 a demarat in forta si fiecare utilizator pasiv de internet a devenit un potential contributor si creator de noutate.

Ceea ce o sa va arat aici este, terminalul final al unei în 2012 Þineti minte ca este aceeasi unda la care ne-am uitat în toate discutiile noastre anterioare.

zero_Modern

Dar în final, unda nu numai ca descrestere profund în NOUTATE, ci coboara în MAXIMUL POSIBIL de NOUTATE.

Ce este anuntat de scara gradata orizontala a graficului in alte cuvinte… si apoi înceteaza sa mai existe. Unda este constrânsa.

Daca vedeti unda ca pe o oscilatie atunci acesta este punctul ei fix.

Si probabil ca celalalt punct fix al sau ar fi Nasterea Universului.

Este asemeni unui dispozitiv navigational pentru o masina a timpului, ce înca nu a fost construita.

Când masinile timpului vor fi construite, vor trebui sa aiba ceva de acest gen în tabloul de bord,

Articolul foloseste texte de pe AllSubs.org

Conform acestei Teorii. (Teoria Noutatii n. a.) Germania Nazista ESTE O REZONANTÃ a Egiptului Faraonic. Dar CURIOS CONECTATE de aceasta.

Unda generata din I Ching…

Traim o perioada de 67 de ani, ce se întinde din 1945 pâna în 2012, o versiune comprimata, a unei epoci istorice mult mai mari, lunga de 4306 ani.

Ce de asemeni se termina în 2012.

Si nu numai ca acesti ultimi 4000 de ani de istorie sa fie comprimati în aceasta perioada de 67 de ani din 1945 pâna în 2012 dar este o perioada de 384 de zile anterior lui Decembrie,21, 2012 când ultimii 67 cât si ultimii 4300 de ani, trebuie sa fie comprimati în aceasta.

Apoi mai exista o perioada finala de 6 zile, când TOATE acestea sunt comprimate din nou.

Deci vedeti ce se întâmpla?

Spirala se strânge, pe masura ce merge din ce în ce mai repede, Rezonantele se ciocnesc, Împrejurarile devin din ce în ce mai zapacite, mai demente si mai trasnite.

În timp ce calculatoarele UNESC TOATE CULTURILE ÎMPREUNÃ. TOATE BARIERELE INFORMATIONALE SUNT DIZOLVATE! TOTUL devine conectat la restul lucrurilor. Nu numai TOTUL din momentul prezent, dar de asemeni si TOATE MOMENTELE DIN TRECUT! Sunt înecate, comprimate, stoarse în scopul producerii << A OBIECTULUl TRANSCEDENTAL >> << DE LA SFÂRSITUL TIMPULUl >> Ce nu este altceva decât TOT TIMPUL SI TOT SPATIUL micsorat la o dimensiune atomica, si încredintat iarasi NOUÃ! Vedeti?

Modul în care Joyce a construit Ulysses, A suprapus-o apoi peste geografia Mediteraneana, si peste cronologia razboaielor homerice, razboiul Troian. El crede ca asa functioneaza de fapt realitatea. “Roma cade de 9 ori pe ora” si trebuie sa fi sensibil la aceasta.

Poti sa simti înflorirea Caldeei, raspândirea popoarelor slave, arderea Catalhoyuk-ului în timp ce dai cu aspiratorul în locuinta ta.

Dar noi credem ca omul nu trebuie sa refaca doar aceste proces limitat el trebuie sa refaca intregul ciclu cosmic, urmarind un proces, pana la nivelul campului unificat,  nivel de la care poate apoi proiecta un gand, o actiune folosind acelasi proces care a creat universul.

Al doilea razboi mondial s-a purtat pe toata durata acestei depresiuni. Dupa razboi toata lumea era complet scârbita de NOUTATE. Vazusera cam tot ce se putea. Lagare de morti, radar, rachete V2 propaganda, radio, transfere masive de populatii, eugenie, mituri de controlari genetice de mii de ani, teoria rasei ariane, DESTUL!

Si dupa Germania a fost facuta bucati, Tot ce vroiau sa faca oameni era sa se duca acasa, sa faca niste copii sa tunda peluza, sa puna picior peste picior si sa se uite la un meci.  Si asa au facut!

