Marketingul afiliat

Experienta mea in marketingul afiliat

Am avut un site de afiliere inca de la lansarea conceptului de catre Amazon.com 3 dec ’97 si chiar putin inainte daca as lua in consideratie affilierea la Netopp.

Mai exact eu am aplicat pentru programul de afiliere al Amazon.com cand acesta a facut oferta sa catre utilizatorii Geociti.

Lucrez in IT de cand toata cercetarea IT-ului din RO ocupa doar o camera la FEA, locul unde  ITC a fost un timp gazduit pana cand si-a facut propriul sediu. Sunt  pe web din 97, mi-am facut primul magazin virtual cu programe de affiliere in 97 cand Amazon a lansat conceptul. Am fost de-a lungul timpului asociat independent cu zeci de site-uri de brand: Amazon.comBuy.comWalmart.comDrugstore.comGaiam.com si multe altele.

Netopp a fost un program de afiliere la care eu am aplicat inainte de amazon dar a fost probabil primul program de afiliere la care am aplicat. Conceptul nu era inca bine pus la punct  si pe atunci se lucra numai cu linkuri text care se faceau manual si asa a fost si la amazon in prima perioada. Linkurile se faceau utilizand linkul produsului la care se adauga affiliate ID-ul.

From balans!balans Fri, 07 Mar 1997 13:00:02
Received: by pcnet.ro!balans;  Fri, 07 Mar 1997 13:00:02
Subject: NETOPP – THE INTERNET OPPORTUNITY
REPLY-TO: balans@pcnet.pcnet.ro

NETOPP – THE INTERNET OPPORTUNITY

Where the Power of Network Marketing Meets the Internet Marketplace

*****    CURRENTLY IN PRE-LAUNCH   *****

Place FREE Online Advertisements and Cash Monthly Commission Checks!

FREE to Start Today!
NO Set-up Fees
NO Maintenance Fees

NetOpp Sponsor ID#: BALAN-BAL
(* This is very important!  You must use this ID# if you wish to
join)

JOIN NetOpp(tm) FOR *FREE* TODAY!

Get INSTANT information by Auto-Reply Email in less than a minute by
sending ANY email message to Email: <mailto:OVERVIEW@NETOPP.COM>

For registration go to <http://www.netopp.com> and select get
started and fill in your info.  and my sponsor ID#: BALAN-BAL then
click submit and your personal ID# will be sent to you.

Iata cateva cuvinte despre anuntul de la acea vreme:

Amazon.com‘s Associates Program gives communities across the Web a chance
to profitably marry their areas of interest with our bookstore,” said Jeff Bezos, Amazon.com founder and CEO. “We currently have more than 21,000 Associate members who have enrolled to sell books from their sites and we are particularly enthusiastic to extend the advantages of this program to the more than one million members of the GeoCities Homesteader community.”
Based in Santa Monica, CA, with advertising sales offices in New York and San Francisco, GeoCities (www.geocities.com) is the largest community of free home pages on the Web. The site currently receives more than 477 million page views and 77 million individual visits each month, according to IPRO’s September 1997 report.

Un milion de utilizatori au primit oferta de a deveni parteneri Amazon.com intre care si eu.  Predictia lui Naisibit in acel megatrend, de la ierahii la retele, care spunea ca net-ul este democratic isi avea in cazul meu o expresie suprema. Zero experienta pe web si zero absolut experienta in e-commerce primea o oferta de parteneriat, o oferta de a deschide o librarie online in parteneriat cu Amazon.com, cel mai mare magazin de carte de pe planeta.  “Earth’s biggest selection”  este si acum un slogan Amazon.com.  Vom incerca o metafora pentru a intelege magnitudinea pasului democratic facut atunci. Ar fi ca si cand Shakespeare, poet ca si dl Tuca, ar strange toti analfabetii de pe net si, in loc sa-i faca idioti, s-ar oferi sa le tina cursuri de poezie pentru a vedea care din ei poate deveni un poet profesionist. Cu adevarat nobil nu? Si acesta a fost doar inceputul. Majoritatea marilor companii care vand online au urmat exemplu lui Amazon. Milioane de oameni au beneficiat de un know how transferat de cele mai bune modele de afaceri din lume.

Geocities prima mea pagina web

Web Archive Org Web 19991009170520 Http Www Geocities Com (1)

Primul record la web archive cu aq4u.tripod.com

Web Archive Org Web 7 Iulie 2000 Aq4u Tripod Com

Si primul record cu domeniul add marketing

Web Archive Org Web 23 Iul 2002 Add Marketing Com (1)

Dupa un timp marketingul afiliat a patruns si in Romania. Am aplicat inca de la inceputul lor la toate programele de afiliere majore: , acum profitshare,   si .

In opinia mea programele de afiliere isi merita numele de “Revolutie tacuta a internetului” pentru ca audus o democratie a informatiei, a sanselor, a parteneriatelor, a cunoasterii. In opinia mea programele de afiliere activeaza un cerc virtuos: know, give, earn. Trebuie sa cunosti mai intai, trebuie sa stii ceva despre o carte la Amazon,  sau un produs  si apoi sa dai, sa faci share, si eventual sa castigi daca ce dai, ce faci share are valoare.

La baza procesului este cunoasterea. Descoperi, cunosti, stii, inveti si apoi daruiesti. Ce daruiesti se intoarce multiplicat. Acesta e in mare procesul unui program de afiliere. Programele de afiliere au fost de fapt primele MOOC dar au avut si o componenta de invatare participativa.

Nu ne propunem sa facem doar un istoric scurt al programelor de afiliere ci si sa le redefinim, consecventi cu demersul nostru, Calea Profesiunilor, ca o Cale a Afilierii. Tao of affiliate programs este poate un termen care s-a mai folosit deoarece de la The Tao of Physics de Fritjof Capra s-a abuzat mult de acest termen. Exista,si exista chiar si. Dar aceste abuzuri de limbaj nu merg mai departe de titlu si in nici un caz nu sunt Tao, DAO sau DO in acceptiunea pe care o da filosofia extrem orientala si orientala acestor termeni. Noi insa ne propunem sa trecem de titlu si sa elaboram o Cale a afiliatului in sensul cel mai propriu al acestui termen. Conceptul Transnet defineste un cadru pentru dezvoltarea cestui concept in cadrul caruia Calea afiliatului aproape se defineste de la sine.

Mai jos este lista brandurilor cu care am fost, fie si pentru scurt timp, afiliat.

Affiliate Brands by Sorinel Balan on Scribd

Deja am descris cum vedem procesul uzual in care este implicat afiliatul in opinia noastra. El este cunoaste, daruieste, castiga. Calea filiatului nu face decat sa introduca un bloc la baza acestui proces, la orginea lui, si acesta este transcende.


DESPRE AUTOR

sorinelb-150x150

Salut! Numele meu este Sorinel Balan si vreau sa-ti urez bun venit pe blogul meu. Scriu saptamanal despre cum poti sa castigi mai mult invatand mai mult despre it, social media, e-learning: stiri, tendinte, strategii, cursuri, tips&tricks.

Pentru a fii mereu în contact cu ultimele noutati, te invit să te abonezi AICI. Stii mai mult, castigi mai mult


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>