Iar aici este era de reconstruire postbelica,

unde singurul stres era “Haideti sa revenim la normal” ce era chiar un motto dupa anii 1945, revenirea la normal, si asa mai departe,

Dar apoi sunt aceste mici poticniri pe parcurs numite Sputnik, asasinarea lui J.F.Kennedy, si asa mai departe… Iar apoi când ne îndreptam spre vârful de aici,

Mare punct de rascruce, 1967-1968 le ai deja pe toate. Ai o revolutie a tineretului, ai o tehnologie ce ajunge literal pâna la Luna. Iar aterizarea pe Luna este chiar acolo. Chiar acolo! Iar aceasta este evident culminarea anilor 60.

1968 este  Maharishi’s Year of Students si este fondata The Students International Meditation Society in mai multe tari si prima oara tehnologia video este utilizata pentru inregistrarea cursurilor de Stiinta Inteligentei Creatoare.

A sarit din circuitele normale. Si a început o descendenta în NOUTATE, pe care înca o mai traim, si din care ne reculegem.

Este o rezonanta directa cu Grecia homerica Iar hipiotii au avut într-adevar o “calitate greceasca”.

Adica, toti acei oameni cu picioarele desculte îmbracati în robe, practicându-si vegetarianismul si cântând din fluier. si adunarile din locurile verzi.

Acum observa?i ca nu am reconfigurat Unda, de la prima data când am setat-o la 6 miliarde de ani.

Am parcurs dinamici planetare, dinamici evolutionare, am parcurs dinamicele civilizatiilor antice,

Avem acum doar 5 ani si 7 luni pe grafic. Si ce avem?

În primul rând George Bush este ales presedinte chiar aici. Ceea ce înseamna ca Ronald Regan paraseste biroul chiar aici.

Asta este în rezonanta absoluta cu caderea Imperiul Roman.

Si Ronald Regan cu siguranta detinea acea energie acel stil de imperiu,

întreg tonul era roman. Acum trebuie sa tinem cont si de asta,

Ce este acest punct scazut?

Sunt protestele din Piata Tienanmen chiar la fix!

Si daca nu crezi ca asta nu a fost un eveniment NOU,

Încearca sa îl imaginezi cu 2 milioane de oameni înghesuiti în orasul capitala, a celei mai mari Entitati Guvernamentale de pe Planeta.

si sa-I aduci într-o paralizare completa, pâna când gaseste o “solutie”.

Omucidere în masa!

Cea mai “traditionala solutie” pentru astfel de probleme. Iar apoi Unda vireaza în sus.

Nu mai este nimic NOU în uciderea masiva a oamenilor. Acesta este raspunsul obisnuit al multor situatii similare. Deci Piata Tienanmen este aici,

Urmatorul lucru de luat în consideratie este chiar aici. Mihail Gorbaciov “Cred ca pericolul îi asteapta doar pe aceia care nu reactioneaza la viata”

Zidul Berlinului cade chiar aici, chiar în aceeasi zi, chiar la fix! Si notiunea mea despre rolul activitatilor psihotropice,

Este ca NOI TOTI trebuie sa devenim precum pescarii. Si sa pornim în navigarea oceanului întunecat al Mintii, si sa îti lasi fileul în aceea “apa”.

Iar ceea ce urmaresti, nu sunt cine stie ce pesti ce îti vor rupe plasa, agata si târî pe tine cu barca ta într-un abis.

Nici nu urmarim niste amarâte de sardine ce îti scapa prin plasa si dispar.

Ceea ce urmarim noi, sunt idei de marime medie, ce nu sunt prea mici încât sa fie banale, si nici prea mari încât sa fie incomprehensibile.

Ci idei de marime medie, ce le putem pune în barca noastra, si sa le ducem înapoi la ceilalti oameni de pe tarm, si sa avem la cina peste.

Si fiecare dintre noi când intram într-o stare psihotropica, asta ar trebui sa cautam.

Nu este pentru a te clarifica, si nici nu face parte din auto-psihoterapia ta,

TU ESTI UN EXPLORATOR!

Si reprezinti specia noastra. Si cel mai mare BINE pe care îl poti face, este sa vi cu o idee NOUÃ!

Pentru ca lumea noastra este în pericol de absenta ideilor bune NOI!

Lumea noastra este într-o criza, prin absenta CONSTIINTEI!

De acord dar nu credem ca se rezolva prin substante psihotrope ci prin metode naturale, stiintifice, validate de mii de ani de practica.

Si astfel în orice grad fiecare dintre noi, bucati mici ale TABLOULUI, si sa contribuie la construirea noii paradigme.

Atunci participam la izbavirea si rascumpararea spiritului uman.

Si în final despre ASTA este vorba! Atât oameni buni. Multumesc foarte mult!

MOLECULA SPIRITULUI, DMT sau dimetiltriptamina.

Un compus simplu, gasit în natura, cu un efect profund asupra constiintei umane.

Unul dintre lucrurile despre DMT, în afara efectului sau, care m-a fascinat mereu, a fost faptul ca este o molecula atât de simpla.

Teoretic, orice poate sintetiza DMT. DMT este umitor de raspândita în plante si animale, peste tot în lume, dar pâna acum nu stie nimeni exact de ce este asa sau care este functia sa.

Adica de ce se afla în corpul nostru, de ce se afla în plante, in tot felul de mamifere ? Ce rol joaca în oameni ? Teoria conventionala, de acum 30-40 de ani, era ca aceasta nu are o functie anume, este doar un fel de gunoi fiziologic, dar asta este o idee foarte naiva. Si ce întelegem acum, este ca aceste produse secundare, sunt cumva limbajul plantei.

Acestea sunt molecule mesager. Asta folosesc plantele, pentru a stabili relatii cu alte organisme din mediu. De ce sistemul nervos central uman, este calibrat sa aiba aceste trairi ?

Trebuie sa fie…informatii importante de aflat. Deci nu cred ca este universal prezent în natura, doar din întâmplare. Are o functie reala, fiindca am co-evoluat cu aceste plante.

Exista un scop si un rost al acestora.

Chiar se potriveste cu ideea, ca DMT ar putea fi limbajul molecular comun, un limbaj rezonant… al tuturor fiintelor vii.

Nu ma pot gândi la o unealta mai puternica, pentru a explora problema definirii constiintei.

Aceste substante, sunt unelte pentru expandarea universala a constiintei si aplicarea acesteia pentru îmbunatatirea vietii oamenilor, ca fundament al întregii societati.

Actualmente nu mai exista nici un motiv valabil, în afara prostului obicei, pentru a mai mentine aceste bariere.

DMT sau molecula spiritului…este o enigma, un paradox.

În timp ce spiritul este lumea interioara, molecula este cea exterioara.

Am fost atras catre glanda pineala, un mic organ din centrul creierului, care a fost mereu un obiect de interes si chiar de veneratie, pentru multe discipline ezoterice fiziologice.

Cred ca nu era total absurd, sa presupun, glanda pineala, ca sursa a DMT, care se potriveste oarecum cu teoria mea, ca glanda pineala era cumva implicata, în starile mistice naturale.

Aceasta ipoteza sustine ca glanda pineala, uneori, sub un anume stres sau o anume stimulare, elibereaza cantitati semnificative din acest hormon, DMT si ca acest hormon faciliteaza intrarea si iesirea sufletului din corp.

Asta este ceea ce textele sacre ebraice descriau, într-un limbaj codificat, pentru efectiv, mii de ani.

Se face prin meditatie, prin post, incantatii si alte astfel de tehnici, altele putând fi arderea de plante cu DMT, care era corelata cu experientele mistice si de moarte clinica.

Credem ca e bine sa avem aceste experinte prin metode naturale cum ar fi mt. Utilizare DMT este un factor exogen care poate bloca experinta naturala. Functia mentine organul si utilizare DMT exogen poate mecanismele naturale prin care corpul poate produce transcenderea.

Experiente citate de DMT molecula spiritului:

“Te afli langa Dumnezeu, punctul in care intreg timpul se prabuseste in el insusi. Ieseau la iveala tot mai multe straturi ale umanitatii mele. In cele din urma… ultimul sau aproape ultimul strat, nici macar nu-l pot descrie ce este. Dar atunci cand ajungi acolo, este ca si cum ar fi ultimul strat care te defineste ca fiinta umana. “

“Eram orice, eram lumina. Nu exista nici un sentiment de izolare, nu sunt umbre, nu sunt diferente, nu exista trecut sau viitor, ci numai prezent. Si o lumina galbena stralucitoare. Apoi am inceput sa cad din aceasta lumina si in timp ce cadeam, simteam stralucirea luminii, de parca erau eruptii solare… care ma erodau si am inceput deja sa simt o puternica divizare.

Am iesit si dintr-o data eram in Univers, intr-un vid imens cu fiintele de dincolo si mi-am introdus mainile intr-un curcubeu incredibil, de lumina roz, aflat intre mine si aceste entitati. Si incercam sa raman ca o lumina alba, dar era aceasta incredibila lumina roz, aceasta energie a iubirii, aceasta capacitate de a iubi, pe care o avem noi, ca oameni si pe care incercam doar sa le-o transmit. “

“Tiparul acelui puzzle este cel mai inalt nivel al umanitatii tale. Este poarta inspre ceea ce te defineste ca fiinta umana. Cand treci de ea incetezi sa mai fii om, intr-o anume masura si cu cat patrunzi mai adanc, cu atat mai mult te departezi de existenta umana. Acest tipar reprezinta totul, este ceea ce te defineste ca fiinta umana. Acest tipar esti tu insuti. Este ca si esenta din care emana de fapt realitatea noastra. De acolo vin toate semnificatiile. Simbolurile izvorau si se intercalau. Orice simbol si litera, din orice limba, izvoraste din acest punct. Si m-am uitat la mediul din jur si incercam sa absorb totul, sa inteleg.

Nu priveam cu ochii, ci eram pur si simplu un martor, suspendat in acest spatiu incredibil de amplu, ca o catedrala facuta din vitralii de toate culorile imaginabile”

“Sentimentul meu era – fiindca la un moment dat am avut aceasta simpla senzatie – ca acesta este taramul divin. Acesta este taramul divin. Si nu era un simplu gand, ci era o sentimentul unei recunoasteri profunde. Totul era foarte impersonal. Pana am ajuns in spatiu, unde am realizat ca ma aflam in zona, in care sufletele asteapta sa se renasca. Si am fost acolo si am mai fost acolo de atatea ori inainte. Am recunoscut-o si m-a cuprins aceasta incredibila liniste transcendentala. Nu am simtit niciodata in viata mea atata seninatate. Totul disparuse: orice speranta, teama sau atasament… de lumea materiala… au fost detasate complet de mine. Eram libera sa fiu doar esenta unui suflet. “

“O mie de ani de experienta, in doar 15 minute.

Ei bine, ca sa spun doar atat, a fost ceva profund. A fost profund. Chiar este uimitor! Este umitor ca o fiinta umana poate experimenta asa ceva! Pe un pat de spital! Adica pot experimenta aproape intreg Universul… viata, moarte si tot ce e intre ele. Nu este deloc ceva recreational. Si nu cred ca cineva ar trebui sa intre in asa ceva, cu usurinta. Iti transforma viata! Probabil ca te va scutura suficient cat sa realizezi… ca trebuie sa fii trezit si sa afli ca nu stii si ca asta e doar inceputul. Inceputul de a sti! Ceea ce vedem pe Pamant, e doar o parte infima a realitatii. “

Ar fi intersant de urmarit daca sageata evolutiei este in directia unei noutati tot mai mari sa vedem daca nu cumva acolo unde oamenii nu pot genera revolutii tehnice, ale cunosterii sau constiintei, se nasc revolutiile violente, razboaiele.

Predictia celor 6 zile in care repetam intrega istorie a omenirii nu s-a adeverit desi pare sa fie integrata intr–un model logic: ontogeneza repeta filogeneza. Dar nu vedem cum s-ar putea produce acest lucru altfel decat printr-o revolutie a constiintei care sa aduca o tranzitie de faza. Aceasta ar insemna experineta corelatiei infinite la nivelul intregii planete. Numai atunci noutatea ar fi maxima.

Unii au speculat intrducand un factor exterior in scenariul lor, factor de care cosmosul ar trebui sa tina cont. Au spus ca experinta celor 6 zile ar putea veni printr-o inundare a pinealei cu DMT datorata exploziilor solare.

Poate ca experientele cu DMT sunt utile in cercetare dar nu credem ca o experinta generalizata ar duce la evolutie in constiinta. In primul rand primul principiu in biologie este incalcat: functia mentine organul. Acest neurotransmitator daca este furnizat exogen nu ar putea duce asta la inhibarea producerii lui de catre organism? Si apoi nu este vorba de o stare ci de drumul catre ea, procesul este cel important. El trebuie supus invatarii pana devine o recastigare a unei stari pierdute.

Concluzie: dintre toate modelele trecute in revista cel mai coerent model de tranzitie de faza este fara indoiala Efectul Maharishi.


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning, intranet: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult